Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co mi grozi jak mnie zatrzyma policja, gdy jechałem cross'em? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-mi-grozi-jak-mnie-zatrzyma-policja-gdy-jechalem-crossem-64395/)

emer74 09.04.2006 18:31

Zamiast motoru to bym ci poleci***322; rower.Jak nie masz prawka to nie pchaj si***281; na ulice, tylko jedz do lasu albo na jakies pustkowia, jak sie rozwalisz to przynajmniej kogos nie zabijesz. U mnie ostatnio na osiedlu jakis ***** szala***322; takim w***322;asnie crossem i potr***261;ci***322; ma***322;e dziecko. Wi***281;c jak ci***281; z***322;apie policja to mam nadzieje ***380;e na mandacie sie nie sko***324;czy.....

B@rtek 09.04.2006 20:12

Cytat:

Napisany przez emer74
Zamiast motoru to bym ci polecił rower.Jak nie masz prawka to nie pchaj się na ulice, tylko jedz do lasu albo na jakies pustkowia, jak sie rozwalisz to przynajmniej kogos nie zabijesz. U mnie ostatnio na osiedlu jakis ***** szalał takim własnie crossem i potrącił małe dziecko. Więc jak cię złapie policja to mam nadzieje że na mandacie sie nie skończy.....

Ja akurat umiem jeździć na motorze, a pozatym nie należę do tych co uderza im głupota do głowy :taktak:

emer74 09.04.2006 20:28

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Ja akurat umiem jeździć na motorze, a pozatym nie należę do tych co uderza im głupota do głowy :taktak:

Nie rozśmieszaj mnie.... mój przebieg jazdy autem to ok 250 000 km a wcale nie uwazam sie za doświadczonego kierowcę mimo że nie miałem nawet najmniejszej stłuczki..... a czy "umiesz" jeździć na motorze to sobie sam odpowiesz ale dopiero za kilka lat....

B@rtek 09.04.2006 20:30

@Michał miałeś rację :spoko:
A naprawdę jeździsz bez prawka? :D :P :>

adams_a 09.04.2006 21:09

Zrobi***261; ci z dupy wylot***243;wke na KIELCE (albo inna wylotowka) ;)

B@rtek 09.04.2006 21:20

Cytat:

Napisany przez adams_a
Zrobią ci z dupy wylotówke na KIELCE (albo inna wylotowka) ;)

:spoko:
I jak tu liczyć na konkretną odpowiedź, gdy na tym forum jest zawsze wesoło :>
Jedynie kontestator, mp666 i @Mac mi odpowiedzieli :D

Predi 09.04.2006 22:30

hrhr to ja powiem: NIC dlaczego? bo Cie NIE zatrzymaja..... predzej mnie piorun trafi....

Mich@ł 10.04.2006 08:24

Cytat:

Napisany przez B@rtek
@Michał miałeś rację :spoko:
A naprawdę jeździsz bez prawka? :D :P :>

na tym forum zawsze straszą..
Ale przynajmniej wiem co mi mogą zrobić a czego nie jak mnie złapią za kierownicą :P (thx Loczek :piwo: )
Jednak wolę, żeby mnie nie złapali.. :D Doświadczenia wiem, że nie mam, dlatego wiadomo - w duże miasto się nie zapuszczę :P
Piratem drogowym też nie jestem ;) W przeciwieństwie do niewiele ode mnie starszych osób, które jeżdżą samochodem dla szpanu.. Jak jadą, najpierw słychać bas z głośników, a dopiero podem samochód :P
Poza tym lubię jazdę samochodem. Jest 100x lepsza niż motorem :P

P.S. @B@rtek możesz to odebrać jako potwierdzenie. Jeżdżę samochodem ;)
P.S. 2 @B@rtek zmieniłeś nicka i avatara ;) Będę sie musiał znowu przyzwyczaić ;) Ale avatar ładny. Chociaż mój ładniejszy :P

B@rtek 10.04.2006 08:38

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
P.S. 2 @B@rtek zmieniłeś nicka i avatara ;) Będę sie musiał znowu przyzwyczaić ;) Ale avatar ładny.

Dzięki :) :piwo:
Cytat:

Napisany przez Dj Mich@
Chociaż mój ładniejszy :P

:spoko: :>

polakT 10.04.2006 08:47

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Piratem drogowym też nie jestem ;) W przeciwieństwie do niewiele ode mnie starszych osób, które jeżdżą samochodem dla szpanu.. Jak jadą, najpierw słychać bas z głośników, a dopiero podem samochód :P

Hmmm... jak ja jade tez najpierw mnie słychać dopiero pozniej widać :D, ale czy to moja wina ze mam dziurawy tłumnik i mi bubububuczy ... :>

Co do umiejestności jazdy.... powiem wam ze umiem jezdzic i jestem dobrym kierowca ... szkoda ze offroad... na drodze balbym sie stwierdzic ze jestem nawet srednim kierowca. Jade bo wiem jak... ale czy umiem ??? :sciana:

Mich@ł 10.04.2006 10:29

Jest r***243;***380;nica mi***281;dzy potrafieniem je***378;dzi***263;, a do***347;wiadczeniem.
Osoba, kt***243;ra je***378;dzi***263; nie umie zadobrze, maj***261;ca du***380;e do***347;wiadczenie mo***380;e by***263; bezpieczniejsza na drodze ni***380; osoba umiej***261;ca wspaniale je***378;dzi***263;, ale bez do***347;wiadczenia (znam osobi***347;cie obydwa przypadki :P )

andrzejj9 10.04.2006 13:19

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Jest różnica między potrafieniem jeździć, a doświadczeniem.
Osoba, która jeździć nie umie zadobrze, mająca duże doświadczenie może być bezpieczniejsza na drodze niż osoba umiejąca wspaniale jeździć, ale bez doświadczenia (znam osobiście obydwa przypadki :P )

Też, ale ja na pierwszym miejscu zawsze stawiam myślenie i wyobraźnie. Zresztą tej drugiej nie może być bez pierwszego..

Nawet dzisiaj, z godzinę temu miałem sytuację, która udowadnia po prostu bezmyślność za kierownicą. Jechałem w stronę mostu, na którym skręcam w prawo. Dojeżdzałem do niego i nagle przede mną pędem (no w sensie szybko jak na zakręt - na oko. z 40-50) pojawia się samochód przecinający mój (prawy pas). Mam dobry refleks więc zdążyłem go (a właściwię ją, bo zdążyłem zauważyć, że była to kobieta) ominąć, ale musiałem w tym celu odbić na chodnik i tylko to, że w tym miejscu krawężnik jest bardzo niski uchroniło mnie przed uszkodzeniem samochodu.

I ja wiem, co ta kobieta chciała zrobić. Skręcała z mostu w uliczkę, którą ja jechałem, a że z naprzeciwka jechała szybko ciężarówka i za nią sznur samochodów, to chciała się przed nią zmieścić. A żeby to zrobić musiała skręcić szybko i przeciąć mój pas. Ale jak można nie spojrzeć wcześniej czy coś tam nie jedzie?

Śmiem twierdzić, że w przynajmniej połowie przypadków takim manewrem spowodowałaby czołówkę, bo ja naprawdę potrafię za kierownicą bardzo szybko zareagować i zrobiłem to, a mimo wszystko minęliśmy się na centymetry.

A to niestety jeden z wielu przykładów bezmyślności i kompletnego braku wyobraźni za kierownicą, z którymi spotykam się codziennie..

Predi 10.04.2006 14:09

to ja ide za ciosem ;)
stoi samochod na poboczu, polowa mojego pasa jest zajeta, za mna jedzie auto
normalne chyba jest ze w takiej sytuacji bede chcial to auto na poboczu minac zjezdzajac na lewy pas... ale co widze we wstecznym lusterku? wyskoczyl jakis kretyn i wyprzedza nas (mnie i to auto za mna)
szybko zajechalem kawalek lewego pasa przy akompaniamencie klaksonu (acchhhh mussszzze) i chamowalem patrzac co ten kretyn robi... na szczescie dal za wygrana bo przed stojacym na poboczu juz nie mialem szansy sie zatrzymac

i mam pytanie - dlaczego ja go zauwazylem w lusterku a on do przodu nie potrafil zobaczyc co jest na drodze?

albo slucham w radio: "piratowi drogowemu ktory majac 1,5 promila we krwi i ktory zabil w chorzowie na przejsciu dwoje starszych ludzi i odjechal nie udzielajac pomoc grozi NAWET do 8 lat wiezienia" ..... jakie NAWET? ja bym to jako morderstwo traktowal.....

Zetoxa 10.04.2006 15:04

dobry adwokat wyciągnie dla ciebie maximum 5 latek, ale jest jedna wada, dobry adwokat znaczy drogi adwokat:\ :spoko:

Air 10.04.2006 15:27

Cytat:

Napisany przez Predi
albo slucham w radio: "piratowi drogowemu ktory majac 1,5 promila we krwi i ktory zabil w chorzowie na przejsciu dwoje starszych ludzi i odjechal nie udzielajac pomoc grozi NAWET do 8 lat wiezienia" ..... jakie NAWET? ja bym to jako morderstwo traktowal.....

Właśnie o tym w pracy rozmawialiśmy. Właśnie na "3" mówili, że koleś dający łapówkę policjantowi może dostać do 10 lat więzienia :)

Coś chyba nie tak jest z naszym "prawem"

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:41.