![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Epox zabójcą Radeonów???
Wiatam. W październiku kupiłem Radeona 9200 BOX Gigabyte 128MB DDR 128-bit. Chodził 1,5 miesiąca na ECS K7VZA. Potem zmieniłem płyte na Epox'a 8KRA2i. Po 2 tygodniach padła grafika (nie puszczała sygnału na monitor, ale system startował). Wymienili mi ją na R9200 Excalibur'a HIS. Pochodziła tydzień i padła. Nie działa na żadnym kompie i na żadnych płytach. Czy zabójcą jest Epox, czy te radki są tak awaryjne. Prosze o wasze opinie i przeżycia zwioązane z takim sprzętem.
Dzięki. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
mam radka juz 1.5 roku (9500->9700 build by ati) i teraz niedawno kupilem 9100 (8500le) supergrace - ktore okazalo sie zbudowane na referencyjnej plytce ati, rozni sie brakiem jednego scalaczka od oryginalnego 8500
piekny zakup za 340 zeta (dawno temu - wtedy ti4200 kosztowal 560 zeta) poza fatalnymi sterownikami (tak zlymi ze 4.1 ktore wyszly 4 dni temu ciagle czekaja na swoja szanse to karty sa bardzo dobre
![]() |
![]() |
#3 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Niezaleznie od problemu jedno jest pewne - 9200 to zly wybor. Ale rzeczywiscie cos jest nie tak - mozeby przesledzic BIOS albo poczytac na stronie epoxa czy nie pisza o tym.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie wiem. mam identyczna plyte:
- plyta 8kra2i (chipset kt600), sata, lan, dzwiek 5.1 - radeon 9000 pro (dual display) nie bawiles sie przypadkiem w podkrecanie procesora? mozliwe, ze masz przetaktowane agp. ewentualnie stawialbym na uszkodzenie plyty. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Wine ponosil zasilacz. Nie spelnial on norm ATX. Wymieniałem go na inną lepsza nowkę. Teraz wszystko OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|