![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja mam 1024*768 przy 75Hz (wiecej sie nie da)
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Bywalec
Data rejestracji: 11.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Ja na monitorze CRT 15 ", mam najbardziej sensowną rozdzielczość - czyli 800x600 @85 Hz. Znam osoby, które nawet na 17" miały - lub nadal mają taką. To kwestia przyzwyczajenia, ale i wygody. Podejrzewam, że mając monitor 17" zostałbym przy tym 800x600 lub wybrał następną czyli 1024x768. Raczej bardzo wątpię, aby więcej. Natomiast w kwestii odświeżania - absolutne minimum to 75 Hz - choć siedząc długo przed takim monitorem czułem to lekko. Ale to co mam obecnie - 85 Hz - to naprawdę już nieźle - a jeśli ktoś może i więcej - jak najbardziej. Aczkolwiek prawdą jest, jak już napisano, że nie warto ustawiać max. możliwego odświeżania - doprowadza to bowiem do bardzo szybkiego zużycia się monitora - a chyba najczęściej awarii przetwornicy. Natomiast w kwestii niskich częstotliwości - jak już kiedyś chyba na Forum pisałem - miałem okazję być chyba z pół roku temu w PIAP'e na osiedlu - monitory 15", rozdzielczość 1024x768, a odświeżanie chyba około 55-60 Hz - to była masakra - po około 20 -30 minutach zaczęła mnie boleć głowa, później oczy - doszedłem do siebie po kilku godzinach. Natomiast prawdą jest też to, że praca w niektórych programach przy niskiej rozdzielczości jest bardzo niewygodna niestety (lub czasem wręcz mało możliwa) ![]() Pozdrawiam ro29 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|