Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.10.2004, 07:46   #16
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez mr_spock
a czy jest sens sie stawiac i kombinowac?

ja chce zyc w miare bezpiecznym kraju, nie bac sie chodzic po ulicach etc.
Wiec jak moge wymagac od ludzi przestrzegania prawa i ogolnych zasad, jesli nie potrafia wywiazac sie z najprostrzej rzeczy - picie piwa na ulicy...
przyznam sie, ze tez mi sie zdarza, ale wole isc gdzies do parku/lasu

Popatrz na to z innej strony, moze oni przechodzili tyle razy, tyle razy to widzieli i w koncu stracili cierpliwosc?
park/las to też miejsce publiczne... a ludzie tam spacerujący mogą nie czuć się dobrze widząc grupki młodzieży pijącą alkohol. Bo wiesz, generalnie to nie samo piwo jest problemem. W końcu co komu przeszkadza, że kilka osób spotka się po południu, żeby pogadać, a przy okazji wypije trochę piwa. Problemem są osoby, które nie znają umiaru, a potem stają się agresywne. To właśnie przed nimi policja powinna nas bronić. A niestety, z własnego doświadczenia widziałem tylko, że im uwagi się nie zwraca, ze strachu...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.10.2004, 10:29   #17
Johny Tomala
Bywalec

Data rejestracji: 18.04.2003
Johny Tomala w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Chwała
Wam
Dzielni
Policjanci
Johny Tomala jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2004, 13:40   #18
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
park/las to też miejsce publiczne... a ludzie tam spacerujący mogą nie czuć się dobrze widząc grupki młodzieży pijącą alkohol. Bo wiesz, generalnie to nie samo piwo jest problemem. W końcu co komu przeszkadza, że kilka osób spotka się po południu, żeby pogadać, a przy okazji wypije trochę piwa. Problemem są osoby, które nie znają umiaru, a potem stają się agresywne. To właśnie przed nimi policja powinna nas bronić. A niestety, z własnego doświadczenia widziałem tylko, że im uwagi się nie zwraca, ze strachu...
tak, zgadza sie ze park i las to miejsca publiczne...
ale napewno mniej uczeszczane niz podwurko pod blokiem

Akurat moje osiedle jest obok lasu, ktory parkiem jest tylko z nazwy i bywa, ze przez 20 minut nikt tamtedy nie przechodzi
Stary 04.10.2004, 20:25   #19
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Bo wiesz, generalnie to nie samo piwo jest problemem. W końcu co komu przeszkadza, że kilka osób spotka się po południu, żeby pogadać, a przy okazji wypije trochę piwa. Problemem są osoby, które nie znają umiaru, a potem stają się agresywne. To właśnie przed nimi policja powinna nas bronić. A niestety, z własnego doświadczenia widziałem tylko, że im uwagi się nie zwraca, ze strachu...
Zgadzam się w 100-stu %.
Stary 04.10.2004, 20:52   #20
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
z tego co wiem, to picie alkocholu w miejscach publicznych jest zabronione? (moge sie mylic i to bardzo
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2004, 21:31   #21
epol
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez Predi
z tego co wiem, to picie alkocholu w miejscach publicznych jest zabronione? (moge sie mylic i to bardzo
Nie mylisz się. Nie wolno pić alkoholu w miejscach publicznych.
Stary 04.10.2004, 22:41   #22
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9

I bynajmniej ja tez tak myśle.
Mnie tez wkur... 15-16latki ( i starsi ) latający pod moim blokiem wrzeszczacy, rozbijających butelki na ulicy, zaczepiającyh ludzi ktorzy wracają poźną porą z pracy.
Spoko ja wszystko rozumiem i toleruje to ze ktos chce spac mr_spock
Ja nie chlam codziennie bronksa ( chodz by sie przydało ) ale My jako grupa ludzi spotykająca sie w tym miejscu od nastu lat od małolata, czuje sie u siebie i naprawde nikt nie zakłuca ciszy...........
Co do policji oni podejdą do Nas nie do kolesi co wybijąją szyby w szkole czy pocigach.....[DRWINA] czy wesz ile to roboty? trzeba ich gonić czasem pieszo, potem dowody winy ( nie ma jak zwykle ), wypełnianie papierków nie łatwych ( mandat wypisywał około 20 minut, tyle tych rubryk) a po za tym nikt sie nie bedzie narazał, bo po co?. Za biurkiem no moze byc......moge posiedziec
I tak to wyglada....... i ja tak to odbieram

To jak ze zdjeciami? Ja jak narazie usłyszałem ze mogę, gdy nie sa one gdzies publikowane bez zgody
Stary 04.10.2004, 23:11   #23
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez miles
Mnie tez wkur... 15-16latki ( i starsi ) latający pod moim blokiem wrzeszczacy, rozbijających butelki na ulicy, zaczepiającyh ludzi ktorzy wracają poźną porą z pracy.
Ja nie chlam codziennie bronksa ( chodz by sie przydało ) ale My jako grupa ludzi spotykająca sie w tym miejscu od nastu lat od małolata, czuje sie u siebie i naprawde nikt nie zakłuca ciszy...........
Co do policji oni podejdą do Nas nie do kolesi co wybijąją szyby w szkole czy pocigach.....[DRWINA] czy wesz ile to roboty? trzeba ich gonić czasem pieszo, potem dowody winy ( nie ma jak zwykle ), wypełnianie papierków nie łatwych ( mandat wypisywał około 20 minut, tyle tych rubryk) a po za tym nikt sie nie bedzie narazał, bo po co?. Za biurkiem no moze byc......moge posiedziec

To jak ze zdjeciami? Ja jak narazie usłyszałem ze mogę, gdy nie sa one gdzies publikowane bez zgody
Smutne, ale taka właśnie jest polska policja. Cholernie smutne...

Co do zdjęć to właśnie tak myślę - nikt nie może zabronić Ci ich robienia. Natomiast z publikowaniem to trzeba by się jeszcze dowiedzieć. Chyba też do końca nie trzeba zgody na opublikowanie zdjęcia przedstawiającego inną osobę, pod warunkiem, że to w jakiś sposób jej nie uraża, poniża itp.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 18:08   #24
epol
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez miles

Po prostu policja ma w takich przypadkach za mało prawa.
Stary 10.10.2004, 15:01   #25
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czy mogę robic zdjęcia?

Odpowiedz od fotografa (TV):
Co do policji to można im robić zdjęcia i nie ma na to żadnych zakazów
jedynie mogą wam robić trudności według przepisów każda służba publiczna
może być filmowana i fotografowana. Ale musisz pamiętać ze każdy ma prawo do
ochrony swojego wizerunku i może sobie takich zdjęć nie życzyć i w tedy nie
możesz go fotografować nawet policjant.
Stary 10.10.2004, 20:14   #26
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez miles
Czy mogę robic zdjęcia?
Ale musisz pamiętać ze każdy ma prawo do ochrony swojego wizerunku i może sobie takich zdjęć nie życzyć i w tedy nie możesz go fotografować nawet policjant.[/I]
Ale możesz robić to np. od tyłu, filmować czapkę lub spodnie i wtedy nie mają się czego czepiać.

Dobre obyczaje natomiast nakazują, aby każde utrwalanie w sposób elektroniczny głosu, obrazu lub audio-video poprzedzone zostało uprzedzeniem osoby nagrywanej lub fotografowanej.

Tylko, czy wtedy wyszła by świnia od Rywina?

1ym zdaniem: Możesz robić to bez zgody, ale o ile przemawia za tym ważny interes publiczny (utrwalenie przestęptwa).

Twoje uprawnienia: