![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Cytat:
Jak juz zauwazylem wczesniej i widze ze Sidu jest podobnego zdania - najbardziej efektywna bedzie nauka C. To jest chyba najbardziej uniwersalny wybor. Zreszta znajac dobrze pascala jestes w stanie przerzucic sie na C w bardzo krotkim czasie i na odwrot, choc na odwrot masz wiecej mozliwosci ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
a ktos z was wie co to jest to ansi?
![]() assembler jest zdecydowanie najlatwiejszy - kazdy assebler, bo jak naturalnie wiecie, kazdy procesor ma WLASNY - tylko napisac w tym cos duzego to mordega - ale jezyk jest banalny - w 15 minut idzie opanowac pascal? coz.. w podstawowce tego mnie uczyli - prosty, mily jezyk - ale srednio przyszlosciowy najmilsze jest C - bo w kazda strone blisko - i do C++ i do javy i do jakis php'ow stosowanych jako programy a nie html wytryski c++ i jave szczerze odradzam poczatkujacym - to jest trudne, BARDZO trudne i bez pewnego szacunku oraz doswiadczenia mozna szybko sie zniechecic inna sprawa ze na tak zadane pytanie jak w tytule odpisalbym zlosliwie ze w najnowszej wersji jezyka ktory na mulku ma najwyzszy numerek i dopisek professional super enterprise edition - bo tylko to interesuje ludzi zadajacych takie pytania
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
ta wersje Delphi kupilem wraz z czyms o nazwie 'Kurs IBM programowanie' (dosc daaaawno temu) i jakos nie czuje potrzeby zmiany na wersje wyzsza
![]() |
![]() |
#4 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() In 1989, the American National Standards Institution (ANSI) committee for the standardization of C++ was established. The official name of the committee was X3J16, and later it was changed to J16. Generally, standardization committees don't write a standard from scratch; rather, they adopt an existing de facto reference, and use it as their baseline. The ANSI C committee used The C Programming Language by Kernighan and Ritchie as a starting point. Likewise, the ANSI C++ committee used the Annotated C++ Reference Manual (ARM) by Ellis and Stroustrup as its base document. The ARM provided a clear and detailed starting point for the committee's work. The committee's policy was to not rush into establishing a half-baked standard that would become obsolete in a year or two. Instead, the policy was to allow the demands for changes to emerge from the users of the language, the C++ community. Nonetheless, the committee also initiated extensible modifications and changes to the language, such as runtime type information (RTTI) and the new cast notation. PS: pawelblu, wydaje misie, ze juz bardziej turbopascal przydaje sie w borlandC++ niz delphi, ale tak czy inaczej te buildery maja dosc malo mozliwosci w porownaniu z czystym kodem ![]() jak sie myle, to niech mnie ktos poprawi PS2: stara wersja forum bardziej mi pasila.......
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
popatrz na odpowiedzi powyzej - delphi enterprise i jakastam edition - to standardowe odpowiedzi w kregach p2p
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
Cytat:
Jezeli program spelnia moje wymaganie to po co mam go zmieniac na wersje wyzsza np. zamiast wersji 7.1 sciagne sobie 7.2 - co z tego ze wersja wprowadza tylko jakies nieistotne poprawki, a tylko wolniej pracuje, dluzej sie uruchamia itp? no ale coz poczac... dlatego udowadniam ze uzywam wersji 2, bo napisales: "bo tylko to interesuje ludzi zadajacych takie pytania" wiec chcialem Ci udowodnic ze nie w moim przypadku/ po prostu jakos tak przydalo by sie nauczyc czegos oprocz obslugi Windowsa, bo moze sie w zyciu przydac, dlatego zadalem to pytanie - nie jestem obeznany z tematem wiec chcialem sie dowiedziec w czym najlepiej programowac btw. jakos dziwnie po tej zmianie teraz forum wyglada ![]() nie da sie jakos tego poprzedniego wygladu przywrocic?
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
ano nie da sie - gorzej - zniknela gdzies czesc odpowiedzialna za przenoszenie postow - i nie jestem w stanie jej znalesc
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
co to jest ansi - to wiem - pytanie czemu uwazasz ze standaryzacja ansi jest taka boska? i co tak naprawde zmienia - tego jzu w googlu nie znajdziesz
spadam z tego posta bo sie zaczynam robic zlosliwy
![]() |
![]() |
#9 |
x
Data rejestracji: 03.03.2004
![]() |
Sprawdź DELPHI. Środowisko programistyczne możesz ściągnąćze strony www.borland.com , a kursów i różnych porad możesz szukać na www.4programmers.net
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
![]() ![]()
![]() |
#11 |
przeklina i nabija posty
Data rejestracji: 22.02.2004
![]() |
ja jestem ma,lo ambitny ale musialem zaczac od C i teraz cpp jade.
A wykladowca mowi ze jezyk c jest zly dla poczatkujacych bo jest zabardzo balaganiarski ale trzeba sie uczyc ;
![]() |
|
|