Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.05.2005, 10:05   #1
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Angry Coś blokuje mi internet na nowym kompie :( ale co przeoczyłem?

witam!
pisze wlasnie do Was ze starego komputera, nowy stoi obok odpalony też zresztą.

Mam problem podstawowy! nie mam internetu! nie moge sie połączyć mimo, że połączenie sieciowe jest i przyjmuje i wysyła pakiety.
przypominam płyta główna Asus K8V SE Deluxe z zintegrowaną kartą sieciową.
Łącze się z netem przez kablówke przez wolnostojący modem Motoroli.
Kiedy instalowałem XP modem miałem wyłączony, więc nie konfigurowałem podczas ostatnich etapów instalacji sieci.
Zastanawia mnie pare rzeczy, a może to normalne...
w połączeniach sieciowych mam dwie ikonki: Połączenie lokalne 2 (Marvell Yukon.....) i Połączenie 1394. Tylko to pierwsze połączenie odbiera i wysyła pakiety.
Następną zastanawiającą oznaką są wyskakujące czasem usuługi posłaniec z informacjami, żeby wejść na www bla bla bla. Czyli jakby mógł wtargnąć już jakiś syf i komputer pobrał coś z internetu, ale na strone www nie wejde, antywira nie zupdatuje, a firewall nie jest zarejestrowany.

Proszę Was o pomoc bo nie mam pojęcia co się stało, a mam przecież nowy komputer z którego głównie bede korzystał z internetu, stary komp oddaje niedługo. Być może to kwestia jakiś ustawień w systemie. XP dawno nie miałem, a w win 2003 nie było problemów z internetem, pozatym mam nowy komputer który inaczej się konfiguruje również pod internet, a ja nie wiem może jak.
Wszelkie sugestie mile widziane i zostaną sprawdzone.
Pozdrawiam!

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.05.2005, 10:17   #2
crack_us
Bywalec

Data rejestracji: 03.01.2003
crack_us w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to 2-gie polaczenie to firewire
a co do wyskakujacych poslancow, to zapewne jakis wir lub trojan
wyjscie: zaisntalowanie XP ze zintegrowanym SP2 (blokuje automatycznie poslanca), istalacja FW i Antywira po instalacji windy.
crack_us jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 10:17   #3
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Marvell Yukon jak masz motorole? instalowales sterowniki od modemu? czy korzystasz z jakis systemowych?

co do poslanca:
start->uruchom services.msc znajdz usluge poslaniec i zmien typ uruchamiania na wylaczony

to nie musi byc trojan jak nie wylaczysz tej uslugi lub nie masz firewalla to tak sie dzieje

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 10:30   #4
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
SP2 mi nie potrzebny.

Zainstalowałem zaraz firewalla i antyvira po instalacji windy nastepnie podlaczylem modem i dupa.

Marvell.. to pewnie model karty sieciowej tak jak to było w win 2003 widniała tam nazwa karty sieciowej (Realtek).
Sterowniki instaluje od modemu tylko wtedy gdy chce sie łączyć przez USB, a ja chce przez sieciówke, a tam nic nie trzeba było instalować

......

Stary 14.05.2005, 10:33   #5
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@ciapek- kablówki sprawdzaja kompa na podstawie adresu MAC karty sieciowej. Jeżeli w Twoim pakiecie nie masz możliwości podłaczenia drugiego kompa to nie zgadza się MAC i połączenie jest odrzucane. A co do po0słańca to może być automat- w AsterCity prosi o połaczenie w wilga.aster.pl żeby zarejestrować kompa (jeżeli nie masz ograniczenia do jednego).
Proponuję sprawdzić na starym kompie fizyczny numer MAC, w Yukon można zaprogramowac dowolny MAC, więc wrzuc mu ten ze starego komp- to może kablówkę uszczęśliwić (tylko odłącz staruszka )

Cytat:
Napisany przez zuk4u
Marvell Yukon jak masz motorole?
Marvell Yukon to 3COM tak jak sony to LiteON, poza tym bardzo sobry modem,
łączysz modem kablowy do karty sieciowej (Marvell) inaczej sie nie da.
downloads jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 10:39   #6
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez downloads
Marvell Yukon to 3COM tak jak sony to LiteON, poza tym bardzo sobry modem,
łączysz modem kablowy do karty sieciowej (Marvell) inaczej sie nie da.
aha no ja u siebie akurat podlaczam modem przez usb a nie sieciowke.
u mnie w sieci trzeba przy zmianie maca wylaczyc modem z sieci na kilkanascie minut i wtedy sie costam resetuje i dziala.
@Ciapek
start uruchom wpisz cmd ping www.wp.pl i napisz czy jest odpowiedz, wylacz firewalla jesli tego nie probowales jeszcze i sprobuj odlczyc modem z sieci na kilkanacie minut ew. przepisz maca tak jak @downloads radzi

Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 14.05.2005 o godz. 10:46
DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 10:39   #7
CIAPEK
CDRinfo VIP

downloads! zjem śniadanie i wyjde z psem, ograne troche sie boi siedzialem nad kompem do 4 w nocy.
Ale zdaje mi sie, że coś jest w tej Twojej odpowiedzi. jest konkretna
Chyba Ci bede coś winny
pokombinuje, jak coś zostaje też telefon do usługodawcy

Stary 14.05.2005, 10:44   #8
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
skoro połączenie jest - bo przecież są komunikaty to stawiałbym - no właśnie downloads już napisał - wcześniej nie odświezałem okna

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 12:24   #9
CIAPEK
CDRinfo VIP

dobra chlopaki.
gdzie znajde ten fizyczny numer MAC?
:/

Stary 14.05.2005, 12:27   #10
prometeusz
Guru

prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
dobra chlopaki.
gdzie znajde ten fizyczny numer MAC?
:/
komenda ipconfig /all tylko weż ten z dobrej karty - bo z tym parametrem lecą wszystkie interfejsy

Stary 14.05.2005, 12:30   #11
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez prometeusz
komenda ipconfig /all tylko weż ten z dobrej karty - bo z tym parametrem lecą wszystkie interfejsy
dlaczego to okienko dosowskie mi znika po sekuindzie?
i gdzie wogóle zmienia sie ten numer? na prawde nie wiem

Stary 14.05.2005, 19:08   #12
rembrant
captain u-k

Data rejestracji: 20.12.2004
rembrant zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zuk4u
Marvell Yukon jak masz motorole? instalowales sterowniki od modemu? czy korzystasz z jakis systemowych?

co do poslanca:
start->uruchom services.msc znajdz usluge poslaniec i zmien typ uruchamiania na wylaczony

to nie musi byc trojan jak nie wylaczysz tej uslugi lub nie masz firewalla to tak sie dzieje

Zuku szkoda ze wczesniej tego nie czytalem, ale ostatnio tez mi sie cosik takiego pojawilo jak poslaniec, a stalo sie to po akceptacji czegos przez moja szwagierke, ona nie wie co zaakceptowala -typowe, no i pozniej mialem problemy z kompem, a co do stron w tym poslancu to niby odnosniki od strony microsoftu ale tam nie ma wzmianki odnosnie microsoftu wiec troche to podejrzane skonczylo sie opstawieniem kompa od nowa z ghosta i poslaniec sie nie pojawia.
rembrant jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.05.2005, 12:31   #13
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wpisz to w wierszu polecen a nie w uruchom

Edit: Prometeusz wygrales o ulamek sekundy
Stary 14.05.2005, 12:35   #14
prometeusz
Guru

@grzeniu miło to od Ciebie słyszeć, a tak czyłem że się ty pojawisz

Stary 14.05.2005, 12:42   #15
CIAPEK
CDRinfo VIP

nie widze tam tego MACa może to ma jakąś inną nazwe?,
ale znalazlem programem który ktoś mi podsunął Advanced IP Scanner.
gdzie wpisac ten numer teraz?

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: