![]() |
musze przyznać ze firma gigabyte pozytywnie mnie zaskoczyła.
Dziś wyszło kolejne Polskie firmware do MW700 i MS800 - z 20 kwietnia. Znowu czeka mnie flash :szczerb: |
Cytat:
|
sprawdz UCWEB
|
Cytat:
A ja wczoraj sprawdzałem pocztę na Gmailu korzystając z sieci WiFi w knajpie. 12 w nocy. Dodam,że lepiej mi to wyszło korzystając z Javy i aplikacji Gmail niż z klienta e-mail w telefonie. Opera Mobile w Javie też jakoś szybsza mi się wydaje niż Opera Browser. |
Cytat:
|
telekonwerter?
|
Chciałbym wiedziec jak sie nazywają te lornetki co mozna doczepić do telefonu czy aparatu fotograficznego powiekszając tym samym zooom robiąc z tego cos zajefajnego.
Pamietałem nazwe ale mi uciekła ktos przypomni? |
Widać w Omni doszli do wniosku ze 1A to nieco za duzo i dali 0,7.
Możesz nie poczuć wiec wielkiej różnicy. Te baterie są duże i żeby naładować je tak szybko jak zwykłą 700mAh z typowego telefonu trzeba dużego prądu. Ale technicznie przeciez te baterie są takie same, tylko że większe fizycznie. |
Cytat:
|
Zauważyłem jedną rzecz. Offtop zrobie ;)
Ładowarka do mojego telefonu ma rating 1A@5V czyli dużo. Telefon ładuje się ok 2 godzin. Wiadomo że akumulatory nie lubią ładowania dużym prądem więc z ciekawości raz naładowałem go z USB (max 500mA) . Ładował się z 5 godzin od całkowitego rozładowania i wydaje mi sie że bateria trzyma lepiej. Już drugi dzień poza normalnym użytkowaniem słucham z niego OGG (ze 4h dziennie) i wciąż ma 50% :) Może to kwestia tego, że bateria sie formatuje, a może faktycznie lepiej ładować go przez USB. W każdym razie coraz bardziej czasem pracy zbliża się do normalnego telefonu. Gdybym sie nim nie bawił tylko dzwonił (ja mało dzwonie, powiedzmy 2 rozmowy dziennie i pare sms) to może nawet z tydzień by potrzymał. Na razie będę go ładować z USB. To nawet lepiej bo ładowarek wszędzie pełno ||. W pracy podłącze do kompa, w samochodzie do radia. Wystarczy kabelek :D |
Cytat:
wyłączała się po minucie, a nie wstrzymywała system. ponowne wgranie roma pomogło i działa bez problemów :D |
Dokładnie biznesmeni tego nie używają. Co nie znaczy że nie ma ludzi którzy nie używają.
To bardzo wielofunkcyjne urządzenia, nie wszystkie funkcje są szalenie przydatne, ale czasem sie przydają. Majac smartfona z wifi, mozna z telefonu zarządzać domowymi (lub nie tylko) routerami, serwerem, oglądać filmy czy zdjęcia umieszczone na serwerze. Może nie jest to konieczne, ale miłe ;) Zastosowania jakieś się znajdą. Gry jak sie nudzi, czytanie książek. Pokazywanie zdjęć znajomym. Można kazać telefonowi ciągnąć torrenta z sieci wifi którą przypadkiem złapaliśmy w parku. Albo nawet w domu - nie pobiera dużo prądu, nie huczy w nocy. Karta 16GB to nie jest dziś jakiś nadzwyczajny wydatek. A 8GB kosztuje 70zł. Aparatem w telefonie napstrykałem setki dość cennych zdjęć - nie zawsze (=prawie nigdy) chodzę z prawdziwym aparatem tak bez okazji. Nie są to zdjęcia które będę drukować na A4, ale to są wspomnienia. Dopiero po czasie ciesze sie z tego, że są. Budzik, przypominajka, notatnik to bardzo fajne sprawy. Zwłaszcza notatnik w pocketpc, w którym piszemy jak po niekończącej się kartce papieru. To tylko narzędzie, to jak sie je wykorzysta zależy od warunków i pomysłowości właściciela (no i jednak umiejętności w sprawach informatycznych). A innych to w ogóle nie interesuje i chcą tylko dzwonić - i wcale sie im nie dziwie. Kwestia najważniejsza to oczywiście - czy to jest warte tych pieniędzy. W moim przypadku sie opłacało - nawet zaoszczędziłem (dziwne nie?). Więc tu nie miałem dylematu. |
Sobrus przywołał ciekawy temat. Czy telefony i PDA robiące za telefony są gadżetami dla pasjonatów czy też rzeczywistymi narzędziami dla biznesmena, menadżera. Nie mam wątpliwości,że mając telefon bardziej skomplikowany niż ten za 200 zł, każdy znajdzie dla niego zastosowanie. Moi koledzy operatorzy kamer, wpisują do telefonów swoje grafiki pracy (czasem nawet je fotografują). W moim otoczeniu ludzie korzystają z kalendarza w telefonie, zadań, przypominajek, budzika. Komputerowcy łączą się ze swoimi domowymi serwerami. Często widać ludzi fotografujących telefonami. Chętnie korzystamy z programów pogodowych (serwisy pogodowe), młodzież słucha muzyki (fon zastępuje odtwarzacz mp3).
Nie znam jednak żadnego "prawdziwego" biznesmena czy menadżera, którego mógłbym zapytać z jakich funkcji telefonu korzysta i jakiego fona czy PDA ma. Znajomy właściciel interesiku z telefonami (sklepik) korzysta z HTC Touch Pro, jego żona z HTC Diamond. Ale oni są młodzi i potrafią korzystać np. z Gadu Gadu w fonie. Niewątpliwie telefony z 3G (UMTS/HSDPA) służą jako modemy dla laptopów. W USA chyba jednak korzystają z maili w fonie. W końću dlaczego iPhone nie ma MMSów ? W filmie International agentka prowadzi szybką rozmowę na odległość mailami (głosowa jest niemożliwa) a nie smsami. U nas byłby to raczej SMS. |
a co sie stało? drażniła Cie ?
|
zabiłem omnie przed wczoraj ;)
wczoraj postawiłem ją na nogi :) dziś jeszcze działa :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:18. |