![]() |
Cytat:
pozdr |
komp za 8tys...
skoro trzeba to prosiem bardzo monitor - 17" LCD - mam samsunga 171p - nie wiem czy takie robia jeszcze, jesli nie to kup nastepny model z tej serii - bardzo dobry, pomimo ze ma dwa lata prawie to grac sie na nim da i w q3 i w painkillera bez najmniejszych stresow - kolo 2.6k proc - albo barton mobile albo zwykly - 0.5k plyta - wymienione wyzej, albo jakis soltek - naturalnie tylko nf2 - 0.5k 3.6k... dyski - 2 sztuki, sata, raid [wiec plyta z sata i raidem] 0.7k dvd/r - liteon Dual Layer, ew. NEC 2500 [2550 - Dual Layer] - 0.5k 4.8k pamięc - 1gb [bez krzykow ze duzo...] - kingmax/kingston - na dobrych kosciach 1k 5.8k grafika - jakas za 1k - albo 9600->9800xt, albo jakis mocniejszy FX [duzo jest kart za 1k] 6.8k obudowa z dobrym zasilaczem - 0.4k 7.2k za .8k powinno sie dac kupic rozsadna mysz i klawiature [moje kosztowaly razem 91 zlotych... :)] i wiatraczek na proca - choc lepiej majac takie pieniadze kupic WC i wsadzic je do kupionej specjalnie duzej obudowy - wyjdzie taniej niz wiatrak ktory i tak wymienisz bo sie zatrze - kazdy sie zaciera - takie to juz g..] do tego winda [popieram legalnosc] i sluchawki poniewaz kupujac to razem dostaniesz spokojnie 10% znizki wiec sie i w 7.5k zmiescisz - ceny sa wziete bardzo z palca bo nie interesuje sie tym - w wiekszosci przypadkow [np plyt glownych na nf2] nie liczy sie kompletnie marka [w kwestii wydajnosci - bo wszsytkie maja taka sama] tylko wyposazenie - warto wybrac rozsadny kompromis pomiedzy placeniem za marke a za fatkyczna uzytecznosc - dlatego ja namawiam kumpli do Solteków - i jeszcze nikt na mnie nie klął [potencjal o/c solteków jest GIGANTYCZNY - to tak BTW] powyzsze stwierdzenie dotyczy takze dyskow dwardych oraz pamieci [ktore sa kwestia najczesciej pojedynczych egzemplarzy - dlatego warto zebys mial sklep pod reka i mogl ew. wymienic jesli pamieci nie wstana z obiecanym CL albo beda sie wybitnie zurowo krecic...] z grafika w sumie podobnie - nie radze kupowac bez lektury forumow - i to nie tweaka bo tam ostatnio poziom jest zenujacy - tylko najlepiej rage3d - tam sa ludzie ktorzy NAPRAWDE wiedza o co w tym sporcie chodzi smieszna uwaga na koniec - sadze ze komp niewiele wolniejszy niz ten mozna zlozyc za 2.5k [nie liczac monitora].. ale taka cena nowosci na rynku IT |
Cytat:
pozdr |
Co do monitora chyba wybiore CTX PV 722i
|
Cytat:
|
Monitor bralbym szajsunga lcd, zmienilbym obudowe :P :D, zamiast volcano 11 - volcano 12
pozdro ;) |
Sluchawki zamkniete to takie w ktorych "trzymasz" uszy, czyli sluchawki sa tak duze ze jakby nachodza na ucho, a otwarte, to takie ktore przylegaja do ucha.....no chyba ze wolisz pchelki......
|
Sa o zamknietej konstrukcji
I jeszcze mam jedno pytanko jaka jest w tej chwili najlepsza karta graficzna w cenie do 600. |
Cytat:
bo na drugim kompie mam 9800@9800PRO i jest duza roznica ... kup to co pisalismy karta za 1.000,- bedzie naprawde satysfakcjonujaca pozdr |
Cytat:
|
Cytat:
painkiler - karty tarota - spis pozdr |
Cytat:
painkiler.... gdybym mial kasę pojechalbym do mekki bić poklony za twórców painkilera...boska giera.... |
Heh, no widze, ze chyba nie mam sie nad czym zastanawiac :)
Dzieki panowie, w czwartek moze w drodze z uczelni zahacze o Empik lub MM i zanabede droga kupna te, jak mowicie "niezla" gierke ;) |
A jeszcze jedno - i az sie boje zapytac - jakie wymagania? Pojdzie na GeForce II GTS Pro 64MB?
|
Cytat:
moze ktos bedzie mial twoj config :zeby: pozdr |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:58. |