![]() |
Cytat:
|
To dziwne bo mam taki procesor jak wy i mialem 512 ramu i wszytsko ladnie chodzilo. Jak ktos nie ma co z kasa robic to niech sobie na Ram wyda ;) Ja bym jednak wolal na co innego kasiore przeznaczyc :>
Droga wolna. Przeciez wiadomo ze lepiej naprawic u mechanika za kasiore niz za darmo w serwisie || |
Cytat:
|
ludzie! zmi***322;ujcie si***281;! przy Windows XP 256MB - g***322;owica dysku nie zatrzymuje si***281;, 512MB - mo***380;na swobodnie dzia***322;a***263;, 768MB - wyra***378;ne odci***261;***380;enie HDD przy pami***281;cio***380;ernych programach, szybsze dzia***322;anie (gry i nawet ***322;adowanie systemu)
|
hmm powiem tak mialem 128RM DDR + A1600 wszystko pieknie smigalo psh muli***322; troche potem mialem 256 bo pad***322;a 128-ka i mam obecnie prawie 400....i jakos zyje, gry ***347;migaja pewnie spytacie jakie? Doom3 hulala i BW2 tez innych nie mialem okazji zobaczyc bo wole naturalnie konsole :D
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
XP SP2 + wszelkie poprawki + nLite Player: foobar2000 Komunikator: Miranda IM Przegladarka: Opera P2P: uTorrent Antyvir: NOD32 Firewall: Windowsowy jest bdb lub w moim przypadku wczesniej Outpost |
Cytat:
|
O_O ile?
Wiesz... u mnie max 50 (co i tak uwa***380;am za absurd - 'morska ma***322;pa' wch***322;ania 16MB, a to w sumie to samo...). |
Cytat:
Ale ze by na 512 był taki luksus - to nie powiem :nie: Pożycz sobie na chwilę trochę RAMu tak aby mieć 1GB, wtedy wymienimy poglądy ponownie :taktak: |
Cytat:
GG wersja 6, wi***281;c te***380; nie tak pami***281;cio***380;erna jak si***243;demka Najwi***281;cej zajmuje Firefox - czasami > 100 mega |
Norton uwielbia RAM :)
Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe Program Files\Norton SystemWorks\Norton AntiVirus\navapsvc.exe Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Center\SymWSC.exe Gadu-gadu tez nie pogardzi ;) Rozwiazanie: Wywalic Nortona w trybie natychmiastowym. Zastapic go mozna NODem albo ostatecznie Avastem (tylko tyle ze darmowy). Gadu-gadu zastapic nalepiej komunikatorem Miranda IM. Najlepiej bylo by zrobic formata malego. Zainstalowac SP2 i wszystkie poprawki. Komputer by wtedy smigal tak jak u mnie :P (z tym ze ja go dodatkowo potraktowalem XPekiem przerobionym programem nLite) esem widze ze ci mozg wyprali. Wierz mi ze XP moze chodzic bez problemu na 512 RAM. Mam antyvira, firewalla, przegladarke, playera, komunikator, w tle chodzi ciagle torrent, panel od muzycznej i wszytsko zasuwa az milo. Pewnie by sie jeszcze jakies ciekawe programy u mnie w tle znalalzy. |
Cytat:
Te programy, co w tle chodz***261;, maj***261; chodzi***263; |
Cytat:
Chcesz się onanizować czy mastrubować ??? Wszystkie programy mają chodzić bezbłędnie i bezproblemowo :taktak: a nie tylko "kastraty" :taktak: |
Mniej wi***281;cej tak:
Running processes: D: \WINDOWS\System32\smss.exe D: \WINDOWS\system32\winlogon.exe D: \WINDOWS\system32\services.exe D: \WINDOWS\system32\lsass.exe D: \WINDOWS\system32\svchost.exe D: \WINDOWS\System32\svchost.exe D: \WINDOWS\system32\spoolsv.exe D: \WINDOWS\Explorer.EXE D: \Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe D: \Program Files\Norton SystemWorks\Norton AntiVirus\navapsvc.exe D: \WINDOWS\System32\nvsvc32.exe D: \Program Files\Raxco\PerfectDisk\PDAgent.exe D: \WINDOWS\System32\svchost.exe D: \Program Files\UPHClean\uphclean.exe D: \Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe D: \Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Center\SymWSC.exe D: \Program Files\Raxco\PerfectDisk\PDEngine.exe C: \ Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe D: \Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe G: \INSTALL\INTERNET\HijackThis\HijackThis.exe |
***346;miga***322;em na 256MB Ram. Potem na 512 i teraz 768MB. Na 512 PC mi juz bdb chodzil. Na 768 wiekszych ronic nie zauwazylem.
Wydaje mi sie ze wystarczy zoptymalizowac oprogramowanie. Procesor mam taki sam. Podaj programy ktore zawsze dzialaja ci w tle :) Zaraz sie wszystko wyjasni. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54. |