![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
mam taki problem: w trakcie przeglądania stron www pod win2000 dysk zaczął sam nagle ostro pracować (strasznie coś czytał lub zapisywał), tak że spowolnił cały system, dodam że nie mam nic udostepnionego w sieci lokalnej (nawet konto gościa wyłączone), mam wyłączony harmonogram zadań i usługę indeksowania
wytrzymałem 10 min takiej pracy a dysk nadal coś rzeźbił, po czym dałem reset... po restarcie i "sprawdzeniu spójności danych" przez win2000 mam już spokój tylko się obawiam kiedy znowu się zacznie... proszę o wszelkie sugestie na temat czym to mogło być spowodowane |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Re: Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
Cytat:
Jak masz NTFS to mozesz to wlaczyc zeby rzyspieszyc dzialanie hdd / szybsze wyszukiwanie danych / aa tu zapisek z pomocy windows 2k Korzystanie z usługi indeksowania Usługa indeksowania tworzy indeksy zawartości i właściwości dokumentów, znajdujących się na lokalnym dysku twardym i na udostępnionych dyskach sieciowych. Można także kontrolować informacje, jakie są zamieszczane w indeksach. Usługa indeksowania jest przeznaczona do działania ciągłego i nie wymaga właściwie żadnej obsługi. Otwórz okno Zarządzanie komputerem (lokalnie). W drzewie konsoli kliknij folder Usługa indeksowania. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I have got my own WORLD..
Data rejestracji: 03.11.2002
![]() |
a ha fajne, ale nie mam partycji ntfs
![]() ![]()
![]() |
#5 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: co robi (czyta/zapisuje) dysk pod win2000?
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Gość
|
Wedlug mnie to moga byc szpiegi z progsow typu Kazaa, mi tez cos kiedys tak mielilo zrobilem formata i nie instalowalem zadnego p2p i mam narazie spokoj.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Win2k lubi czasami sie odswierzyc - laduje wted wszystko z pamieci na hdd i przerabia takze swapa wiec hdd / jak na dodatek jest pofragmentowany / mogł sie dziwnie zachowywac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|