![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
witam!
pisze wlasnie do Was ze starego komputera, nowy stoi obok odpalony też zresztą. Mam problem podstawowy! nie mam internetu! nie moge sie połączyć mimo, że połączenie sieciowe jest i przyjmuje i wysyła pakiety. przypominam płyta główna Asus K8V SE Deluxe z zintegrowaną kartą sieciową. Łącze się z netem przez kablówke przez wolnostojący modem Motoroli. Kiedy instalowałem XP modem miałem wyłączony, więc nie konfigurowałem podczas ostatnich etapów instalacji sieci. Zastanawia mnie pare rzeczy, a może to normalne... w połączeniach sieciowych mam dwie ikonki: Połączenie lokalne 2 (Marvell Yukon.....) i Połączenie 1394. Tylko to pierwsze połączenie odbiera i wysyła pakiety. Następną zastanawiającą oznaką są wyskakujące czasem usuługi posłaniec z informacjami, żeby wejść na www bla bla bla. Czyli jakby mógł wtargnąć już jakiś syf i komputer pobrał coś z internetu, ale na strone www nie wejde, antywira nie zupdatuje, a firewall nie jest zarejestrowany. Proszę Was o pomoc bo nie mam pojęcia co się stało, a mam przecież nowy komputer z którego głównie bede korzystał z internetu, stary komp oddaje niedługo. Być może to kwestia jakiś ustawień w systemie. XP dawno nie miałem, a w win 2003 nie było problemów z internetem, pozatym mam nowy komputer który inaczej się konfiguruje również pod internet, a ja nie wiem może jak. Wszelkie sugestie mile widziane i zostaną sprawdzone. ![]() Pozdrawiam!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
to 2-gie polaczenie to firewire
a co do wyskakujacych poslancow, to zapewne jakis wir lub trojan wyjscie: zaisntalowanie XP ze zintegrowanym SP2 (blokuje automatycznie poslanca), istalacja FW i Antywira po instalacji windy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Marvell Yukon jak masz motorole? instalowales sterowniki od modemu? czy korzystasz z jakis systemowych?
co do poslanca: start->uruchom services.msc znajdz usluge poslaniec i zmien typ uruchamiania na wylaczony to nie musi byc trojan jak nie wylaczysz tej uslugi lub nie masz firewalla to tak sie dzieje
![]() |
#4 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
SP2 mi nie potrzebny.
Zainstalowałem zaraz firewalla i antyvira po instalacji windy nastepnie podlaczylem modem i dupa. Marvell.. to pewnie model karty sieciowej tak jak to było w win 2003 widniała tam nazwa karty sieciowej (Realtek). Sterowniki instaluje od modemu tylko wtedy gdy chce sie łączyć przez USB, a ja chce przez sieciówke, a tam nic nie trzeba było instalować ![]()
![]() |
#5 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
@ciapek- kablówki sprawdzaja kompa na podstawie adresu MAC karty sieciowej. Jeżeli w Twoim pakiecie nie masz możliwości podłaczenia drugiego kompa to nie zgadza się MAC i połączenie jest odrzucane. A co do po0słańca to może być automat- w AsterCity prosi o połaczenie w wilga.aster.pl żeby zarejestrować kompa (jeżeli nie masz ograniczenia do jednego).
Proponuję sprawdzić na starym kompie fizyczny numer MAC, w Yukon można zaprogramowac dowolny MAC, więc wrzuc mu ten ze starego komp- to może kablówkę uszczęśliwić (tylko odłącz staruszka ![]() Cytat:
łączysz modem kablowy do karty sieciowej (Marvell) inaczej sie nie da. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
u mnie w sieci trzeba przy zmianie maca wylaczyc modem z sieci na kilkanascie minut i wtedy sie costam resetuje i dziala. @Ciapek start uruchom wpisz cmd ping www.wp.pl i napisz czy jest odpowiedz, wylacz firewalla jesli tego nie probowales jeszcze i sprobuj odlczyc modem z sieci na kilkanacie minut ew. przepisz maca tak jak @downloads radzi
Ostatnio zmieniany przez DreamCrusher : 14.05.2005 o godz. 10:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
downloads! zjem śniadanie i wyjde z psem, ograne troche sie boi siedzialem nad kompem do 4 w nocy.
Ale zdaje mi sie, że coś jest w tej Twojej odpowiedzi. ![]() ![]() ![]() Chyba Ci bede coś winny ![]() pokombinuje, jak coś zostaje też telefon do usługodawcy
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
skoro połączenie jest - bo przecież są komunikaty to stawiałbym - no właśnie downloads już napisał - wcześniej nie odświezałem okna
![]()
![]() |
#9 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
dobra chlopaki.
gdzie znajde ten fizyczny numer MAC? :/
![]() |
#10 | |
Guru
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
i gdzie wogóle zmienia sie ten numer? na prawde nie wiem
![]() |
![]() |
#12 | |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Cytat:
Zuku szkoda ze wczesniej tego nie czytalem, ale ostatnio tez mi sie cosik takiego pojawilo jak poslaniec, a stalo sie to po akceptacji czegos przez moja szwagierke, ona nie wie co zaakceptowala -typowe, no i pozniej mialem problemy z kompem, a co do stron w tym poslancu to niby odnosniki od strony microsoftu ale tam nie ma wzmianki odnosnie microsoftu wiec troche to podejrzane skonczylo sie opstawieniem kompa od nowa z ghosta i poslaniec sie nie pojawia. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
@grzeniu miło to od Ciebie słyszeć, a tak czyłem że się ty pojawisz
![]()
![]() |
#15 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
nie widze tam tego MACa
![]() ale znalazlem programem który ktoś mi podsunął Advanced IP Scanner. gdzie wpisac ten numer teraz?
![]() |
|
|