![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
| Zobacz rezultaty głosowania: Czy chcesz by w kolejnych testach znajdowały się zdjęcia napędów "od środka" ? | |||
| Tak |
|
29 | 56.86% |
| Nie |
|
10 | 19.61% |
| Nie mam zdania |
|
12 | 23.53% |
| Wszystkich głosów: 51. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Były user
Data rejestracji: 08.04.2002
![]() |
Czy potrzebne Wam są zdjęcia testowanych napędów?
Tak jak w temacie, jako że jedna z firm nie wyraziła zgodny na wykonanie zdjęć wnętrza napędu pytam Was, czy kiedykolwiek korzystaliście z tych zdjęć? A może są cakowicie bezużyteczne ? Proszę o konstruktywne wypowiedzi, fakty i jeszcze raz fakty.
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
osobiscie wnetrze mi nie potrzebne ...
ale zdjecie zewnetrzne potrzebną nie którzy patrzą jak ich napęd wkomponuje sie w obudowe
|
|
|
#3 | |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Re: Czy potrzebne Wam są zdjęcia testowanych napędów?
Cytat:
(I taka wedlug mnie powinna byc odpowiedz w ankiecie zamiast nie mam zdania.) A tak w ogole podaj nazwe firmy bedziemy wiedzieli na kogo nalezy uwazac.Pewnie cos kombinuja. ![]() Pozdro. PS Glosuje na tzrecia mozliwosc. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Nie korzystam z tych zdjęć. Wystarcza mi to co znajdę w opisach lub dowiem się choćby na tym forum.
Więc jest mi obojętne, czy te fotki są, czy nie. I jeśli "nie mam zdania" jest równoznaczne "jest mi to obojętne" to zagłosowałem na 3
|
|
|
#5 |
|
Użyszkodnik
Data rejestracji: 29.03.2001
![]() |
Zdjęcia wnętrza a raczej porównania ich z "innymi modelami" dają czasem ciekawe wnioski
, poza tym iż są ciekawostką nie wnoszą chyba nic do wyniku testu.A tak swoją drogą ciekawe czemu sobie nie życzą? Pewnie boją się ze coś zepsujemy Jeżeli nie chodzi o plomby gwarancyjne to może chodzić tylko o elektronikę, która jak wiemy lubi sie powtarzać (vide: przeróbki sprzętu).
|
|
|
|
#6 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Mi osobiście nie zależy na zdjęciach. Ważniejsza jest informacja jaki układ je steruje i jak się sprawuje.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mnie tez te zdjecia nic nie daja, tak naprawde chyba tylko elektronik sie na tym rozezna. Spokojnie wystarcza wyniki testow i opis napedu. A swoja droga jak widac, dobrze jest wymagac zezwolenia od firm na otwarcie sprzetu i zajrzenie do srodka bo przynajmniej wiadomo kto ma wtedy cos do ukrycia. Przylaczam sie do pytania, ktora firma ma przed tym opory?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Gość
|
Do niczego nie jest mi to potrzebne! Raczej - jezeli, to informacja jakie "bebechy" ma dana nagrywarka? (np TDK=LiteOn itd:-D
Jakos nie po polsku mi to wyszlo, ale chyba wiadomo o co chodzi:-D |
|
|
|
#9 |
|
Użyszkodnik
![]() |
Hm... Właśnie o to chodzi Yahol - dopóki nie otworzysz to się nie dowiesz
|
|
|
|
#10 | |
|
Gość
|
Cytat:
A zdjecia.... chyba nie Po co zostawiac dowod:-D A w opisie podac - bebechy od....8) Zakaz otwierania jest chyba niezgodny z przepisami o dostepie do danych producenta Firma nie moze zabronic uzytkownikiowi (testerowi) zagladania do wnetrza nagrywarki PS2: ta sprawa nie daje mi spokoju - moze zaznaczac przy testach - ta firma nie zgadza sie na sprawdzenie zdjecia wnetrza testowanego sprzetu ![]() PS: sytuacja z producentem zabraniajacym dostepu do wnetrza, przypomina mi rozmowe Misia z Jezem: Mis: - co jesz? Jez: - co niedzwiedz? Mis pomyslal i zapytal jeszcze raz: Mis: - co jesz, jezyku? Jez: - co niedzwiedz, misiu?:-D |
|
|
|
|
#11 |
|
Użyszkodnik
![]() |
No w sumie znów Yahol masz rację, można otwierać, zobaczyć co jest tak naprawde w środku (producent), delikatnie o tym wspomnieć
a zdjęć nie publikować - skoro się nie zgadzają.A jeżeli będą je specjalnie plombować przysyłając do testu to wyjścia są dwa - w każdym teście na czerwono i taką czcionką napisałbym o tym, albo od tej firmy wogóle nic nie brał do testów, skoro mają coś do ukrycia to niech sobie to dalej trzymają
|
|
|
|
#12 |
|
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
ja chetnie bym widzial zdjecia przy sprzetach.
To dodaje troche smaczku.A pozatym lepiej wyglada. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Powiem Wam tak - według mnie testy sa poto aby dowiedzieć sie o sprzęcie jak najwięcej, otwierając nagrywarkę możemy zobaczyć co ma w środku oraz ewentualnie np skrytykowac jakieś rozwiazanie / nie koniecznie chodzi o nagrywarki / Według mnie zdięcia bebechów powinny być nie mówiac jush wogóle zdięciu przedniej ścianki i tacki napędu !! |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Nie obrażę się, gdy zdjęć wnętrza nie będzie. Nigdy mi to nie było potrzebne, nawet nie zwróciłem uwagi, że są zdjęcia bebechów.
|
|
|
#15 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Zdjęcia bebechów mogą się przydać, ale sporadycznie. Moim zdaniem szkoda trochę Twojej pracy (bez urazy). Przecież zawsze ktoś może cię poprosić o zdjęcie jakiegoś napędu od środka i wówczas je udostępniesz, nie?
|
![]() |
|
|