Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.02.2005, 23:35   #1
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przeciez wcale nie jest zle
ciagle mozna na***ac sie
przeciez wodka jest ciagle tania
zamiast roboty zamiast mieszkania...

a tak na serio tobez przesady - da sie zarobic na wyzycie (tez bym chcial wiecej niz wyzyc, ale...) i jeszcze z tego odlozyc - jak ktos nie potrafi nic oprocz nazekania (sam tez narzekam, owszem, ale przy okazji pracuje, czego wiekszosc nazekajacych chyba nie potrafi) to... bez komentaza
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.02.2005, 23:38   #2
vinc0
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.02.2005
vinc0 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
ciagle mozna na***ac sie

a tak na serio tobez przesady - da sie zarobic na wyzycie (tez bym chcial wiecej niz wyzyc, ale...) i jeszcze z tego odlozyc - jak ktos nie potrafi nic oprocz nazekania (sam tez narzekam, owszem, ale przy okazji pracuje, czego wiekszosc nazekajacych chyba nie potrafi) to... bez komentaza
--------------------------------------------
Nic dodać ,nic ująć.
vinc0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 23:42   #3
vinc0
Nowy na forum

Dodam jeszcze że mógłbym pracować 8 godzin dziennie .
Tylko kto by mnie i moją rodzinę utrzymał
A może ktoś jest chętny do darowizny ?
Stary 04.02.2005, 23:43   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
ciagle mozna na***ac sie

a tak na serio to bez przesady - da sie zarobic na wyzycie (tez bym chcial wiecej niz wyzyc, ale...) i jeszcze z tego odlozyc - jak ktos nie potrafi nic oprocz nazekania (sam tez narzekam, owszem, ale przy okazji pracuje, czego wiekszosc nazekajacych chyba nie potrafi) to... bez komentaza

tak na serio to po walce z komuną tylko to słyszę i to najczęściej z ust popaprańców typu lepper i poplecznicy, którzy srają pieniędzmi....o jak jest żle! no tak czy się stoi czy się leży na wino nie starczy - tragedia
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 23:46   #5
vinc0
Nowy na forum

Zawsze można pokierować ruchem na parkingu
Stary 04.02.2005, 23:53   #6
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@nimal
Co Ty wiesz facet konczysz studia rozsylasz cv, oblatujesz wszystkie mozliwe miejsca pracy jakie znasz i kicha. Chcesz pracowac, potrafisz to robic, malo tego ten zawod jest Twoim wymazonym, studia konczysz z bardzo dobra ocena, nie masz doswiadczenia zawodowego bo nie mozesz miec ale masz pewne zaplecze i osiagniecia ktorymi sie mozesz pochwalic, a tu co. Wlasnie kogos przyjalem (szwagier, kuzynka, kolega itp) nie potrzebujemy nikogo, chcesz pracowac a nie mozesz kombinujesz cos na lewo za pare groszy, ale po co?
Ja chce pracy nawet za 1000 zł na miesiac, pod warunkiem ze jak sie sprawdze ktos to doceni!!!
Od razu nikt nie dostanie kokosow, ale bez tej szansy nigdy nic nie dostanie.
W USA jest tak ze jak skonczysz studia to wpadasz na odpowiednia polke w konkretne widelki, jak sie sprawdzisz to szybujesz, jak nie to ladujesz, ale masz szanse a u nas?
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 17:56   #7
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rembrant
@nimal
Co Ty wiesz facet konczysz studia rozsylasz cv, oblatujesz wszystkie mozliwe miejsca pracy jakie znasz i kicha. Chcesz pracowac, potrafisz to robic, malo tego ten zawod jest Twoim wymazonym, studia konczysz z bardzo dobra ocena, nie masz doswiadczenia zawodowego bo nie mozesz miec ale masz pewne zaplecze i osiagniecia ktorymi sie mozesz pochwalic, a tu co. Wlasnie kogos przyjalem (szwagier, kuzynka, kolega itp) nie potrzebujemy nikogo, chcesz pracowac a nie mozesz kombinujesz cos na lewo za pare groszy, ale po co?
Ja chce pracy nawet za 1000 zł na miesiac, pod warunkiem ze jak sie sprawdze ktos to doceni!!!
Od razu nikt nie dostanie kokosow, ale bez tej szansy nigdy nic nie dostanie.
W USA jest tak ze jak skonczysz studia to wpadasz na odpowiednia polke w konkretne widelki, jak sie sprawdzisz to szybujesz, jak nie to ladujesz, ale masz szanse a u nas?
moj drogi - tak sie skalda, ze mam 26 lat, Zone i za miesiac bede mial dziecko
skonczylem studia (to juz bedzie 3 lata temu - mi sie po prostu chcialo zrobic je wczesniej niz normalnie to trwa) i przez rok mialem 3 roboty (oczywiscie 6 miechow bezrobocia tez zaliczylem - to bylo dolujace), kilku posad nie dostalem z powodu o jakim pisales - znajomosci
od dwoch lat pracuje w jednym miejscu i jakos zdobywam pozycje powoli - bo nie mam nazwiska, musze to zrobic sam
wiec bez obrazy - kazdy jest kowalem wlasnego losu, musi sie chciec!

mam od troche praktykantow w zakladzie - widze ze jedni rezygnuja po kilku dniach bo im sie nie chce szukac pracy dla siebie, inni smigaja jak ryby w wodzie... potem jak mam z niektorymi kontakt po zakonczeniu praktyk - ci ktorym sie chcialo maja jakies posady, przewaznie juz kolejne, lepsze od poprzednich
inni jecza jak jest zle

wiec wez sie w garsc i zacznij pracowac na przyszlosc

oczywiscie kazdy moze miec pecha - cos moze zawsze nie pojsc... ale nastepnego dnia jest po prostu inny dzien - i inne mozliwosci
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.02.2005, 11:24   #8
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
moj drogi - tak sie skalda, ze mam 26 lat, Zone i za miesiac bede mial dziecko
skonczylem studia (to juz bedzie 3 lata temu - mi sie po prostu chcialo zrobic je wczesniej niz normalnie to trwa) i przez rok mialem 3 roboty (oczywiscie 6 miechow bezrobocia tez zaliczylem - to bylo dolujace), kilku posad nie dostalem z powodu o jakim pisales - znajomosci
od dwoch lat pracuje w jednym miejscu i jakos zdobywam pozycje powoli - bo nie mam nazwiska, musze to zrobic sam
wiec bez obrazy - kazdy jest kowalem wlasnego losu, musi sie chciec!

mam od troche praktykantow w zakladzie - widze ze jedni rezygnuja po kilku dniach bo im sie nie chce szukac pracy dla siebie, inni smigaja jak ryby w wodzie... potem jak mam z niektorymi kontakt po zakonczeniu praktyk - ci ktorym sie chcialo maja jakies posady, przewaznie juz kolejne, lepsze od poprzednich
inni jecza jak jest zle

wiec wez sie w garsc i zacznij pracowac na przyszlosc

oczywiscie kazdy moze miec pecha - cos moze zawsze nie pojsc... ale nastepnego dnia jest po prostu inny dzien - i inne mozliwosci
My sie chyba nie rozumiemy, u mnie wszytsko ok prace mam slabo platna ale mam regularnie co pol roku awansuje wiec nie jest zle, klopot mam ale z moja malzonka, ktora zeby dostac sie na studia musiala chodzic na kursy za 10 patoli a teraz nie moze znalezc uczciwej roboty, tylko ja tak z konta w kont. Cos jej sie w koncu nalezy, zreszta poczytej posty wyzej dowiesz sie wiecej.

Pracowalem w 3 firmach w jednej miesiac, w drugiej 3 miesiace, w obecnej pracuje 2.5 roku, sam utrzymuje rodzine, czasami cos wpadnie jak zona ma jakies zlecenie, ale wierz mi jako wyksztalcony czlowiek nie podoba mi sie to ze musze za 1400 zl zasuwac jak maly samochodzik po 10 g dziennie i 8 w sobote.

Za 2 miesiace robie uprawnienia wiec bedzie kolejny etap mojej ciezkiej wspinaczki zaliczony ale na egazmin potrzebuje 2400 zl czyli prawie 2 pensje i wszytsko to jakos pokonam bo gdzies na koncu jest swiatelko w tunelu. Jakbym mial kase bralbym sie za wlasny interes, a ze nie mam w kredyty sie nie bawie bo mnie nie stac.

Co do tych 600 euro ktore sobie obiecujecie w UE to policzcie ile tam kosztuje wynajem mieszkania jedzenie, dojazdy do pracy, to wcale nie jest tak duzo jak sie wydaje, na nasze warunki to moze tak, pozatym zawsze bedziesz na drugim miejscu po angliku, nigdy sie tam nie wybijesz a to juz nie kazdemu odpowiada.
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.02.2005, 23:57   #9
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
u nas stołki okupują emeryci.
pracodawca nie musi płacić ZUSu i jest gitarka.
a my młodzi nie mamy gdzie pracować i musimy całować klamki, zanim ktoś zgodzi się w końcu nas zarudnić.

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 00:12   #10
vinc0
Nowy na forum

Tak mi was szkoda,naprawdę .Chyba nie macie szczęścia,a może to spisek?
A poważnie ,to zacznijcie od psychologa ,bo z depresją to żadne przedsięwzięcie
wam nie wypali.
Stary 05.02.2005, 00:12   #11
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
pozostaje eutanazja?
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 00:20   #12
vinc0
Nowy na forum

Eutanazja,transfuzja,trepanacja,wszystko jedno.
Stary 05.02.2005, 00:21   #13
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
@ed hunter. powiedz mi ile zarabiasz?
i uwazam ze nalezy mi sie praca tzn. w sensie nalezy mi sie dostep do pracy tzn zebym mial jak i gdzie szukac i znalezc prace adekwatna do mojego wyksztalcenia, ja nie chce zeby mi dali prace - bo chyba tak mnie zrozumiales, tylko zebym mogl znalezc prace

na zachodzie czlowiek konczy studia i co? szuka pracy, a u nas konczy studia i co? jak sie uda to znajdzie...........

i nie odpowiedziales mi na pytanie, jak odlozyc na dom zarabiajac we dwie osoby po 1000zl na miesiac? moze zalozyc rodzine i u rodzicow mieszkac? a to jest i tak dobrze w Polsce tyle zarabiac... ba w ogole zarabiac....

tak jak napisal Zetoxa dla wielu Polska jest Etiopia... chyba ze ty zyjesz tylko na salonach i nie widzisz tej biedy naokolo.... ja jestem z Leżajska na podkarpaciu.... i musze uciekac z tego miasta bo tu nic nie ma, zadnej pracy..... perspektyw.... komu sie uda to zalapie sie na wakat a tak to trudno o nowe stanowisko......

Ostatnio zmieniany przez Predi : 05.02.2005 o godz. 00:25
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 00:34   #14
vinc0
Nowy na forum

To zależy co uznajesz za warunki do przyjęcia?
Jeżeli w ciągu 5ciu lat chcesz wybudować dom i jezdzić dobrą bryką,to musisz
zastanowić się nad przystąpieniem do jakiejś grupy zorganizowanej.
I nie wierz we wszysko co ci opowiadają o kokosach za granicą.
Normalny Amerykanin nie zarobi w takim czasie na dom .
Stary 05.02.2005, 09:04   #15
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez vinc0
W tym problem ,żeby oceniać rzeczywistość na podstawie własnych obserwacji,a nie tego co napisali w gazetach ,powiedzieli w faktach .
Nie tylko tego.
a ty skończ oglądać polskie telenowele i bajki dla dzieci, a stań na ziemii.

Cytat:
Napisany przez vinc0
To zależy co uznajesz za warunki do przyjęcia?
Jeżeli w ciągu 5ciu lat chcesz wybudować dom i jezdzić dobrą bryką,to musisz
zastanowić się nad przystąpieniem do jakiejś grupy zorganizowanej.
I nie wierz we wszysko co ci opowiadają o kokosach za granicą.
Normalny Amerykanin nie zarobi w takim czasie na dom .
bez obrazy, ale *******isz jak potłuczony przez ciężarówkę.

na zachodzie pracujący zarabia min. 600 ***8364;/m-c.
za taką kwotę można bezstresowo żyć i dodatkowo odłożyć trochę na swoje "zachcianki".
mnie za moją wypłatę nie stać na wzięcie nowego samochodu na raty, utrzymania jego i siebie. nie mówiąc już o tym, żeby cokolwiek zostało na rozrywkę.

niektórzy z was muszą dorosnąć i opuścić opiekuńczy klosz mamusi i tatusia, żeby to zrozumieć.

to by było tyle, co mam w tej kwestii do powiedzenia.

Ostatnio zmieniany przez woitas : 05.02.2005 o godz. 09:08
woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: