![]() |
W gry w zasadzie też już nie gram (nawet na PC czy X360 o komórce nie wpomne) - ale wiesz jak to jest - dobrze wiedzieć ze w razie czego działają ;)
Ale klon UFO i Dungeon Mastera sobie zainstaluje i pewnie przejde po raz setny :D Te gry nigdy sie nie nudzą, zwłaszcza gdy sie człowiek nudzi w jakiejś poczekalni ;) Navi to faktycznie ważna rzecz - (w końcu głównie dla navi zmieniłem telefon - K550i jest naprawde super. Poza tym że nie ma navi...). Wifi przez FTP niestety też nie działa za szybko - ok 400kB/s. Może to kwestia szyfrowania. Mój telefon ma niestety problem z WPA2+AES na moim routerze. Na początku działało ale potem jakoś przestało - czasem sie udaje zalogować, ale nie zawsze. Nie wiem czy to problem ogólny, czy tylko z konkretnym modelem routera. Wygląda to tak, jakby połączenie było odrzucane zanim zostanei przydzielony adres IP. Uaktualnienia oprogramowania nic nie pomogło. Najdziwiejsze ze na początku działało przez AES, nawet obejrzałem sobie kilka stronek w IE. A potem przestało :ysz: Włączyłem sieć WPA Mixed i łącze się przez WPA+TKIP, ale to z tego co wiem wolniejsze rozwiązanie, bo AES jest w hardware. WEP sobie daruje :) |
ekhem - mam, ale bardzo zadko uzywam VoIP przez telefon
przy dzisiejszych cenach polaczen... pliki najczesciej wgrywam wyjmujac karte pamieci - ActivSync ani BT nie sa wystarczajaco szybkie, bo najczesciej kopijue filmy do ogladania... w zasadzie kopiowalem mieszkajac w Londynie (ogladalem je w autobusach jezdzac do pracy :P ) co do przyciskow - kilka jest faktycznie przydatnych :) na szczescie w moim sa a gry... nie gram dwie gry, ktore przetrwaly dluzej w moim telefonie to sudoku i caises, obie do pobrania z tej storny, ktora podalem w innym temacie o fonach jak dla mnie bardzo, bradzo wazne i przydatne jest navi i pelna synchronizacja z uslugami googla :) naprawde wygodne i wydajne narzedzia :) |
rany ale wymagania :)
miło że mój gsmart je spełnia chociaz wcale nie był bardzi drogi... no może z google sie nie synchronizuje ale to kwestia oprogramowania. Jeszcze mogłeś dorzucić obsługę telefonów VoIP (SIP) || Można wtedy dzwonić za darmo... swoją drogą gdyby internet przez komórkę był tańszy to możnaby uzywać tylko VoIP i puścić operatora z torbami... || To WM nie potrafi połączyć się bez Active Synca? W moim jest do wyboru - działa albo jako ActiveSync albo jako czytnik kart pamięci. A to przecież dość stary system (6.0). ActiveSynca w ogóle nie mam (kiedyś brat miał PPC2000 i uważam że to shit). Programy wgrywam przez bluetooth albo wifi (z domowego FTPa). Na razie tak bo mam problemy z nabyciem karty w lubelskim zadupiu ... ale dziś ma już być :sciana: Z wielkością ekranu dotykowego to jest tak różnie - wszak im większy ekran tym większy telefon. Poza tym ekrany panoramiczne mają więcej cali ale ich powierzchnia wcale nie jest większa. Największą powierzchnię miałby chyba kwadratowy ekran. W dodatku ekran często jest kosztem przycisków - obecnie w telefonach rezygnuje sie z tradycyjnych przycisków PDA (krzyżak+ 4 przyciski kontakty, zadania itp). Telefon staje sie bardziej telefoniczny, ładniejszy - ma większy ekran. ALE ALE no właśnie niech ktoś spróbuje pograć w jakąś gre (powiedzmy DoomII - na tungstenie grało sie bez problemu) jak nie ma przycisków.. Nawet obsługa bez uzycia rysika jest łatwiejsza jak przycisków jest więcej. A po co komu np klawiatura telefoniczna ? - ekran dotykowy świetnie sie tu sprawdza, a i tak na 99% numer wybieramy z książki. Moim zdaniem wygodny krzyżak (jak kto woli D-PAD) powinien być :) Nawet jeżeli nie wygląda to stylowo... Chociażby po to by góra/dół to było volume a lewo/prawo - poprzedni i następny utwór, gdy mamy wyłączony ekran. PS. Ostatnio widziałem driver umożliwiający podłączenie normalnej PCtowej klawiatury przez USB :wow:... Trzeba będzie wypróbować :D |
tak w temacie
jeszcze poltora roku temu tel wg mnie mial dzwonic i tyle mnie interesowalo (sms nie uzywam) byly takie okresy mego zycia, ze bardzo intensywnie kozystalem z dyktafonu w tel no i jeszcze budzik i kalkulator glosnomowiacy tez jest bardzo przydatny potem jednak zamieszkalem w kraju, ze elektornika jest troche tansza :D teraz nie wyobrazam sobie telefonu bez: - budzik - kalendaz synchronizowany z googlem - klient poczty - kontakty synchronizowane z googlem - pogoda - przegladarka netowa - wifi, bt stereo, 3g z videopolaczeniami, gsm na caly swiat - gps z mozliwoscia wgrywania wlasnych map - odtwarzacz filmow w dowolnym formacie, przegladarka zdjec, odtwarzacz muzyki - slot kart pamieci i usb (ladowanie tez po usb!) - aparat foto - rysik, notatki odreczne - jak najwiekszy ekran dotykowy - dyktafon z dedykowanym do tego przyciskiem (moze byc softowy w sofcie do wykonywania polaczen) - przegladarka popularnych formatow dokumentow na dzien dzisiejszy chyba tylko niektore fony z WM spelniaja te warunki czy chcialbym cos wiecej niz mam? wieksza rozdzialke wiekszego ekranu no i z niecierpliwoscia czekam, az WM bedzie mogl polaczyc sie z PC bez active synca (np jako dysk wymienny) co mnie drazni? pare dziwnych rzeczy w sofcie, np zablokowanego tel nie da sie odebrac od razu na glosnomowiacym (albo miec opcji, ze jak podlaczony do ladowania to domyslnie jest glosny - przydatne w samochodzie) |
Cytat:
|
święte słowa.
reputka poszła :D |
Cytat:
|
A co to za problem w dzisiejszych czasach? Kupujesz docka na biurko i kładziesz na nim telefon co jakiś czas i problem z głowy.
iPhone przy normalnym korzystaniu trzyma mi średnio 2-3 dni. |
Cytat:
>> N6021 rekord to 9 dni :D |
Obecnie mam Omnię Samsunga. Bardzo ją lubię, choć ma wady. Bateria wiadomo długo nie trzyma, bo to wyświetlacz kolorowy i duży. Problemem jest też rysik, dla którego w obudowie nie ma miejsca. Orginał już mi zginął, z zamiennika zadowolony nie jestem (gorzej wykonany). Ale jest już małym komputerkiem z Wnidozą i za to go lubię. Przydałby się większy ekran (Internet) i lepsza bateria (może trzeba powiększyć rozmiary telefonu ?). Co do klawiatury wirtualnej - daje radę, choć nie wiem czy pomysł Google G1 nie jest lepszy - klawiatura wysuwana.
|
Ericcson K530i - ładuję co tydzień (a to, że czasami dzień lub dwa jest rozładowany to inna sprawa ;) ) - choć fakt, że nie tak dużo korzystam.
Ale z tego, co widzę, to obecnie tylko właśnie Ericcsony mają znośne baterie, cała reszta natomiast z LG i Nokią na czele, to dla mnie jakaś kpina z użytkownika. No chyba, że komuś sprawia przyjemność codzienne podłączanie telefonu do ładowarki. Dla mnie jest to zupełnie nieakceptowalne. |
Cytat:
Mam nową baterię, przy mojej ilości rozmów dziennie, ładuję ją co 1-1.5 dnia. (( |
Cytat:
|
E50
1. slaba bateria 2. przymulanie przy aplikacjach wszelkich 3. sluchawki na jakies dziwne cos a nie jack 4. psucie sie joya 5. kiepski glosnik 6. aparat moglby mniej ziarna dawac (ale w sumie to klasa byznes wiec nie ma co cudow oczekiwac, mimo to-mniej by tego moglo byc, nie ze wcale, mniej po prostu). 7. malo do mnie kto dzwoni i smsy posyla, najczesciej BOK;( No i jeszcze jedno bym zmienil ogolnie w komorkach-zakaz produkcji, uzywania i posiadania tych telefonow pod grozba wydlubania oczu wykalaczka i wyrwaniu jezyka sekatorem!;) |
Denerwuje mnie jego istnienie.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:25. |