![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
jak juz odczytasz maca starej karty to do nowej musisz go dopisac tak:
otworz menager urzadzen >> karta sieciowa i wybierz wlasciwosci >>przejdz na zakladke zaawansowane >> klikasz na "adres sieciowy" zaznaczasz obok pole wartosc i wpisujesz tam stary mac ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
ok demek... działam
ja myslalem tez o komendzie ipconfig /renew ciekawe co teraz jak znowu bede chcial sie przelaczyc na stary komputer z internetem ![]()
![]() |
#19 | |
Guru
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Guru
To że na unixach da się takie cuda robić wiedziałem lecz windach nie.
gratuluję więc. A tak przy okazji czyżbyś miał jakieś oprogramowania odwołujace się do MAC-a ![]() ![]() Lecz niestetny nie na wszystkich kartach to działa. U mnie na 1 działa na drugiej nie mam niestety możliwości wybory tej opcji ![]()
![]() |
#21 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
wpisalem ten Mac (XX-XX-XX-XX-XX-XX)
i nic nie ma netu :/ ehh
![]() |
#22 |
Guru
ciapek a co teraz pokazuje komedna ipconfig /all czy zmienil sie adres jak tak to oczywiscie restart kompa.
Po zatym jest jeszcze jedno. z doswiadczen na unxie wynika iz jesli jest odwolanie do licencji to hostid czyli nasz mac adres mimo iz bedzie "teoretycznie zmieniony" gdyż fizycznie nie da się zmienic adresu bez wymiany kości to i tak nic nie da. Ale tak jak pisze jezeli licencja sprawdza mac adres. W tym przypadu wcale tak nie musi być
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez prometeusz : 14.05.2005 o godz. 13:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
na tym nowym kompie? pokazywal ten adres ktory wpisywalem, restartowalem kompa i nic.
ja nic nie kumam, nawet juz sie nie dodzwonie do biura oblslugi. nie wiem co źle robie, albo coś może mam źle w tym windowsie. promeeusz masz moze GG?
![]() |
#24 |
Guru
tlenik, kiedys miałem ale po zwalce windy nie używałem i teraz jakaś panienka na nim zasuwa - a tyle miałem tam kontaktów ważnych
![]()
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez prometeusz : 14.05.2005 o godz. 13:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
A może przeinstaluj stery od MOBO?? Albo spróbuj zainstalowac win 2k3 dla próby aby odrzucić możliwośc błędnych sterów... można też popracować nad ustawieniami sieciówki... czasem jeden "tick" potrafi wpłynąć na działanie neta
![]()
![]() |
#26 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 07.01.2005
![]() |
@CIAPEK Może i @kodziu ma rację- podaj ustawienia z tej zakładki w której wpisałeś MAC i zainstaluj najnowszy sterownik do karty- Marvell wypuscił coś w zeszłym miesiącu po raz pierwszy od chyba 2003.
Sorry, że nie link ale akurat z tydzien temu ściągnąłem i leżały na pulpicie- wirusowo czyste by Symantec AntiVirus Corporate 10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guru
@ciapek, ale z tego co pisłeś to sieć jako tako jest czyli może masz coś nie tak z ustawieniami przeg;ądarki.
daj jeszcze komende arp -a pokazuje przywiązania sieciowe powinieneś mieć tam jakiś adres IP no i MAC inny od twojego - a dokładnie routera przez który się łączysz. jak jest to są tylko 2 wyjścia twój MAC lub ustawienia przeglądarki Jak masz skręcony kabel sieciowy możesz połączyć oba z sobą dać opd. ustawienia. tylko w tym przypadku zmień MAC adres bo będą 2takie same i będzie konflikt i jeszcze raz wydaj komendę. Na jednym i drugim. powionny się widezieć na wzajem i pokazać prawdziwe MAC adresy
![]() |
#28 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Ja również stawiam, że masz identyfikacje po MAC'u ja mac sprawdzam zawsze w CMD > komenda GETMAC, a tu masz jak zmienić go poprawnei na ten ze starej karty.... http://www.howto.pl/modules.php?name...howpage&pid=90
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Guru
@gallus bardzo dobry link
![]()
![]() |
#30 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
pisze już z nowego kompa!
no i połączyłem się.
Zadzowniłem na infolinie do Multimedii i Pan spytał czy mam firewalla ![]() Jasne, że mam bo zainstalowałem go zaraz po instalacji systemu. Kazał mi go wyłączyć. I strona się załadowała ![]() Ale jakby nie patrzeć wszystko nie jest do końca ok. Teraz gdy włącze firewalla jest to samo. Dlaczego? zawsze było ok. (Sygate Personal Firewall Pro). Odinstalowałem firewalla i zainstalowałem jeszcze raz zwracając uwage na co zezwalać systemowi na łącznie się z netem. Zrobiłem wszystko tak jak zawsze a strona się nie ładuje. Nie zrezygnuje z firewalla, może teraz macie jakiś pomysł?
![]() |
|
|