Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2005, 22:05   #1
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez woitas
nie wiem, ile w tym prawdy, ale słyszałem taki motyw:

firma X podaje cię do sądu, że nie dokonałeś przelewu za fakturę na towar, który odebrałeś (faktur nie trzeba podpisywać ), a ty będziesz musiał biegać i udowadniać, że jesteś niewinny
chore

kolejny absurd:

ukradną ci 1 tablicę rejestracyjną z samochodu.
myślisz sobie: dostanę wtórnik i po kłopocie.
otóż nie... musisz kupić nowe blachy i nowy dowód rejestracyjny (około 170 zł )
dlaczego? bo ta tablica jest juz w krajowym rejestrze... albo przypadkiem podjedziesz na stację, z której ktoś na twoich blachach ukradł paliwo, możesz mieć spore problemy...

a to mój ulubiony:

płacisz OC.
złodziej kradnie ci autko, ty zgłaszasz kradzież na policję i myślisz sobie, że od tej pory nie musisz go już płacić, bo nie masz wózka...
otóż nie, OC płacisz do momentu, aż nie zostanie zakończone dochodzenie
Placisz AC kradna Ci autko spod domu, myslisz sobie mam ubezpieczenie kupie nowa furke, a tu klapa, rozprawa sadowa itd itp jak masz chody to jakies 6 miesiecy jak nie to moze pare latek a tu ani kasy ani autka

Pakujesz facetowi do bryczki ktora ma zarejstrowana na firme i ktora jest mu niezbedna do prowadzenia dzialalnosci, facet mowi ze przez Ciebie nie moze prowadzic dzialalnosci gospodarczej i ponisl z tego tytulu namacalne straty i wnosi sprawe do sadu o odszkodowanie, a Ty mozesz juz szukac baaaaardzo dobrego adwokata

Ostatnio obrobili mi samochod, zniszczyli zamek, ukradli fotelik dzieciecy, same straty poszedlem na policje, nawet odciskow nie zdjeli bo oni nie maja kasy a szkodliwosc czynu jest mala, moga spisac protokol, i co dalej...pewnie nic, nikt nie bedzie szukal fotelika, kupisz go Ty przyjacielu na gieldzie albo Twoj kumpel, Ja mam 400 zl w plecy, corka nie ma fotelika, Ja nie mam kasy na nowy, a zlodziej cieszy sie bo ma 200 zł. Pozostal jeszcze uszkodzony zamek Bandyctwo

Kolo Bielska policja zatrzymala grupe zlodziei rozbierajacych samochod do sprzedazy na czesci Seat Toledo. Chlopcy sie cieszyli z udanej akcji przeprowadzonej z narazeniem swojego zycia, a prokurator wypuscil gnojkow na wolnosc. Chwala wam chlopaki, ale lepiej byscie zrobili jakbyscie moj fotelik znalezli, przynajmniej ktos okazalby wam wdziecznosc
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2005, 13:14   #2
SaCHiB
`

Data rejestracji: 07.02.2005
SaCHiB niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kolejna sprawa - teczki... Temat może troche już do obrzydzenia oklepany, ale dlaczego na miłość boską nie zrobiliśmy tego 15 lat temu ? Teraz można już o nich zapomnieć, bo ci którzy się ich bali mieli dość czasu żeby odpowiednio się zająć swoimi wpisami.
Stary 09.02.2005, 15:37   #3
rembrant
captain u-k

To jest wogole jakies bagno, sa przypadki ze na przetepstwie lapie sie za reke, moze to zabrzmiec dziwnie, ale uwazam ze jak ktos cos ukradnie lub zniszczy to nalezy mu obciac palec, tak jak to sie robi na syberii, jak zgwalci to tez odpowiednio go potraktowac obciac ale cos innego, i w ten prosty sposob mielibysmy politykow bez konczyn (nikomu zle nie zycze)
Stary 13.02.2005, 17:01   #4
rembrant
captain u-k

Wiecie co mnie boli, ze sasiad ma nowy samochod a ja nie , a tak powanie to to ze musze wydac 2400 zl na egzamin panstwowy, ktorego moge nie zdac
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: