![]() |
Cytat:
Cytat:
c2d nie ma jakis duzych bledow ale one wystepuja jak we wszyskim zreszta |
Witam !
Cytat:
Bez przesady - odkąd pamiętam zegar był najważniejszy - oczywiście z czasem się to zmieniało - ale w części tak nadal jest - oczywiście ważna jest szyna, ilość pamięci - i oczywiście "specyfika", którą określić można na podstawie testów i porównań - a czasy kiedy to 100 czy 200 Mhz stanowiło dużo różnicę już dość dawno minęły (mówiąc oczywiście o nowych procesorach). Jednak nadal "gigaherce" są ważne - owszem - dziś liczą się też na równi inne parametry - ale pisanie jak kolega @rosol - to według mnie lekka przesada i nieścisłość ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Niemniej jednak czestotliwosc pracy to wazny czynnik ale przy porownywaniu procesorow z tej samej linni produkcyjnej. Porownywanie procesorow roznych firm [AMD i INTEL] i technologii wykonania uwazam za wielki blad, jak to zrobil @TORQUE :piwo: |
Cytat:
ja nie jestem jakimś specem w tej dziedzinie i nie wszystko muszę wiedzieć :P wcześniej nie bardzo interesowałem się sprzętem i myślałem, że zegar procka też się bierze pod uwagę, ale jak widać niekoniecznie więc muszę to sobie zapamiętać ;) |
Witam !
Cytat:
Według mnie - dobre podejście chyba leży pośrodku tego co napisałem poprzednio - a tym co napisał powyżej kolega - prawda jest bowiem taka, że dzisiaj wydajność procesora zależy nie tylko od zegara - ale też od innych bardzo ważnych czynników - w przeciwieństwie do tego, jak to było jeszcze np. z 3 lata temu. I tak też chyba należy do sprawy podchodzić - według mnie :) Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:31. |