![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.01.2005
![]() |
Mam problem z łączem internetowym juz 3 tydzień i nie wiem co mam robić
To foro może nie jest odpowiednie na taki temat ,ale myślę że znajdę odpowiedz,przeszukałem chyba wszystkie fora i próbowałem rorznych sposobów i nic nie wyszło. Internet adsl 512 /128 router dwa kompy podłaczone. Internet podłaczam przez siecówke wbudowana w płyte asus p4v8x-x(są dwie diody zółta i zielona, zielona nie świeci wczesniej świeciła) ,jest taki problem ze nic prawie nie działa czasami wejdzie strona główna. Na drugim komie chodzi wszystko ładnie, ale gdy podłacze (ten pierwszy) do tego kabla to jest to samo(czyli kabeli są dobre) Mam jeszcze sieciówke która dostałem razem z routerem wiec ja podłączyłem ,stronki internetowe chodzą ok. pobieram z pełną prędkością ale gdy włącze emule żadna strona się nie otwiera i emule chodzi jak by chciał a nie mógł. Skanowałem nortonem ,pandą online ,żadnego wiruska nie znaleziono. Planuje wymiane płyty ale czy to coś da? .Nie chce wydawać pieniędzy jeśli będzie to samo A może to ram ale wszystko działa oprócz Internetu Pozdrawiam
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Co do tej integry na MoBO to mozesz miec albo cos z kartą, albo driverami, albo zle skonfigurowane polaczenie lokalne dla tej karty, bo jak wlozyles karte pod pci to bylo ok.
Zawsze jak odpalisz p2p np. eMule to bedzie stronki przymulalo bo z reguly eMule zawsze wysyla duzo , prawie max co mu ustawisz, a wtedy strony odpowiadaja wolniej, jakie masz pingi na onecie jak uzywasz eMula?Moze dla testos zainstaluj NetLimitera i zobacz ile co ciagnie i naloz limity(albo DuMeter - do samego sprawdzenia lacza). Stronki niechodza? Moze DNSy wpisales zle, a jak masz automatycznie zeby szukal to wpisz dnsy tepsy. Moze masz firewalla?Zapore polaczenia interenowego (dodaj porty eMule i przegladarki wtedy)albo wylacz zapore windowsowa i zainstaluj zone alarm albo kerio... sprobuj i napisz jak poszlo
|
|
|
|
#3 |
|
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wiec tak, zolta dioda sie zaswieci jezeli mamy polaczenie sieciowe. Znaczy sie polaczenie miedzy toba a ruterem jest dobre. Nie ma zadnych przerw. Jezli miga zielona to znaczy ze karta wysyla pakiety danych, i je odbiera.
Wymieniles karte i dzial wszystko. Dopoki nie wlaczysz mulka. Moze on zapycha Ci cale pasmo internetowe?? Wysyla pliki z max predkoscia lacza??
|
|
|
#4 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
@olpiter jaki masz router
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Sprawdzałem szybkość 54,0 KB/s czyli jest ok ale jak emule włącze nie mogę nic sprawdzić ip, dns-y mam automatyczne (drugi komp automatyczne ip ,dns), firewall w windowsie wyłączony antywirusa wykasowałem ,emule na drugim kompie chodzi przeglądarka gg skype wszystko.
Formatowanie dysku tez nic nie pomogło Mieszkam w Madrycie raczej z tepsą nie mogę się łączyć a router to xavi X7768r
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() |
tzn. odpalasz eMule w tym samym momencie? A sprobuj odpalic tylko jeden...przekierowane masz porty na twoje ip, osobne dla ciebie i drugiego kompa?
|
|
|
|
#7 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Nie mam przekierowania portów(mam low id) wcześniej miałem ale wróciłem do ustawień fabrycznych po tym jak zaczęło się to dziać .Drugi komp odłączałem od Internetu żeby sprawdzić czy on mi nie zajmuje łącza ,ale dalej jest tak samo .
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
![]() |
a przeinstalowywales system jeszcze raz?
Napewno masz adresy wpisane poprawnie, bramki i itp... No nie wiem....co tu moze byc... Moze sieciowcy pomogą...bas?
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Tak przeinstalowałem windowsa, router jest ustawiony dobrze bo na drugim kompie chodzi .Na jednym i drugim kompie adres ip jest automatyczny i dns.
Aktualizowałem sterowniki do sieciowki ,bios dalej to samo.Grac moge w internecie np.soldier of fortune.Ale gdy emule włącze to nic nie działa i emule nic nie sciąga. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Wydaje mi się, że jest to coś banalnego... Ale tak na odległość to możemy wymieniać poglądy i nie wróżny nam to sukcesu.
Polecam zajrzeć na www.elektroda.pl do działu sieciowego. Tam też są następne linki. I tam też zaglądają "sieciowcy" - tu raczej z żadka, 8 )
|
|
|
|
#11 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.02.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
to jest router wifi ( http://www.xavi.com.tw/Products/ADSL-7768r.htm ) czy masz nat'a w tym routerze i port forwarding ? a jezeli tak zapraszam do poczytania sobie tej strony http://www.portforward.com/routers.htm Ostatnio zmieniany przez legion : 29.03.2005 o godz. 23:11 |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Dzieki za stronki ale nie znam angielskiego
, ,neta mam z telefonici od 4lat i chodzi ok. ,raczej to nie jest wina routera tylko mojego kompa. wyłaczyłem funkcje auto negotiation w sieciówce na 100BaseTxDuplex i na te inne ale nic to nie dało ,usb mam 2.0 ale chyba nie w tym problem .Sieciówka wbudowana, w płyte (asusp4v8x-x )VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter jedna dioda nie świeci stronki chodza ,a gdy właczam emule klapa nic nie idzie emule łaczy ale nic nie pobiera stronki tez się nie otwierają.Pozdrowienia |
|
|
|
![]() |
|
|