![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Czy mogę robić zdjecie......policji?
Witam!!!
Mało to temet związany z wypalaniem, ale jakies zwiazki mozna by bylo sie dopatrzec. Nie ma tu nienawiści do POLICJI ale mnie irytują . Dzisiaj byłem świadkiem paru interwencji, jak to oni nazywają. Przez przypadek miałem aparat ![]() Jako maniak zdjęć wszelkiego typu. Najpierw ostroznie, pozniej na "hama" robiłem zdjecia. Kolejne zdarzenie było za picie alkoholu ( prawde mówiac z pifkie szliśmy nic grożnego - tak wiem ze nie można) Zaczołem robić fotki gdy policjant spisywał nasze dane. Koledzy zaczeli sie nabijać ze prasa przyszła. Policjant zaczął bardzo ostrożnie mówic. Czegoś sie obawiał .. ![]() Nieważne. MOje pytanie Czy mogę robić zdjecia jako osoba postronna zdjecia policji podczas interwencji ![]() ..moze ktos wie jak to działa, i czy mogę ...np. z doświadczenia
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Fajny temat
![]() Odpowiedzi nie znam, ale chetnie przeczytam, bo sam sie chetnie dowiem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
wg mnie tak
ale nie mozesz ich publikowac Publikowac mozna zdjecia ktorych tematem jest osoba publicza, lub osoba niepubliczna ktora wyrazila zgode... wystarczy ustna (dzieci - pisemna zgoda rodzicow) edit mniej wiecej sie orientuje, bo przy okazji opublikowania tego zdjecia : http://onephoto.net/info.php3?id=67272 zostalem poinstruowany co i jak ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mr_spock : 03.10.2004 o godz. 00:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
volleyball
![]() |
Cytat:
ALe jest on słuzbie. Co wtedy? Cyt..... Policjant :CO pan robi....? Ja : trzymam się słupka.. P: ...nie moze pan robić zdjeć Ja: Są to osoby, miejsce publiczne i kazdy moze je fotografowac jesli one wyrazaja na to zgode, a zdjecie z panem mnie nie bawią.... P: podczas ineterwncji nie moze pan..... Ja: a boi sie pan czegos? Ja: miejsce publiczne jak kazde inne.... ....i tak dalej Zdjecie Mandat karny na sume 100zł KOCHAM POLICJE Ze swojej strony chciałbym wiedziec czy mogę strzelac fotki
![]() |
![]() |
#5 |
Merry F****** Christmas
![]() |
gdybys rzeczywiscie nie mogl fotografowac, to policjant byl by bardziej stanowszy...
ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo prawnie zakazane
![]() |
#6 |
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Szoda ze ja nie miałem aparatu podczas poniedziałkowej jazdy samochodem, a było to tak:
Na tzw"krajowej dwójce" ( na wichórach są lepsze drogi ) miałem na liczniku tak około 100, a tu za zakrętem radiowóz drogówki, to ja po chamulcah i pare samochodów za mną to samo, mysle jak nic mnie mają, ale jade, mijam radiowóz, obok lezy rower, a tam szanowny pan palicjant trzyma lejek a jakiś gościu (trzoszki mi na pijaczka wygladał) leje paliwo do radiolki, z kumplem mysleliśmy ze padniemy za śmiechu. Oj żle sie dzieje w polskiej policji skoro obywatele muszą paliwo im rowerami dowozić. Pozdro
![]() |
#7 |
Merry F****** Christmas
![]() |
47 - a jak by to wygladalo, gdyby pchali ten radiowoz, albo na holu ktos by ich mial??
to by dopiero bylo ![]() chyba lepiej dyskretnie nalac i dojechac ![]()
![]() |
#8 |
BA/\//\/ED
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
A może jakbyś dał "kfffadraty" na oczach jak w TV to by można było publikować bez zgody :? ??
![]()
![]() |
#9 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
A co do tematu, to ja nie widzę powodu, dla którego nie możnaby zdjęć robić. Wręcz przeciwnie - warto w ten sposób uwiecznić każdą interwencję ze strony policji, które nierzadko są bardzo "wątpliwe".
![]() |
![]() |
#10 |
volleyball
![]() |
To historia cała.
Moi koledzy byli spisywani za picie piwa na ławce, gdy ja sie zjawiłem z aparatem. Przysiadłem sie do nich i zaczołem robic zdjecia policji i całej reszcie. Mandat za picie piwa. Ale doszło do wymiany pogladów miedzy mną a policją na temat czy moge robic zdjecia.... i tak bede robil ![]()
![]() |
#11 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No to jeśli masz kominek, albo stary piec w domu, to masz doskonałą rozpałkę do niego
![]()
![]() |
#12 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
A tam na tym mandacie jest napisane za co go dostales?? Bo nie widze ze zdjecia.
![]() |
#13 |
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Z powiekszenia udalo mi sie rozszyfrowac.Tak mi sie przynajmniej wydaje...spozycie alkoholu w miejscu publicznym....dalej nie widac, jakis lepszy program by sie przydal
![]() No coz 100 zloty to najwyzszy wymiar kary za cos takiego. Ostatnio sam dostalem za podobne wykroczenie mandat ale byla to kwota rzedu 20 zlotych czyli ta najnizsza. Skoro wam policjant wlepil tak wysoki mandat to uwazam, ze sie nalezalo. Policjanci tez ludzie i od razu maksymalnej kwoty tak nie daja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
volleyball
![]() |
Cytat:
![]() Weron Czy się należało hhmmmm powiem Tobie ze tych panów "głabów" spotkalismy nie pierwszy raz. I zawsze pifko w rekach ..tym razem jeden chyba miał zły dzien i sie przyczepił. My akurat sie spokojnie zachowujemy ale sa miejsca gdzie policja nigdy nie wchodzi, boją sie czegos czy co? Oni wiedza ze zarabiamy, studenci itp Nastepnym razem sie albo rozchodzimy albo chowamy pifka i kazdy nosi je do kolegi z bloku obok. A pifko wypił juz w domu . Proste. Jeden z Nas za to ze schował do torebki nie dostał mandatu 8 ) To jak jest z tymi zdjeciami?
![]() |
![]() |
#15 |
Merry F****** Christmas
![]() |
a czy jest sens sie stawiac i kombinowac?
ja chce zyc w miare bezpiecznym kraju, nie bac sie chodzic po ulicach etc. Wiec jak moge wymagac od ludzi przestrzegania prawa i ogolnych zasad, jesli nie potrafia wywiazac sie z najprostrzej rzeczy - picie piwa na ulicy... przyznam sie, ze tez mi sie zdarza, ale wole isc gdzies do parku/lasu Popatrz na to z innej strony, moze oni przechodzili tyle razy, tyle razy to widzieli i w koncu stracili cierpliwosc?
![]() |
|
|