![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Problem z glosnikami 5.1 Logitech-Z640
No wlasnie, przyslali mi juz dzisiaj (kupowalem w komputroniku) i mam problem, otoz wszystko podlaczylem na pewno dobrze, tylko, ze nie dzialaja tylne dwa glosniki..., dodam jeszcze, ze mam mobo MSI K7N2 DELTA-L , tam jest REALTEK ALC650... i kupilem bracket'a (dokladna nazwa to S-Bracket), wszystko pieknie i ladnie tylko brak tego glosu z tylu mnie dobija... kombinowalem roznych ustawien..., a no i w tescie oprogramowania do REALTEKA - [AC97] w SpeakTest wszystkie glosniczki ladnie graja, tak wiec nie sa uszkodzone, lecz problem tkwi chyba w ustawieniach windy?
Prosze o pomoc i z gory thx... pozdro
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fajne glosniczki - gratuluje, sam mam logitecha, ale stare (dwa lata) i sa tylko kwadro + wooferek
ustawiles w windzie (panel sterowania/dzwiek i uzadzenia audio/zaawansowane) glosniki systemu 5.1? Twojego softu od karty dzwiekowej nie znam, ale powinno byc cos takiego jak przesuniecie dzwieku - taki balans, tyle ze w cztery strony; jeli dales tylko na przud do ustaw na srodek pozatym jak chcesz naprwde uslyszec porzadny dzwiek to kup dobra karte, np soundblastera (nawet stary live! bez 5.1 bedzie o nibo lepszy i wbrew nazwie ma mozliwosc podlaczenia glosniow 5.1 (center + woofer podlacz sie do zlacza cyfrowego, ktore samo przestawia sie w tryb analogowy), roznica jest tylko w dekodowaniu sprzetowym dolbydigital) |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Cytat:
..., a co do ustawien to w windowsie ciagle mialem ustawione jako 5.1 ... a w 'sofcie' od karty dzwiek. nie ma zadnego balansu! ... co wiec poczac dalej? ![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Hm... zauwazylem, ze jak zmieniam efekty... powiedzmy slucham MP3 w winampie i jak zmienie efekty dzwiekowe np. na "GENERIC" z "NONE" to bardzo cicho, ale slychac tylne glosniczki
... czyli to dobry znak - dzialaja... zastanawiam sie jednak czy to nie wida karty dzwiekowej i nie wiem czy nie bedzie trzeba wkrotce nowa kupic? ![]() pozdro
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a sprawdż foobara i jego wtyczkę convert stereo to 4 channels w opcjach dsp to się uruchamia
powinno Cię to zadowolić ![]() BTW a sprawdzałeś na jakimś filmie zrobionym w ac3? bo tyły zawsze mają mniejszy "wygar" niż przody pozdro
|
|
|
|
#6 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.10.2001
![]() |
Zainstaluj najnowsze stery do muzy. Mialem ten sam problem, stery pomogly.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Cytat:
... probowalem MP3 i AC3 wlasnie w divxach - to samo - brak dzwieku..., a jak graja bardzo cicho z efektami to sa raczej przejscia po kanalach i one nie graja tylko przez kable to przechodzi (tzn. taki poglos miedzy kanalami?)pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
może to głupie pytanie
....a masz wogóle karte 5.1? i podłączasz pod dwa wejście out w karcie? W sumei to też dokładnie nie wiem jak się podłącza taki zestaw, ale w kartach 5.1 i bardziej rozbudowanych są dwa wyjścia na głośniki...domyślam się, że od głośniczków też są dwa kable.
|
|
|
#9 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() pozdro
|