![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
forumholiczka
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prezent na wesele - pieniądze
Jest wśród nas sporo osób młodych, które ostatnio pobierały się lub uczestniczyły w weselach innych ( ale oczywiście nie odrzucam rad osób starszych
![]() Ile się daje w kopercie z okazji ślubu (bratu ciotecznemu) ? Jakie stawki teraz "obowiązują" ?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja osobiście uznaję, że każdy daję ile na ile może...
![]() ![]() ![]() ![]() w zeszłym roku byłem na weselu i chyba 500 zł w kopertę poszło, niby im bliża rodzina tym więcej się powinno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ela mówi, że dwieście pięćdziesiąt od łba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Im bliższa rodzina, ale dla mnie w sensie 'zżycia', a nie papierkowego pokrewieństwa. Jeśli z jakimś bliższym krewnym nie widziałem się od lat, a z dalszym spotykam regularnie, to powiedzmy że jego wesele będzie dla mnie więcej 'warte'.
Podobnie ze znajomymi. Będąc jakiś czas temu na weselu jednego bliższego zdecydowanie przekroczyłem tę 'obowiązującą średnią', ale nie myślałem o tym w tych kategoriach. Po prostu uznałem, że tyle będzie odpowiednio.
![]() |
#5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wychodzi na to, że rozrzutny jestem... Tauzena od pary... na patyka znaczy...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
każdy daje na tyle ile go stać
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
Ja bym się przychylał do widełek ynsiwy - Rycho (a właściwie Ela
![]()
![]() |
#8 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ze trzy stówy trzeba zawsze dać, niech pokryje wydatki: półtora litra wódki - niech będzie 65, zagrycha... może wyjść i stówa, sala, kapela... niech będzie następna stówa. Zostaje 35 na opatrunek dla pobitego perkusisty.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Jest wśród nas sporo osób młodych, które ostatnio pobierały się " - To Ja, To Ja !! A w zasadzie Lady Eva i Ja !!!!!
![]() A poważnie - chyba 500 zł jeśli Cię stać. Ale moja szkocka dusza podpowiada 300 zł. Więcej dają zwykle rodzice chrzestni i Ci, którzy naprawdę mają kasę i mogą ją dać. Więc te 500 to chyba będzie wystarczająca suma. Aha - dojdzie jeszcze ta "pocztówka" z życzeniami i kwiaty. Proponuję po 'szkocku" bez kwiatów. Młodzi dostaną ich tyle,że nie zauważą. Z doswiadczenia wiem,ze na drugi dzień 1/4 kwiatów szlag trafia. Te co zostały daliśmy z Ewą do katedry wrocławskiej i trochę dla Rodziny. Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 29.06.2010 o godz. 22:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Byłem na weselu świadkiem mojego serdecznego kumpla, było ok. 300 osób, głównie z rodziny panny młodej.
Stałem za nim i odbierałem prezenty. Koperty przekazywałem bratu kolegi, stojącemu obok mnie. Podejrzałem w jednej kupon Totka: zacząłem wtedy otwierać koperty i ostentacyjnie podawać banknoty i kupony bratu... I już same banknoty leciały.... Oczywiście widząc starszą babcię, nie otwierałem koperty, z wyczuciem działałem. Ale na panów w gajerkach podziałało. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkowniczka
Data rejestracji: 05.02.2010
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nie zauważyłam, by ktoś był niezadowolony. Nasze relacje się nie zmieniły ![]() Zamiast kwiatów państwo młodzi zażyczyli sobie filmy z udziałem Wojciecha Cejrowskiego. Zrobiliśmy zrzutkę po 30 złotych, żeby się nie dublować.
"Każdy, kto nie wierzy w cuda, nie jest realistą." Audrey Hepburn Ostatnio zmieniany przez basia21 : 29.06.2010 o godz. 23:56 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pa rampamer
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 24.10.2006
BTW, skoro o Cejrowskim mowa
![]() Kilka tygodni temu na seminarium koleżanka usiadła do komputera, żeby napisać jakieś podanie. Promotorka nie widziała ekranu monitora, więc powiedziała, żeby w razie potrzeby włączyć komputer, a jeśli ktoś jest już zalogowany, skorzystać z jego konta. Zerknąłem odruchowo na ekran i zobaczyłem, że uruchomione jest konto... właśnie Wojciecha Cejrowskiego. Wiedziałem, że studiuje u nas, ale nie wiedziałem, że pisze pracę w tej katedrze i na tym komputerze ![]() Potem kilka razy mijaliśmy się tu i tam z Panem Wojciechem, choć ogólnie nie miałem zbyt wiele szczęścia pod tym względem - koleżanka kilka razy nadziewała się na niego twarzą w twarz w katedrze ![]()
![]() |
#13 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
Na rodzinnym jeszcze nie mialem okazji dawac... Znajomym ostatnio dalem 200. Nie wiem czy to duzo czy malo, jak na znajomego - ot, taka kwota mi w glowie zaswitala...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
500 znajomi, rodzina 700-1000
Nie idz na to wesele i kup lepiej cos na imprezke ![]()
![]() |
#15 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tak jak inni - od 300 wzwyż. Zamiast kwiatów daj im kupon lotto (ostatnio takie życzenie młodych widziałem na zaproszeniach).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
nie dziala nagrany plik | MrBiedrona | Napędy optyczne DVD | 17 | 22.10.2005 15:57 |
Przykład jak mozna zarobic na naiwnosci ludzi | Ice | Off topic | 7 | 03.10.2005 01:41 |