![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#76 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ja i podejrzewam, że nie tylko ja, potrzebuję telefon bez radia, dostępu do internetu, aparatu fotograficznego i tych innych pierdół. Ja nie potrzebuję zabawki, tylko narzędzie do pracy. Za to bardzo bym sobie cenił, żebym nie musiał go codziennie ładować, ba czasami dwa razy dziennie.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#77 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Najlepiej wyposażone telefony są przeznaczone dla biznesu. Widocznie stać ich na dodatkowe baterie w komplecie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Już widzę biznesmana idącego ze słuchawkami w uszach i słuchającego radia w komórce ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
E tam, radio. Sam go nie słucham. Raczej internet, maile, arkusz kalkulacyjny...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja czasem słucham muzyki w pracy, ale po co z tego powodu mam nosić jeszcze odtwarzacz MP3 i martwić się jego ładowaniem.
Załóżmy że jade w rejon miasta którego nie znam i biore nawigacje. Małe toto nie jest - chodzić z tym w kieszeni niefajnie - ale w samochodzie tego nie zostawie, bo przywita mnie rozbita szyba. Ale jak mam w telefonie problem znika. A PDA - faktycznie konieczne do życia nie jest, ale czasem sie przydaje. Zazwyczaj akurat wtedy kiedy zostawi się je w domu. Noszenie urządzenia które przydaje sie tylko czasem nie jest zbyt rozsądne ale gdy ma sie to w telefonie problem znika. I na koniec - smartfony owszem są droższe niż najprostsze modele. Ale nie są wcale droższe niż zwykłe telefony klasy średniej. Byłem w salonie Ery i Playa i patrzyłem na telefony bez umowy (mam prepaid więc oferta dla mnie jest raczej uboga). Ceny rzędu 1000zł to tam norma, za całkiem zwyczajne sprzęty. Niezłego smartfona można mieć już za ok 800zł. Więc dla mnie rachunek prosty. Teraz tylko przejść do Play Fresh z rozmowami za 29gr i jest komplet ![]() Przy okazji naucze sie programować .NET compact frameworka ![]() Biznesowość tych telefonów jest bardzo wątpliwa. Do biznesu potrzeba porządnego dzwonienia, ew terminarza i notatnika. Wszystko inne jest praktycznie zbędne. Nie widze poważnego dyrektora klepiącego emaile na PDA skoro ma laptopa albo może zadzwonić. Albo biznesmena który w pośpiechu wyciąga komórke zeby zrobić zdjęcie przejeżdzającego Audi (skoro to on siedzi w tym Audi ![]() Większość użytkowników biznesowych telefonów z systemem Symbian których znam nigdy nie zainstalowało na nim żadnej aplikacji. Bo nie wiedzą że te telefony mają takie możliwości (a nawet jeśli to po cholere to komu)... ale za to jaki ładny i biznesowy ![]() Ciekawe który biznesmen bedzie oglądać filmy na Touch HD albo czy w ogóle interesuje ich że te telefony mają akcelerator ATI Imageon (i jest na nie aż jedna gra). Sama firma HTC chyba zdaje sobie z tego sprawe toteż nie załącza sterowników i akcelerator jest używany tylko przez interfejs FLO3D ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.04.2009 o godz. 08:19 |
![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zabiłem omnie przed wczoraj
![]() wczoraj postawiłem ją na nogi ![]() dziś jeszcze działa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Jukebox Hero
a co sie stało? drażniła Cie ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Sobrus przywołał ciekawy temat. Czy telefony i PDA robiące za telefony są gadżetami dla pasjonatów czy też rzeczywistymi narzędziami dla biznesmena, menadżera. Nie mam wątpliwości,że mając telefon bardziej skomplikowany niż ten za 200 zł, każdy znajdzie dla niego zastosowanie. Moi koledzy operatorzy kamer, wpisują do telefonów swoje grafiki pracy (czasem nawet je fotografują). W moim otoczeniu ludzie korzystają z kalendarza w telefonie, zadań, przypominajek, budzika. Komputerowcy łączą się ze swoimi domowymi serwerami. Często widać ludzi fotografujących telefonami. Chętnie korzystamy z programów pogodowych (serwisy pogodowe), młodzież słucha muzyki (fon zastępuje odtwarzacz mp3).
Nie znam jednak żadnego "prawdziwego" biznesmena czy menadżera, którego mógłbym zapytać z jakich funkcji telefonu korzysta i jakiego fona czy PDA ma. Znajomy właściciel interesiku z telefonami (sklepik) korzysta z HTC Touch Pro, jego żona z HTC Diamond. Ale oni są młodzi i potrafią korzystać np. z Gadu Gadu w fonie. Niewątpliwie telefony z 3G (UMTS/HSDPA) służą jako modemy dla laptopów. W USA chyba jednak korzystają z maili w fonie. W końću dlaczego iPhone nie ma MMSów ? W filmie International agentka prowadzi szybką rozmowę na odległość mailami (głosowa jest niemożliwa) a nie smsami. U nas byłby to raczej SMS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Jukebox Hero
Dokładnie biznesmeni tego nie używają. Co nie znaczy że nie ma ludzi którzy nie używają.
To bardzo wielofunkcyjne urządzenia, nie wszystkie funkcje są szalenie przydatne, ale czasem sie przydają. Majac smartfona z wifi, mozna z telefonu zarządzać domowymi (lub nie tylko) routerami, serwerem, oglądać filmy czy zdjęcia umieszczone na serwerze. Może nie jest to konieczne, ale miłe ![]() Zastosowania jakieś się znajdą. Gry jak sie nudzi, czytanie książek. Pokazywanie zdjęć znajomym. Można kazać telefonowi ciągnąć torrenta z sieci wifi którą przypadkiem złapaliśmy w parku. Albo nawet w domu - nie pobiera dużo prądu, nie huczy w nocy. Karta 16GB to nie jest dziś jakiś nadzwyczajny wydatek. A 8GB kosztuje 70zł. Aparatem w telefonie napstrykałem setki dość cennych zdjęć - nie zawsze (=prawie nigdy) chodzę z prawdziwym aparatem tak bez okazji. Nie są to zdjęcia które będę drukować na A4, ale to są wspomnienia. Dopiero po czasie ciesze sie z tego, że są. Budzik, przypominajka, notatnik to bardzo fajne sprawy. Zwłaszcza notatnik w pocketpc, w którym piszemy jak po niekończącej się kartce papieru. To tylko narzędzie, to jak sie je wykorzysta zależy od warunków i pomysłowości właściciela (no i jednak umiejętności w sprawach informatycznych). A innych to w ogóle nie interesuje i chcą tylko dzwonić - i wcale sie im nie dziwie. Kwestia najważniejsza to oczywiście - czy to jest warte tych pieniędzy. W moim przypadku sie opłacało - nawet zaoszczędziłem (dziwne nie?). Więc tu nie miałem dylematu. Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.04.2009 o godz. 11:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
no coś Ty
![]() wyłączała się po minucie, a nie wstrzymywała system. ponowne wgranie roma pomogło i działa bez problemów ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Jukebox Hero
Zauważyłem jedną rzecz. Offtop zrobie
![]() Ładowarka do mojego telefonu ma rating 1A@5V czyli dużo. Telefon ładuje się ok 2 godzin. Wiadomo że akumulatory nie lubią ładowania dużym prądem więc z ciekawości raz naładowałem go z USB (max 500mA) . Ładował się z 5 godzin od całkowitego rozładowania i wydaje mi sie że bateria trzyma lepiej. Już drugi dzień poza normalnym użytkowaniem słucham z niego OGG (ze 4h dziennie) i wciąż ma 50% ![]() W każdym razie coraz bardziej czasem pracy zbliża się do normalnego telefonu. Gdybym sie nim nie bawił tylko dzwonił (ja mało dzwonie, powiedzmy 2 rozmowy dziennie i pare sms) to może nawet z tydzień by potrzymał. Na razie będę go ładować z USB. To nawet lepiej bo ładowarek wszędzie pełno ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 17.04.2009 o godz. 13:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Jukebox Hero
Widać w Omni doszli do wniosku ze 1A to nieco za duzo i dali 0,7.
Możesz nie poczuć wiec wielkiej różnicy. Te baterie są duże i żeby naładować je tak szybko jak zwykłą 700mAh z typowego telefonu trzeba dużego prądu. Ale technicznie przeciez te baterie są takie same, tylko że większe fizycznie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
-=Advokat^Diabła=-
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Chciałbym wiedziec jak sie nazywają te lornetki co mozna doczepić do telefonu czy aparatu fotograficznego powiekszając tym samym zooom robiąc z tego cos zajefajnego.
Pamietałem nazwe ale mi uciekła ktos przypomni?
![]() |
#90 |
Jukebox Hero
telekonwerter?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Wyświetlanie miejscowości w telefonie komórkowym | kazik5533 | Off topic | 16 | 06.04.2005 17:59 |