![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#61 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
@vinc0 hm wiesz cokolwiek normalniejszego.... bo jezeli nawet odlozysz polowe (tysiac) na miesiac to masz 12tys rocznie.... na maly domek 10 lat i masz.... ale jeszcze odloz ten tysiac miesiecznie jezeli same rachunki wyniosa ze 500 zl
za granica owszem, kokosow nie ma, ale wiekszosc ma dom, samochod(y) zyje na poziomie, a u nas (nie wiem czy to dokladne dane) 0k. 60% ludzi zyje ponizej minimum socjalnego......... ja rozumiem ze jak sie komus uda to mu dobrze (bo akurat mojemu ojcu sie udalo i pochodze ze srednio zamoznej rodziny) ale naprawde widze co jest naokolo...... zreszta..... ja juz sie nie odzywam.... bo ten temat jest nie po to zeby Wam udowadniac ze Polska jest krajem ludzi biednych........ przeciez Was nie przekonam........ tak sie sklada ze jestem studentem i mi nie brakuje ale widze na ile stac moich kolegow..... bo nie dostaja z domu zbyt duzo.... nie bede mowil ilu jedzie na socjalu.... po co... przeciez jest dobrze.... tylko mi zle i narzekam dla zasady |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#62 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.02.2005
![]() |
Cytat:
Predi ,żebyśmy się dobrze rozumieli,to co piszesz to prawda ,tylko po co ciągle pisać że nie jest tak jak by się chciało? Ten kraj jest w fazie podnoszenia się na nogi,więc jeszcze długo nie będzie ta k jak w państwach bogatych. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a za Gierka to było dobrze!!! cały naród na kredycie. świetnie było pomniki stawiać za cukier na kartki (Polska potęga światowa w produkcji cukru) za lizanie dupu sowietom za podłość wszelaką, kurde szkoda pisać - kiedyś było lepiej, bo jak nie kiedyś to dla czego teraz jest źle? - trzeba mieć punkt odniesienia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
@vinc0 - bo temat jest o tym co nas boli, wiec napisalem ze mnie boli ze jest tak jak jest
a co do podnoszenia sie na nogi to obys mial racje bo mam nadzieje ze tak sie stanie.... @ed hunter - z komuna to tu tylko ty wylatujesz.... ja wcale nie twierdze ze wczesniej bylo lepiej Ostatnio zmieniany przez Predi : 05.02.2005 o godz. 01:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Predi,mam wrażenie że nie jesteś taki bezradny,jak piszesz.Postrzegasz świat prawidłowo,jesteś wrażliwy na cudze kłopoty.Wszystko OK ,ale więcej optymizmu.Spójż na to z tej strony:ja pamiętam czas kiedy płaciłem za Levisy miesięczną pensję.Co do zmian w kraju to powoli ale systematycznie następują.Najtrudniej jest zacząć,jak już ruszyło to się będzie rozpędzać (bo ludzie zobaczą że to możliwe) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Boli mnie sporo rzeczy !
Fakt , to przykre, wystarczy gazetę poczytać i człowiek już jest w dołku ![]() Ale są też dobre strony , Polska to piękny kraj z bogatą , czasem trudną , ale niesamowitą historią ! tak niesamowitą że wiele społeczeństw (krajów) jej nie rozumie ! (przez to przeinacza) Ale jesteśmy krajem orginalnym i jedynym w swoim rodzaju ! A że jest , jak jest to po części nasza wina ! Przy następnym głosowaniu , może pokażemy o co nam w końcu chodzi ! ![]() Mam nadzieję !
![]() |
#67 |
Nowy na forum
![]() |
W tym problem ,żeby oceniać rzeczywistość na podstawie własnych obserwacji,a nie tego co napisali w gazetach ,powiedzieli w faktach .
Nie tylko tego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
na zachodzie pracujący zarabia min. 600 ***8364;/m-c. za taką kwotę można bezstresowo żyć i dodatkowo odłożyć trochę na swoje "zachcianki". mnie za moją wypłatę nie stać na wzięcie nowego samochodu na raty, utrzymania jego i siebie. nie mówiąc już o tym, żeby cokolwiek zostało na rozrywkę. niektórzy z was muszą dorosnąć i opuścić opiekuńczy klosz mamusi i tatusia, żeby to zrozumieć. to by było tyle, co mam w tej kwestii do powiedzenia.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 05.02.2005 o godz. 09:08 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Niestety. Maksymalne bezrobocie i śmieszne płace (jak ktoś już tą pracę ma). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
***Fakt jest faktem..***
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
U mnie różnie... raz mnie boli głowa.... raz brzuch ... a jeszcze innym razem coś innego.
![]() A tak serio to dużo rzeczy jest do dupy, ale i tak Kocham ten kraj i nigdy bym nie wyjechał mieszkać na stałe gdzieś indziej... |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja też, ale nie widzę w nim perspektyw.
nie zamierzam na starość żyć z rencinki 500 zł/m-c o chlebie i smalcu. ten kraj chyli się ku upadkowi. za bardzo rozdmuchane wydatki na cele socjalne, rozrzutność i niegospodarność sektora państwowego przy braku jakiejkolwiek odpowiedzialności osób winnych tego stanu rzeczy nie wróży najlepiej... a tak poza tym to jest lajcik ![]() dzisiaj ide na ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. Może przejaskrawiam. Ale takie są moje odczucia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
najlepiej z tego kraju wyjechac
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
a mnie boli to, ze cokolwiek chcesz zrobic-to ci nasze kochane panstwo sieje wiatr w oczy....
chce wziac inetrers w swoje rece i zalicy firme....najpierw strace kupe czasu na rejestracje a potem mnie zjedza oplaty..... boli mnie to , jak widze uzrednikow , ktorym sie nigdzie nie spieszy w pracy... i pzrez to nic nie mozesz u nich zalatwic... zamiast zalatwic jakies smieszne papierki w godzine, dwie, to w uzredach spedzisz kilka dni... boli mnie wyzysk nas wszystkich......bo jak widze jak ludzie haruja za smieszne pieniadze, to mi sie glupio robi ze zyje w kraju legalnego niewolnictwa....bo jak mzona inaczej nazwac prace za 800 zł za miesiac ![]() a do inncy bogatszych krajow.... jak ktos slusznie stwierdzil-nie kupuje sie tyam domu po 5 latach pracy,ale jest jedna roznica!!!!! mozesz wziac kredyt na 20 lat czyli splacac go cale zycie, z tym ze tam mozesz sobie na to pozwolic, bo wiez mniej wiecej ze masz szanse na prace, a u nas ![]() ![]() co mnie jeszcze boli...... marnotrastwo publicznych pieniedzy.... gdzie kazdy bierze w lape i to ze bez protekcji niewiele zalatwisz.... na szczescie sie to juz zmienia,ale jeszcze i tak duzo tego jest. |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Wojtas,bez obrazy ale nie znasz mnie,nie wiesz jaką mam sytuację,a zaręczam ci że nawet za 10000zł miesięcznie byś się ze mną nie zamienił. Może właśnie dlatego więcej robię,a mniej narzekam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|