Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Chce zmienic Win98SE na WinXP Pro - prosze o rady... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/chce-zmienic-win98se-winxp-pro-prosze-o-rady-20807/)

Zelea 08.05.2003 08:45

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
Sformatuj sobie mózg do ntfsu...
ej no o co Ci chodzi ???

memorando 08.05.2003 08:45

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
memo - nie obrazaj userow
Wybacz Sid przepraszam Ciebie panie user za chamstwo. Dziękuję Sid za ostrzeżenie :glaszcze:

memorando 08.05.2003 08:46

Cytat:

Zelea napisa***322;(a)
ej no o co Ci chodzi ???
:glaszcze: przepraszam

Zelea 08.05.2003 08:50

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
:glaszcze: przepraszam
dobra spoko w sumie nic wielkiego sie nie stalo...
ale prosbe mam o pochamowanie na nastepny raz...

memorando 08.05.2003 08:50

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

sluchajcie mam 3 partycje... pierwsza winxp widzi, a druga i trzecia widzi (w mojim komputerze) ale wedlug systemu one maja 0 MB, sa niesformatowane i trzeba jes sformatowac, jak dam "pokaz woluminy" w ustawieniach to pokazuje poprawnie wiekosci partycji

w DOS'ie partycje dzialaja normalnie i sa widoczne poprawnie.. to jest kwestia jakiegos ustawienia w winXP... zainstalowalem via4in1 i nie pomoglo :( mam zainstalowac ASPI?

Zeby zainstalowac jakikolwiek potrzebny mi program/sterownik itp latki, ktore wczesniej posciagalem musze miec dostep do tych partycji!

pomozcie prosze...

ps. dlaczego tak dlugo sie lacze z internetem (SDI) - w win 98 tez tak bylo, ale po wylaczeniu kilku opcji we wlasciwosciach polaczenia, laczenie trwalo 6 sek. - tutaj nie moge tych opcji odnalezc

ps2. SYSTEM WINXP - rewelacja :)

Użyj parttion magic 8 nim to zrobisz

mallow 08.05.2003 11:40

skocz do kogos z tym dyskiem ... i wtedy pokopiuj ... :)

Remix 08.05.2003 13:55

Witam!

po dlugich zastanowieniach robie tak:

zostawiam partycje systemowa w FAT32

co juz zrobilem: wlazlem do DOS'a, odpalilem sobie NC i przekopiowalem wszytko co najwazniejsze z partycji E na D... teraz sformatuje partycje E tak jak chce winXP... pozniej przekopiuje ta sama metoda wszystko z D na E i sformatuje D :)

widac.. windowsowi XP nie starcza tamto sformatowanie.. on chce po swojemu :)

dam rade... ogolnie wszsytko dziala git... pracuje nad przyspieszeniem laczenia z netem i nad tym, ze po uruchomieniu jeszcze cos robi przez chwilke.. musze sprawdzic co laduje...

update:

juz zrpobilem formacik szybki na FAT32 partycji E - wynik: POMOGLO system ja widzi :)

Pawel_k 08.05.2003 13:59

ja tam tobie odradzam kopiowana wszystkich plikow w DOSie - gnoj pobcina koncowki i mozesz miec zamiast super_fajnego_programu.exe cos w stylu super~1.exe :blee:

Smartek 08.05.2003 14:17

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
ja tam tobie odradzam kopiowana wszystkich plikow w DOSie - gnoj pobcina koncowki i mozesz miec zamiast super_fajnego_programu.exe cos w stylu super~1.exe :blee:
No, ale tylko w przyadpku gdy folder/plik zawiera spacje... np. Program Files bedzie Program~1 :)
pozdro ;)

Pawel_k 08.05.2003 14:27

Cytat:

Smartek napisa***322;(a)
No, ale tylko w przyadpku gdy folder/plik zawiera spacje... np. Program Files bedzie Program~1 :)
pozdro ;)

a ile plikow/folderow na twoim kompie Smartek ma spacje w nazwie, he ??? :jezyk:
DOS suxx (no chyba ze chcemy sie fdisk'kiem pobawic albo formata zrobic :P)

byl bym zapomnial - dyskietki suxx ;)

Remix 08.05.2003 22:05

Witam!

no niestety.. porobily sie te dziwne nazwy :(

ale nie mialem wyboru... w przeciwnym razie stracilbym wszystkie dane

juz win XP widzi wszystkie partycje i jest OK :) nie umiem tylko udostepnic poprawnie polaczenia sieciowego w lanie :( tamtemu komputerowi wyskakuje informacja o tym, ze proxy nie jest dostepne :( (win98se)... zainstalowalem WinGate 5.0.2 i jest OK :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:23.