![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Witam ponownie
![]() PROLOG: Ileż ja już ofert przejrzałem, ile sił witalnych straciłem, ile długopisów zjadłem ... Zakup aparatu cyfrowego w stosunku jakość/cena wcale nie jest taki łatwy !!! Większość z nich niestety nie spotkała się z moim uznaniem, ponieważ nie mogę sobie pozwolić na zakup bubla i nic nie wartego produktu za ciężkie pieniądze !!! CECHY PRODUKTU: => Cena maksimum 900zł => Minimum 2 megapiksele ... => Wyświetlacz LCD => Stonowany wygląd (srebrny, czarny, szary ...) => Absolutne minimum ... 8MB pamięci wewnetrznej NA START! Wyłoniłem sobie TRZY urządzenia, które mnie do siebie przekonały na tyle, że jestem skłonny do zakupu jednego z nich ... oferty te są dość zróżnicowane ... WYBRAŃCY: PENTAGRAM Photon 33 zoom-3 http://www.mmv.pl/x/katalog/aparaty/ (na dole www) MINOLTA Dimage E223 http://www.minolta.pl/pe/digitalcame...e223/index.htm HP Photosmart 320 http://www.hp.com.pl/overview/755 NA PLACU BOJU: PENTAGRAM Photon 33 zoom-3 > Ilość MP: 3.3 > Maksymalna rozdzielczość: 2048x1536 > Pozostałe rozdzielczości: 1024x768 i 640x480 > Zoom optyczny: x3 > Zoom cyfrowy: x2 > Zakres ostrości (normalny/makro): od 20cm / 4cm > Pamięć wbudowana: BRAK > Manualna regul. bieli: TAK (4 ustawienia) > Ogniskowa / jasność obiektywu: f=8-24mm / F 3.4-3.6 > Zasilanie: 4x Baterie AA (paluszki) > Przekątna LCD: 1.8 cala > Karta pamięci: Compact Flash > Praca jako HDD wymienny: NIE > Waga z bateriami: 371 gramów > Wymiary: 11.5 x 7.6 x 5 cm > Oprogramowanie: Adobe Photo DeluXe > Wyposażenie: Pasek na ręke, futerał, kabel USB, kabel TV, karta CF 32MB > Wyjście telewizyjne: TAK MINOLTA Dimage E223 > Ilość MP: 2.0 > Maksymalna rozdzielczość: 1600x1200 (2048x1536 interpolowana) > Pozostałe rozdzielczości: 800x600 > Zoom optyczny: x3 > Zoom cyfrowy: x3 > Zakres ostrości (normalny/makro): od 50cm / 6cm > Pamięć wbudowana: 8MB > Manualna regul. bieli: TAK (5 ustawień) > Ogniskowa: f=6.2-18.6mm / F 2.9-3.0 > Zasilanie: 2x Baterie AA (paluszki) > Przekątna LCD: 1.5 cala > Karta pamięci: Secure Digital > Praca jako HDD wymienny: TAK > Waga z bateriami: 250 gramów > Wymiary: 10.5 x 6.5 x 4 cm > Oprogramowanie: Dimage Viewer > Wyposażenie: Pasek na ręke, kabel USB, kabel TV > Wyjście telewizyjne: TAK HP Photosmart 320 > Ilość MP: 2.1 > Maksymalna rozdzielczość: 1632x1232 > Pozostałe rozdzielczości: 640x480 > Zoom optyczny: BRAK > Zoom cyfrowy: x4 > Zakres ostrości (normalny/makro): od 40cm / brak > Pamięć wbudowana: 8MB > Manualna regul. bieli: BRAK > Ogniskowa: f=5.9mm / F 4.5 > Zasilanie: 4x Baterie AA (paluszki) > Przekątna LCD: 1.5 cala > Karta pamięci: Secure Digital > Praca jako HDD wymienny: TAK > Waga z bateriami: 263 gramy > Wymiary: 11.5 x 7 x 4.5 cm > Oprogramowanie: HP Photo & Imaging 1.1 > Wyposażenie: Pasek na rękę, adapter do stacji dok., 2x kabel USB > Wyjście telewizyjne: NIE WYBÓR (prawie)OSTATECZNY ... Pomóżcie mi w ostatecznym wyborze, na co się zdecydować ??! Co Wy byście kupili mając do wyboru w/w produkty ![]() ![]() Wiem, że wszystkie trzy aparaty mają swoje wady i zalety, ale może ktoś mi podpowie ![]() Z góry dziękuje i pozdrawiam. ______________________________________ P.S. Jutro jadę się rozejrzeć po giełdzie fotograficznej w Warszawie ...
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
odrzucilbym ostatni - brak zoomu optycznego - cyfrowy to wielkie G
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
z tych trzech propozycji od razu odrzucilem HP - czemu ?? nie posiada on ZOOM'a optycznego a to żle, zoom cyfrowy NIGDY nie zastapi optycznego, porownujac pozostałe dwa lepiej wypada / moim zdaniem / porpozycja PENTAGRAM Photon 33 zoom-3. Wieksza rozdzielczosc MAX, i ILOSC Pixeli, wiekszy LCD. Chociaz biorac pod uwage marke - Pentagrama nie znam - to chyba przychyliłbym sie do Minolty - tutaj mam pewny produkt / pentagram raczej znam z tabletow a nie Cyfrzakow / Pamietaj ze ostateczna decyzje musisz podjac sam - musisz zaostrzyc swoje wymagania co do cech produktu, oraz mozliwosci i chyba co wazne cene i typ pamieci aparatu ... Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
postawilbym na Minolte
sprawdz, a moze juz to robiles jak wypada to zestawienie sprzetu w roznych testach
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Witaj, nie wiem czy czytałeś nowy komputer świat, właśnie zrobili test 23 cyfrówek i wyrał u nich pentagram photon 33 a minolta dimage e223 zajęła 3 miejsce.
Pentagram plusy-3,3 megapiksele-matryca,możliwość ręcznego ustawiania ostrośc, karta 32MB w zestawie, regulacja mocy lampy błyskowej minusy-niewygodna obsługa i brak możliwości używania go jak przenośnego dysku minolta plusy-w teście komuter świata aparat ten uzyskał najlepszą jakość obrazu, minusy-prądożerność (58 zdjęć na 2 paluszkach, pentagram 440 zdjęć na czterech paluszkach) długi czas uzyskiwania gotowości do wykonania kolejnego zdjęcia (12s) Podkreśla że to jest z testów komputer świata, odczucia subiektywne mogą być inne niż w teście. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
![]()
Będę musiał kupić najnowszy "Komputer W Świat" ^_^
Tak więc na wstępie wywalam HP320 ![]() Ten Pentagram to troche wątpliwe urządzenie (spodziewałbym się już modemu), ale dostał nagrodę KS'a ... hmnnnn ... z kolei Minolta to znana marka, jednakże te bateryjki mnie dobijają, no i tylko 2MP oraz 8MB pamięci wbudowanej ![]() Już kilka miesięcy szukam czegoś dla siebie i dotąd nauczyłem się, że "im dalej w las tym więcej grzybów" ![]() Ludzie kochani, no ja poprostu już nie mam pojecia co wybrać ![]() Może jakieś wskazówki byści mi podrzucili, albo napisali co Wy byście kupili na moim miejscu (przy takim wyborze!) ![]()
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.02.2003
![]() |
Ja kupił bym skaner ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
Data rejestracji: 22.03.2003
![]() |
O ile wiem, Pentagram to marka handlowa a nie firma produkcyjna. Przypuszczam, że poszli do jednego z kilku na świecie producentów aparatów cyfrowych, który produkuje pod różnymu markami, i zapytali:
"Jakie aparaty produkujecie?" Pokazano im kilkanaście modeli. "A taki jak ten możecie robić pod naszą nazwą?" Odpowiedziano, że oczywiście tak. "A możecie troszkę zmienić obudowę, żeby się różniła?" "Jasne." I nie zdziwiłbym się, gdyby ta Minolta i HP, i ze trzydzieści innych aparatów wychodziło z tej samej fabryki! Za tę cenę chyba wziąłybm tego Pentagrama.
![]() |
#9 |
RTS Widzew Łódź
Data rejestracji: 07.07.2000
![]() |
ja wybrałbym (jezeli musiałbym coś wybrać) Pentagram...
ja obenie mam rowniez 900 zł i rowniez mam ochote na aparat cyfrowy, ale postanowiłem poczekać... mysle ze jeszcze troche dozbieram kasy oraz mam olbrzymią nadzieje ze ceny aparatów zaczną solidnie spadac... tak wiec moze za rok kupie juz coś na prawde dobrego...
![]() |
#10 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja uwazam, ze lepiej byloby poczekac, poniewaz aparat cyfrowy za 900zl to imho kicha i lepiej uzbierac wiecej kasy/poczekac az stanieja inne..., moj ojciec kupil jakies pol roku temu http://www.hp.com.pl/overview/629 HP 715... to dopiero maszynka..., ale przy nowych moedlach 'wysiada'
![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Zobacz tutaj http://www.sprzetkom.pl/ . Calkiem dobre aparaty firmy AIPTEC,
AIPTEK PocketCam 3Mega + LCD +16MB CF Funkcje: 3 w 1. Cyfrowy Aparat, Cyfrowa Kamera, PC-Kamera internetowa, Pendisk. 1600 x 1200 CMOS Sensor (nowa Technologia) 128MBit SDRAM wew., 16 MB Compact Flash Card dodatkowo w zestawie TFT-LCD Monitor kolor 3,57 cm (1,5") 4 X ZOOM cyfrowy TV wyjscie, Lampa Blyskowa, USB Slot karty pamięci CompactFlash do 512MB Funkcja PenDisk (przenośny Dysk) Cena 679 zl. AIPTEK Pocket DV 3100 + LCD + 32 MB CF Funkcje: 4 w 1. Cyfrowy Aparat, Cyfrowa Kamera z dzwiękiem, PC-Kamera internetowa, Cyfrowy Dyktafon, Pendisk 1600 x 1200 CMOS Sensor (nowa Technologia) 256MBit SDRAM wew., 32 MB Compact Flash Card dodatkowo w zestawie *w sumie 48 MB* TFT-LCD Monitor kolor 3,57 cm (1,5") 4 X ZOOM cyfrowy TV wyjście, Mikrofon, Glośniki, USB Slot karty pamięci CompactFlash do 512MB Cena 699 zl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
jesli mialbym kupic tania cyfrowke to wolalbym kupic zwykly aparacik. a jezeli ktos ma moziiwosci to polecam kupowanie w USA. tam to potrafia robic interesy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Eee tam, lepiej juz w Japonii, tam jest dopiero taniocha.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Jeszcze troche wody uplynie zanim jakosc jaka oferuja cyfrowki bedzie porównywalna do zdiec robionych lustrzanką. Ja mam SIGME SA5 i TELEOBIEKTYW 80 - 300 czy jakos tak ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|