![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
cholerne udostepnianie netu w XP
czesc. od 3 dni proboje udostepnic net po formacie u wujka w biuzre i za chionke sie nie da ;/
sa tam 2 kompy: stacjonarny i laptop. stacjonarny ma net24. wpisuje tam IP:192.168.0.1 255.255.255.0 brama:192.168.0.1 udostepniam tez net kreatorem z XP laptop: IP: 192.168.0.2 255.255.255.0 brama:192.168.0.1 gdy mam wylaczone firewalle na obydwu komputerach (na stacjonarnym ZA, na laptopie ZA pro) to jest siec,ale.... pingi sa OK, widze komputery w otoczeniu,ale nie moge wejsc z laptopa na dyski stacjonarnego,a ze stacjonarnego na laptopa bez problemu wchodze. gdy wlacze firewalle, to nie mam nawet neta,choc ustaiwenia mialem takie same jak przed formatem(tzn wszytsko na medium, tak by byl ruch w sieci mozliwy). co moge jeszcze zrobic, bo mi juz brakuje sil na to. pzreszukalem cale forum wzdluz i wszerz, goograrka tez pomogla w szukaniu,ale nic nie rozwiazuje mojego porblemu. probowalem tez zainstalwoac na obydwu kompach protokol ipx/ip,ale to powodowalo zawieszanie otoczenia sieciowego;/ HELP!!! Ostatnio zmieniany przez Stef : 23.03.2005 o godz. 17:54 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A udostępniłes dyski w stacjonarnym
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
![]() |
hhehehe
oczywiscie dyski i drukarke.. i na tej drukarce mi najbardziej zalezy,zeby szlo drukowac z laptopa na drukarce podpietej do stacjonarnego. przed frmatem byly identyczne ustawienia i chodzilo OK. aha, podczas proby wejscia na dysk w stacjonarnym wyskakuje komunikat, ze nie mam uprawnien do przegladania sieci czy cos takiego. jeszcze jedno. na stacjonarnym mest XP home + sp2 a na laptopie XP home sp1 wczensiej na stacjonarnym byl tylko sp1, wiec moze ten sp2 cos bruzdzi i blokuje siec? Ostatnio zmieniany przez Stef : 23.03.2005 o godz. 18:24 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A spróbuj nie podawać adresów IP tylko zaznacz opcję: uzyskaj adres IP automatycznie.
|
|
|
|
#5 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
w podanym niżej linku jest prezentacja stworzenia małej sieci sprawdzone działa http://dobreprogramy.com/obsluga/dem...?id=1&rodzaj=1 i w lepszej jakości http://dobreprogramy.com/obsluga/dem...?id=1&rodzaj=2
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
![]() |
wiec jesli zlikwiduje bramke na stacjonarnym ,to pojdzie?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
![]() |
może tak
ale zapoznaj się z tą prezentacją co podałem, tam jest bardzo ładny opis co i jak zrobić
|
|
|
#8 |
|
Guru
![]() |
zapoznalem sie wlsnie,ale mam pytanie.
1.jesli ustawie pozyskiwanie automatyczne adresu IP i DNS'ow, tpo czy bede mogl udostepniac drukarke, tzn zrobic sobie do niej skrot tak, bo ja miec zawsze pod reka? 2. po co ustawial ten gosciu adres manualnie a potem zmienil na automatyczne pozyskiwanie? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
![]() |
ze swojego doświadczenia wiem (tak jest u mnie) że ustawienia automatycznego pozyskiwania adresu daje tylko to że kompy widzą się ale net nie jest dostępny na drugim kompie dopiero po ręcznym w pisaniu adresu IP i DNS net dostępny jest na drugim kompie
ale nie sugeruj się tym za bardzo ba u znajomego ustawiem tylko automatyczne pozyskiwanie i wszystko działało
|
|
|
#10 |
|
Guru
![]() |
aha, moze jutro poproboje i zobacze co z tego w koncu wyjdzie.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam z tym wiecznie problemy i to raz dziala raz nie, na drugim kompie czasami strony otwieraja sie BARDZO DLUGO, zas na serwerze BLYSKAWICZNIE i na odwrot.. - jakies rady?
druga sprawa - czy da sie udostepnic polaczenie na dwa rozne "polaczenia lokalne"? konkretnie na xbox'a i drugiego PC? aktualnie mam taki oto wybor: ![]() i strasznie meczace jest "przelaczanie" udostepniania raz na Xbox'a, raz na PC, poniewaz windows glupieje i za kazdym razem trza na nowo konfigurowac IP'ki itd... -- sorka, ze podpinam sie pod ten temat, ale szkoda by bylo zakladac nowego -- pozdro
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
WinRoute
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
![]() |
wion route chyba nie jest freeware...a predzej to dzialalo ,wiec tearz tez powinno sie obejsc bez winroute.
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Guru
![]() |
niestety to nic nie pomaga :/ dalej nie idzie wejsc na stacjonarny. pomysly mi sie juz wyzcerpaly i nie wiem co jeszcze moge zrobic.
i teraz sie zastanawiam czy to moze byc wina sp2 ?
|
|
|
|
![]() |
|
|