![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Wzmacniacz Diora spokojnie wystarczy na początek przygody.
To jak komputer składasz - kup sobie osobną kartę dźwiękową i przerażenie znika ![]() Nie ma za co dziękować ![]() Wstrzymanie to dobra myśl ![]() ![]() Jednak jak na szybki zakup i do 500 zł myślę ,że wyczerpaliśmy zasób propozycji. ![]() Powodzenia w kompletowaniu sprzętu. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2006
![]() |
Albo tego Geniusa bym kupił. Tylko, że ja bym chciał do niego podłączyć jeszcze taki stary radiomagnetofon Sanyo, kóry normalnie ma 2 głośniczki 3,5W. Ten Genius niby ma możliwość podłączenia kilku urządzeń (u mnie właśnie to komputer by był i radiomagnetofon ten), ale nie wiem czy ona ma jakiś swój wzmacniacz, bo ten radiomagnetofon oczywiście bardzo małą moc wyjściową ma... Jeżeli by się tak dało zrobić, to by dobrze było. I nie wiem w ogóle czy ten zestaw byłby w stanie mnie zaspokoić jeżeli o muzykę chodzi. Plus jest taki, że później bym mógł go chyba użyć kompletując kino domowe (by się nadawał w ogóle?)
Albo druga opcja, to czy do tej Diory bym podłączyć ten radiomagnetofon mógł, bo na tuner narazie mnie nie stać, a radia dosyć często też słucham. Wtedy bym właśnie z zakupami musiał do wakacji poczekać by na Tannoy'e uzbierać, a na zestaw Geniusa i teraz bym wysupłał. Ten radiomagnetofon oczywiście ma zewnętrzne wyjście na głośniki (takie plastikowe cosie po jednym czarnym i jednym czerwonym na kanał, co tam się wkłada kabelek i go zaciska), bo jego głośniki są rozstawialne. Ostatnio zmieniany przez afro001 : 05.01.2006 o godz. 12:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
![]() |
Dziś byłem u kolegi i słuchałem X-530.
Fajnie dają przy hausie i d&b, ale przy punku denerwował mnie ten subwoofer, za dużo basu było mimo, że był maksymalnie ustawiony na minimum, a w Winampie było na Rock ustawione. Nie znam się za bardzo na takich zestawach, ale czy przy punkowej muzyce powinienem słyszeć basy? I to takie, które mi ucho drażniły, po prostu jakoś mi nie pasowały tam. Nie mam niestety porównania z zestawem kina domowego normalnym jakimś porządnym i nie wiem czy tam woofer też by się udzielał w taki sposób niestety ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 |
Nowy na forum
![]() |
A w innych zestawach jest to możliwe? Bo może ten bas ma być, tylko ja jakoś mam downa i się nie znam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wujek Cięta Riposta ;D
Data rejestracji: 22.11.2005
![]() ![]() |
psłuchaj głośników P5800 lub P5900 raczej tutej to basu nie słychac
![]() |
![]() |
#22 |
Nowy na forum
![]() |
Tylko, że właśnie nikt ze znajomych ich nie ma. Zresztą podobno X-530 są lepsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Natomiast o stwierdzeniach - "podobno X... są lepsze" to proponuję od razu zapomnieć.. (nie że według mnie Creativy są lepsze, ale różne osoby tak różnie odbierają dźwięk, że jedynym wymiernym testem jest sprawdzenie samemu. Plus co to znaczy "lepsze", pod jakim względem? Lepsze basy? Odzworowanie tonów średnich? Może czystszy dźwięk? A może po prostu tańsze? Zbyt wiele jest możliwości i zbyt różne znaczenie dla róznych osób).
![]() |
![]() |
#24 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2002
![]() |
w moich logitechach (patrz podpis) tego problemu nie ma - jak scisze bas to sie go nie uswiadczy ani grama
![]()
![]() |
#25 | ||
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś znajomy ma mi jakieś nieznane głośniczki 2.1 podrzucić, jak będą ok, to zostawie je i poczekam aż sobie na jakiś zestawik audio normalny uzbieram, albo aż będę miał okazję P5800 przetestować i mi się nadadzą, wtedy je bym nabył może... Ale jakoś i tak zestaw audio normalny mnie bardziej rajcuje ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Wymiatacz
![]() |
Zmniejszenie basu na Creative ...
Skręć bas na tym śmiesznym creativovym pilociku i to co wydobywają z siebie głośniki po wyciszeniu sooba nazwiesz dźwiękiem? Słuchawki za 10 zł podłączone do walkmana grają podobnie czyli cyt cyt płaściutko , badziewnie i odpustowo. Afro - zbieraj na wzmacniacz + głośniki i nie baw się w zestawy. Ja się na zestawach 5 lat męczyłem i do dziś sobie pluję w brodę ,że wydałem wtedy ok.300 zł na Creative P580 ( na tym skończyła się przygoda z zestawami i nigdy więcej ). Piszesz o Winampie i ustawieniach Rock w EQ. Próbowałeś basy obniżyć ( lewą stronę - przynajmniej 3 pierwsze słupki ) ? Nie polegaj na ustawieniach, które daje producent tylko sam się pobaw tym korektorkiem. Poza tym na czym testowałeś te X-y. Audio oryginał , albo naprawdę dobra mp3 - min 256kbps będzie dobrym miernikiem. Jeśli uzyskasz na tym coś co Cię zadowoli wszelkie późniejsze odstępstwa od normy będą winą kompresji i jakości tychże plików czy nagranych wcześniej płyt. Miotasz się strasznie ![]() Nie bierz P5800 !!! Jak już to 5900 ( naprawdę zauważalnie lepiej brzmią ) ... choć i tak wciąż jestem za zestawem wzmacniacz + głośniki. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80507005 Ostatnio zmieniany przez Dorian : 06.01.2006 o godz. 19:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Ja mam teraz bas ustawiony na ok. 4 - 5 i poniżej nie schodzę, bo to już przestaje być "słuchalne".. Cytat:
Ja domyślnie słucham zawsze na full bass i treble i próbowałem jeszcze wzmocnić trochę tony średnie kosztem wysokich, ale tak raczej ze średnimi rezultatami..
![]() |
![]() |
#29 |
Wymiatacz
![]() |
Andrzeju
![]() Już dość dawno temu przesiadłem się na Foobar'a . Bez jakichkolwiek ustawień w EQ gra tak jak mi odpowiada. Dosłownie nie zmieniałem nic. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Normalnie bardziej odpowiada mi WinAmp, ale może przy tych głośnikach FooBar rzeczywiście będzie lepszym rozwiązaniem ![]()
![]() |
![]() |
|
|