![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.09.2005
![]() |
czy są switche do słuchawek i kolumn
Mam płytę główną Asusa, która wyposażona jest w trzy standardowe gniazda audio:
- wejście mikrofonowe (różowe), - wyjście liniowe (zielone) do słuchawek/głośników, - wejście liniowe (niebieskie). Używam zestawu słuchawkowego z mikrofonem (wtyczka mały jack do wejścia mikrofonowego i wtyczka słuchawki do wyjścia słuchawkowego). Korzystam też z głośników w zestawie 2+1 (osobno subwoower), które podłączam jednym małym jackiem do gniazda słuchawkowego, z którego korzysta też w/w zestaw słuchawkowy. Denerwuje mnie jednak wtykanie w to gniazdo (wyjście liniowe-zielone) w zależności od potrzeb to słuchawki z mikrofonem to innym razem zestawu głośnikowego. Czy istnieje jakiś switch (przełącznik) wtykany w gniazdo wyjścia obsługujący i słuchawki i głośniki za pomocą pstryczka? Czy można słuchawki lub głośniki podłączyć do innego rodzaju gniazda (USB?) za pomoca przejściówki? Jeśli zaś można, to jakie rozwiązanie jest najlepsze dla jakości dźwięku uzyskiwanego z kolumienek? P.S. Ponoć LongTech SP-622 to całkiem dobry zestaw jak za te pieniądze (ok. 150zł) do kompa. Jestem laikiem, więc pytam. I proszę mnie nie biczować za kompletny brak wiedzy komputerowej. ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|