![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.09.2002
![]() |
![]()
Włączyłem 3dmark'a 2001 i wynik jaki osiągnąłem w rozdzielczości 1024x768 32bit to okolo 1300
![]() To mój sprzęt: (wiem że cieniutka karta ale czy aż tak ?? ): Athlon 1.7 xp, gf2 mx 400 64mb, seagate 80gb 5400, 256 ddr 333mhz. Czy coś jest nie tak. czy tak powinno być ![]() ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 31.10.2002
![]() |
Re: Coś jest (chyba) nie tak......... (3dmark)
Cytat:
z tego co widze to masz calkiem niezly sprzecik!! wiec powienienes miec spokojnie okolo albo ponad 3000ptk wiec na poczatek powiedz jakie masz sterowniki?? i jaka masz plyte glowna VIA czy SIS?? oraz jakiej firmy jest ten twoj GF2 MX 400?? napisz jeszcze jak dlugo masz ten sprzet bo wina moze tu jeszcze siedziec w procesorze!! see ya!
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Ja tutaj tak off topic cos powiem. Wlasnie sciagam 3dmark 2001 i za jakies 3h bede znal wyniki jak bedzie <500 to bedzie super
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Jaki gf2 (producent) jakie pamięci na karcie? Jaki system op., jest via4in1? Jakie ustawienia biosu odnośnie grafiki? I pamiętaj, że w 3dm2001 ważniejsza jest wydajność karty niż ogólna wydajność w przeciwieństwie do 3dm2000 PS. A dlaczego nie kupiłeś dysku 7200 rpm?
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
No więc.........
........płytę główną mam Gigabyte'a Via KT 400, AGP8X\4X. FSB333\266\200
gDZIE MOGĘ SPRAWDZIĆ JAKIE MAM STEROWNIKI ![]() Ustawienia grafiki w biosie ![]() ![]() Jakiej firmy geforce2 ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Znalazłem wersję sterownika
..i jest to chyba 2.1.8.3 (o ile to to).
![]() |
#7 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Nie oszukujmy się - kartę graficzną kupiłeś wyjątkowo doopną. Nawet gdybyś się bardzo starał, to nie uzyskasz dużo więcej punktów. Możesz zainstalować dla pewności najnowsze Detonatory XP (www.filemirrors.com), ale to dużo nie pomoże, gdyż nowe wersje są optymalizowane tylko do nowych kart GeForce 4.
Gdy pytałeś o zakup kompa, wszyscy Ci podawali bardzo dobre konfiguracje, ale Ty wybrałeś szmelc. Nie chcę się chwalić, ale ja na swoim dużo gorszym sprzęcie wyciągam ponad 10000 punktów w 3D Mark 2001, z tym, że NIE oszczędzałem na karcie graficznej (sprawdź w moim profilu jaki mam sprzęt), za to kupiłem słabszego procka, którego mocy i tak nie wykorzystam (bo w grach liczy się TYLKO k.graficzna). ![]()
![]() |
#8 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.10.2002
![]() |
Ja mam jeszcze pytanie w sprawie kart gragicznych.Mam MSI G4MX440-T i w 3DMarku mam około 4000 ptk.Wszystkie gry nawet ta najnowsze chodzą bez zarzutu i nie tną się,a w jednym z pisemek komp.wyczytałem że minimum dla w miare dobrej karty graf. to 5000 ptk w 3DMarku.cCzy w takim razie moja karta jest do niczego?pytam z ciekawości bo ja jestem jak na razie z niej zadowolony.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
W pismach zawsze takie rzeczy mowia bo im za to placa, ludzie ktorzy sa podatni na takie sugestie odrazu leca do sklepu po nowy produkt. 8)
![]() |
#11 | |
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Poprzedni opis: Był i się zmył. Teraz jestem tu: monter.techlog.pl CHCIAŁĘ BYŚ MODERATORĘ ale sresyknofałę... Bedę PREZYDĘTĘ !!! "Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu" ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() dlatego z tej gazetki to tylko wyniki liczbowe i opis metody pomiaru mają jakąś wartość bo czasami wnioski jakie wyciągają są niby poprawne ![]() ps .gdyby nie to ze w firma mi qpuje te gazetki / co bym sę zbyt widicznie nie nudził 8) to nawet bym nie wiedział ze scalaczek jeszcze istnieje bo kawałek czasu temu ostro się na nich zawiodłem / mistrzowie walili smuty o kartach graficznych i linuxie takie ze aż bolało ![]() ![]() a wracajac do tematu topic'a to albo coś nie tak ze sterami albo coś nie tak w biosie ustawione albo/i tem mx400 na jakieś małe ![]() a zresztą nie samym 3dmarkiem czwowiek żyje , jak Ci gry chodzą ok to daj spokój bo w tweim komnpie to teraz grafa jest tym czym zwykle jest kula u nogi / a mozę by tak grafę podkręcić ociupinkę? / ps3 qrde dlaczego nie mogę posta napisanego przezemnie skasować !!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez cana : 11.11.2002 o godz. 14:28 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Wiem jakiej firmy jest ta karta. Produkuje takie buble Pronox. Ciesz się że masz 1300 pkt. Na Pentium 4 2,2 GHz ma max 1050 pkt. Taki teraz szmelc produkują. Choć mam taką kartę (kupywaną kiedyś) to miałem ok 3000 pkt. Spowodowane jest tym że od ok. 3-4 miesięcy temu zmienili pamięci i buble wychodzą. Sam mam Athlona 1 GHz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
czy wyniki w 3dmark 2000 a 2001 ? róznią sie ?
![]() |
#15 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|