![]() |
Zamiast motoru to bym ci poleci***322; rower.Jak nie masz prawka to nie pchaj si***281; na ulice, tylko jedz do lasu albo na jakies pustkowia, jak sie rozwalisz to przynajmniej kogos nie zabijesz. U mnie ostatnio na osiedlu jakis ***** szala***322; takim w***322;asnie crossem i potr***261;ci***322; ma***322;e dziecko. Wi***281;c jak ci***281; z***322;apie policja to mam nadzieje ***380;e na mandacie sie nie sko***324;czy.....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@Michał miałeś rację :spoko:
A naprawdę jeździsz bez prawka? :D :P :> |
Zrobi***261; ci z dupy wylot***243;wke na KIELCE (albo inna wylotowka) ;)
|
Cytat:
I jak tu liczyć na konkretną odpowiedź, gdy na tym forum jest zawsze wesoło :> Jedynie kontestator, mp666 i @Mac mi odpowiedzieli :D |
hrhr to ja powiem: NIC dlaczego? bo Cie NIE zatrzymaja..... predzej mnie piorun trafi....
|
Cytat:
Ale przynajmniej wiem co mi mogą zrobić a czego nie jak mnie złapią za kierownicą :P (thx Loczek :piwo: ) Jednak wolę, żeby mnie nie złapali.. :D Doświadczenia wiem, że nie mam, dlatego wiadomo - w duże miasto się nie zapuszczę :P Piratem drogowym też nie jestem ;) W przeciwieństwie do niewiele ode mnie starszych osób, które jeżdżą samochodem dla szpanu.. Jak jadą, najpierw słychać bas z głośników, a dopiero podem samochód :P Poza tym lubię jazdę samochodem. Jest 100x lepsza niż motorem :P P.S. @B@rtek możesz to odebrać jako potwierdzenie. Jeżdżę samochodem ;) P.S. 2 @B@rtek zmieniłeś nicka i avatara ;) Będę sie musiał znowu przyzwyczaić ;) Ale avatar ładny. Chociaż mój ładniejszy :P |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Hmmm... jak ja jade tez najpierw mnie słychać dopiero pozniej widać :D, ale czy to moja wina ze mam dziurawy tłumnik i mi bubububuczy ... :> Co do umiejestności jazdy.... powiem wam ze umiem jezdzic i jestem dobrym kierowca ... szkoda ze offroad... na drodze balbym sie stwierdzic ze jestem nawet srednim kierowca. Jade bo wiem jak... ale czy umiem ??? :sciana: |
Jest r***243;***380;nica mi***281;dzy potrafieniem je***378;dzi***263;, a do***347;wiadczeniem.
Osoba, kt***243;ra je***378;dzi***263; nie umie zadobrze, maj***261;ca du***380;e do***347;wiadczenie mo***380;e by***263; bezpieczniejsza na drodze ni***380; osoba umiej***261;ca wspaniale je***378;dzi***263;, ale bez do***347;wiadczenia (znam osobi***347;cie obydwa przypadki :P ) |
Cytat:
Nawet dzisiaj, z godzinę temu miałem sytuację, która udowadnia po prostu bezmyślność za kierownicą. Jechałem w stronę mostu, na którym skręcam w prawo. Dojeżdzałem do niego i nagle przede mną pędem (no w sensie szybko jak na zakręt - na oko. z 40-50) pojawia się samochód przecinający mój (prawy pas). Mam dobry refleks więc zdążyłem go (a właściwię ją, bo zdążyłem zauważyć, że była to kobieta) ominąć, ale musiałem w tym celu odbić na chodnik i tylko to, że w tym miejscu krawężnik jest bardzo niski uchroniło mnie przed uszkodzeniem samochodu. I ja wiem, co ta kobieta chciała zrobić. Skręcała z mostu w uliczkę, którą ja jechałem, a że z naprzeciwka jechała szybko ciężarówka i za nią sznur samochodów, to chciała się przed nią zmieścić. A żeby to zrobić musiała skręcić szybko i przeciąć mój pas. Ale jak można nie spojrzeć wcześniej czy coś tam nie jedzie? Śmiem twierdzić, że w przynajmniej połowie przypadków takim manewrem spowodowałaby czołówkę, bo ja naprawdę potrafię za kierownicą bardzo szybko zareagować i zrobiłem to, a mimo wszystko minęliśmy się na centymetry. A to niestety jeden z wielu przykładów bezmyślności i kompletnego braku wyobraźni za kierownicą, z którymi spotykam się codziennie.. |
to ja ide za ciosem ;)
stoi samochod na poboczu, polowa mojego pasa jest zajeta, za mna jedzie auto normalne chyba jest ze w takiej sytuacji bede chcial to auto na poboczu minac zjezdzajac na lewy pas... ale co widze we wstecznym lusterku? wyskoczyl jakis kretyn i wyprzedza nas (mnie i to auto za mna) szybko zajechalem kawalek lewego pasa przy akompaniamencie klaksonu (acchhhh mussszzze) i chamowalem patrzac co ten kretyn robi... na szczescie dal za wygrana bo przed stojacym na poboczu juz nie mialem szansy sie zatrzymac i mam pytanie - dlaczego ja go zauwazylem w lusterku a on do przodu nie potrafil zobaczyc co jest na drodze? albo slucham w radio: "piratowi drogowemu ktory majac 1,5 promila we krwi i ktory zabil w chorzowie na przejsciu dwoje starszych ludzi i odjechal nie udzielajac pomoc grozi NAWET do 8 lat wiezienia" ..... jakie NAWET? ja bym to jako morderstwo traktowal..... |
dobry adwokat wyciągnie dla ciebie maximum 5 latek, ale jest jedna wada, dobry adwokat znaczy drogi adwokat:\ :spoko:
|
Cytat:
Coś chyba nie tak jest z naszym "prawem" |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:41. |