![]() |
... dokładnie tak było jak piszesz.
|
Ja dokładnie napisałem, że drukarkę podpinałem do różnycyh komputerów oraz zmieniałem kable. Nie czytacie uważnie... :-)
Cytat:
|
no wlasnie pierwsze, co mi przyszlo do glowy, to problemy z kable, ewentualnie z gniazdem. Najlepsze, co mozna zrobic, to sprawdzic ja gdzie indziej.
|
Po pierwsze, spróbuj podłączyć ją do innego komputera - wtedy będziesz mógł stwierdzić z jakimś prawdopodobieństwem, czy winne jest uszkodzenie drukarki, czy coś w komputerze.
Na wszelki wypadek sprawdź ustawienia portu LPT w BIOSie, i sprawdź w Menadżerze Urządzeń, czy pod Windows port LPT jest czynny. |
... qrde mol, miałem to samo 3 lata temu, padła elektronika w gnieździe kabla drukarki, na szczęście to było na gwarancji więc od 3 lat mam nową i jak narazie hula ślicznie.
|
Canon BJC-250 - problem
Ilość załączników: 1
Mam problem z drukarką Canon BJC-250. Otóż drukarka jest podpięta do komputera, lecz nie może zostać znaleziona. Wgrywałem nowe sterowniki, lecz to nie pomagało, bo jej nie widzi. Postanowiłem ją podpiąc do innych komputerów oraz zmieniałem kabel od LPT1 - bez skutku. Drukarka się wlącza i jest gotowa do pracy, lecz nie może nawiązać komunikacji z komputerem. Drukarka obsługuje Plug & Play więc sama powinna zostać wyszukana w systemie. Co może być powodem i jak to rozwiązać ??? :buu:
DRUKARKA CHODZIŁA TYDZIEŃ TEMU, A TERAZ NIE !!! Oto zdjęcie mojej drukarki: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:00. |