![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
cdrom TEACx40 540E i upgrade biosu-problem
Witam wszystkich!
jestem tu nowy i mam problem jak w temacie ![]() upgrade firmware'u coś mi nie wychodzi (z 1.0A na 3.0A) postępuje za wskazówkami tej właśnie strony na końcu upgrade'a wyskakuje mi taki komunikat jak poniżej, poczym restartuje kompa i nic dalej 1.0A Posiadam Winxppro+sp1 może w tym leży przyczyna??(w readme updatera w wymaganiach systemowych nima xp) prosze o pomoc pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 15.07.2003 o godz. 18:24 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Robisz jakiś szkolny błąd.
Poczytaj dokładnie readme.txt. Wyłącz antywira, podobno dobrze też robi wyłączenie DMA (na czas flaszowania). 8)
|
|
|
|
#3 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Pierwszy? A mozna kolego wiedziec w jakim celu flashujesz tego cd-roma?
|
|
|
#4 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
Cze,
w readme nic ciekawego nie zauważyłem, ale jak zajrzałem do menagera urz. co by DMA wyłączyć to sie zdziwiłem :o pojawił mi się kontroler SCSI i RAID (na k7s5a to nornalne??), hdd i cdrom jest jako scsi robiłem system jakiś tydzień temu, aktualizowałem sterowniki siside do v. 2.03 i chyba tyle w tym kierunku. Próbowałem wrócić do kontrolerów IDE ale za bardzo nie moge usunąc scsi. Niewiem co jest grane A dlaczego chce flashować ? W sumie po przeczytaniu artykułu z linka który podałem we wcześniejszym poście (zamieszcze kawałek) "(...)Prędkość odczytu danych w końcu jest na poziomie godnym napędu x40, natomiast odczyt danych audio dorównuje prędkości odczytu zwykłych danych co jest ewenementem wśród napędów CD-ROM jakie są dostępne na rynku. Przy okazji widać jak dużo daje włączenie trybu DMA, który oprócz zwiększenia przepustowości pomiędzy kontrolerem IDE, a CD-ROM'em znacznie odciąża procesor(...)" pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#5 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ze DMA daje duzo to wiadomo, a TEAC tez robi swoje 8) w koncu posiadam takowy naped
|
![]() |
|
|