![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeżeli masz udostępnione dyski i nie możesz na nie wiejść mimo wyłączonego firewall-a to znaczy że masz dyski z NTFS-em i drugi komputer nie ma autoryzacji.
Zakładam że masz założone odpowiednie konta na stacjonarnym i właśnie przez nie wchodzisz z laptopa. Rozumiem że formatowałeś stacjonarny. Jeżeli nic nie zmieniałeś po formacie to masz standardowo włączone w "opciach folderów/widok" wybrane "proste udostępnianie plików" - oczywiście go nie zaznaczaj - zrestartuj i przejdź do udostęponiania- proponował bym Ci jeszcze raz na nowo udostępnić ( jak zauważysz tym razem możesz udostępniać dla konkretnych użytkowników na różnych prawach) prometeusz
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
nie mam takieg zcegos tam jakproste udostepnianie plikow.
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Guru
[IMG]udostepnianie[/IMG]
|
|
|
|
#19 |
|
Guru
zakreśliłem oczywiście o jedno za wysoko.
Tak to jest jak się nie sprawdza
|
|
|
|
#20 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.02.2005
![]() |
Nie wiem czy na XP He instnieje możliwość udostępniania połączenia internetowego i wogóle jakie w nim są ograniczenia, bo jakieś tam są. Ja mam na stacjonarce XP Professonal, na laptopie Me, do stacjonarki podpięta jest sieć. W konfiguracji ustawiłem, że komputer łączy się z siecią bezpośrednio, a inne kompy łączą się z internetem przez niego. Na laptopie ustawiłem, że komp łączy się z siecią przez inny komputer. Adresy Ip pobiera automatycznie. Drukarka jest udostępniona i drukuje z laptopa bez problemu. Teraz mam wlan (ad-hoc) w chałpie i tak samo wszystko działa. Sprawdz Firewall- to podstawa, a po drugie tego windowsa.
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
na Home ediotion na 100% dziala, bo wczesniej mialem i dzialalo. zaczelo tak sie robic jak instalowalem ststem i wgralem SP2,ktorego o to podejrzewam. A co firewalla, to przy wylaczonych obydwu jest dalej to samo,wiec wina tego odpada.
teraz mam wszystko tak zrobione jak przed formatem i teraz nie dziala to tak jak powinno. |
|
|
|
![]() |
|
|