Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.12.2005, 15:36   #106
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No niestety to zdjecie nie jet moje, szperalem w allegro bo dopiero sie przymierzam do zkupu sprzetu...
Stary 20.12.2005, 16:23   #107
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... w Prince II można napisy całkowicie zsunąć na czarny pas poniżej obrazu, w E III jak widać nie można.
Stary 21.12.2005, 08:42   #108
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
... w Prince II można napisy całkowicie zsunąć na czarny pas poniżej obrazu, w E III jak widać nie można.
Na stronie MAnty jest już do pobrania nowy soft, który podobno ten problem rozwiązuje. Inne zmiany, jakie zauważono:
Cytat:
Napisany przez reklar
1. Nie bierze losowych txt do filmu bez txt. I o to chodziło. Jeśli jest txt to oczywiście wyświetla. No i oczywiście dalej można awaryjnie wybrać inne.

2. Lepiej przełącza napisy. Nazwy nadążają za przełączaniem. Ale jak się populta trochę napisami to film dostaje drgawek. Zrobienie pauzy i Play naprawia odtwarzanie. Jak dojedzie się do ostatnich napisów w katalogu to trudno wskoczyć z powrotem na te pierwsze ale da się.

3. Mamy 4 formaty txt. {000}{} chodzi. Zostaje nam 0:00:00

4. "m" obniżone. Teraz jest jakby za nisko. Może jest to pół punktu?

5. Zbliżone linie txt do siebie. Brak szczelin w tle powoduje wygodniejsze czytanie jeśli pod spodem jest rabato.
Dodatkowo zwiększony został stopień przeźroczystości tła napisów, które jak na półprzeźroczyste było zdecydowanie za ciemne (pewnie do wyglądu tego z P2, gdzie jest OK.).
Stary 21.12.2005, 16:42   #109
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
Na stronie MAnty jest już do pobrania nowy soft, który podobno ten problem rozwiązuje. Inne zmiany, jakie zauważono:
Dodatkowo zwiększony został stopień przeźroczystości tła napisów, które jak na półprzeźroczyste było zdecydowanie za ciemne (pewnie do wyglądu tego z P2, gdzie jest OK.).
Przyznam, że coraz bardziej mi się ten napęd zaczyna podobać (to jest Emperor III). Oglądałem go dzisiaj w Selgrosie i muszę przyznać, że naprawdę sprawia bardzo dobre wrażenie. Zostaje jedynie kwestia z napisami, bo tych nie miałem okazji sprawdzić. Jeśli będzie to tak dobrze dopracowane, jak w EII to naprawdę chyba się zdecyduję na zakup.

Jeszcze tylko pytanie - po ile mniej więcej ten napęd chodzi? Liczyłem, że to koszt ok. 200 złotych, ale dzisiaj widziałem po prawie 250.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2005, 16:54   #110
ManDragon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
ManDragon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Jeszcze tylko pytanie - po ile mniej więcej ten napęd chodzi? Liczyłem, że to koszt ok. 200 złotych, ale dzisiaj widziałem po prawie 250.
W tesco jest za 199 http://www.tesco.pl/promocje/0,0.php...ty/gazetka.php
ManDragon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2005, 17:03   #111
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 03.03.2003
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zakupy w tesco......... brrrrrrrrr
Stary 21.12.2005, 17:49   #112
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A sie wtrace w dyskusjie
Z ojcem przymierzalismy sie do kupna nowego (taniego - brak kasy) odtwarzcza DVD bo nasza Yamaha padla (model 520 - wpakowali tam flaki Philipsa... fuj nie polecam) Po rozwazeniu wielu propozycji wybor padl na Panasonic s49 wersja K (czarny) - do dostania za 350pln a nawet mniej. W miedzyczasie rozwazalismy najnowsze modele manty w tym nagrywarke jak i oferty innych sprzetow. Przejdzmy do sedna sprawy czyli porowniania Panasonic'a s49 z wyrobami Manty. Nie bede tu niczego wyzywal od gowien bo jako taki szacunek do manty mam a ich sprzet jest dobry jak na taka cene ale jezeli kupujac sprzet macie choc troche na uwadze jakosc obrazu i dzwieku to bierzcie Panasonica. Ich jeszcze w miare nowy (czerwiec tego roku zdaje sie) przetwornik obrazu to istne dzielo sztuki. Obraz jest krystalicznie czysty nawet przy filmikach gorszej jakosci a roznica miedzy nim a produktami Manty jest jak niebo a ziemia. Panasonic ma oczywiscie swoje slabe strony (niektore dvix'y mu nie podchodza i brak jakiejkolwiek regulacji napisow) ale dla tego obrazu i dzwieku naprawde warto - POLECAM!

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"

Ostatnio zmieniany przez REi : 21.12.2005 o godz. 17:51
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2005, 19:42   #113
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
A sie wtrace w dyskusjie
Z ojcem przymierzalismy sie do kupna nowego (taniego - brak kasy) odtwarzcza DVD bo nasza Yamaha padla (model 520 - wpakowali tam flaki Philipsa... fuj nie polecam) Po rozwazeniu wielu propozycji wybor padl na Panasonic s49 wersja K (czarny) - do dostania za 350pln a nawet mniej. W miedzyczasie rozwazalismy najnowsze modele manty w tym nagrywarke jak i oferty innych sprzetow. Przejdzmy do sedna sprawy czyli porowniania Panasonic'a s49 z wyrobami Manty. Nie bede tu niczego wyzywal od gowien bo jako taki szacunek do manty mam a ich sprzet jest dobry jak na taka cene ale jezeli kupujac sprzet macie choc troche na uwadze jakosc obrazu i dzwieku to bierzcie Panasonica. Ich jeszcze w miare nowy (czerwiec tego roku zdaje sie) przetwornik obrazu to istne dzielo sztuki. Obraz jest krystalicznie czysty nawet przy filmikach gorszej jakosci a roznica miedzy nim a produktami Manty jest jak niebo a ziemia. Panasonic ma oczywiscie swoje slabe strony (niektore dvix'y mu nie podchodza i brak jakiejkolwiek regulacji napisow) ale dla tego obrazu i dzwieku naprawde warto - POLECAM!
Czyli do DVD Panasonic, a do DivX-ów Manta.. Z tym, że ja potrzebuję akurat ten drugi przypadek, więc zostanę przy EIII

Stary 21.12.2005, 19:56   #114
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Powiem tak gdyby chlopcy od softu dla manty wzieli sie i napisali by cos na tego panasonica to o wyborze by nie bylo rozmowy, on potrafi tak divixa poprawic ze az chce sie patrzyc a ze moj angielski stoi na poziomie powiedzial bym wysokim to i tak napisow nie uzywam

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2005, 21:47   #115
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
andrzej, uważaj podczas flashowania E III, lubią po tej operacji nie wstać, jest o tym dyskusja na forum Manty. Z Księciuniem nie ma tych kłopotów.
Stary 21.12.2005, 22:11   #116
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
To zależy na jakiej kości jest złożony Emperor III. Na Samsungu czy Sanyo. Kupiłem ostatnio dwa takie odtwarzacze jeden dla siebie , a dwa dni później drugi dla kumpla. Ten mój ma kość Sanyo i po wgraniu nowego softu odtwarzacz chodzi jak zegarek. Natomiast ten dla kumpla był na Samsungu i tu zaczęły się problemy. Po wgraniu nowego softu odtwarzacz padł (zgasł ekran i cały czas ciemność). Na forum Manty też można zauważyć, że głównie w trakcie aktualizacji padają Emperory III na Samsungu.

A tu odpowiem koledze "mallow", że zakupy w Tesco wcale nie są takie złe. Towar zakupiony można oddać lub wymienić w ciągu pięciu dni.
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.12.2005, 22:19   #117
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez REi
Powiem tak gdyby chlopcy od softu dla manty wzieli sie i napisali by cos na tego panasonica to o wyborze by nie bylo rozmowy, on potrafi tak divixa poprawic ze az chce sie patrzyc a ze moj angielski stoi na poziomie powiedzial bym wysokim to i tak napisow nie uzywam
Mój też jest na poziomie, że tak powiem wysokim , ale ja i tak filmy oglądam na komputerze lub notebooku. Na telewizorze ma być dla rodzinki i tu niestety napisy po polsku muszą być.

Stary 22.12.2005, 08:20   #118
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ryba120
To zależy na jakiej kości jest złożony Emperor III. Na Samsungu czy Sanyo. Kupiłem ostatnio dwa takie odtwarzacze jeden dla siebie , a dwa dni później drugi dla kumpla. Ten mój ma kość Sanyo i po wgraniu nowego softu odtwarzacz chodzi jak zegarek. Natomiast ten dla kumpla był na Samsungu i tu zaczęły się problemy. Po wgraniu nowego softu odtwarzacz padł (zgasł ekran i cały czas ciemność). Na forum Manty też można zauważyć, że głównie w trakcie aktualizacji padają Emperory III na Samsungu.
Też się obawiałem kupna tego sprzętu właśnie ze względu na pady przy update. Jednak go wziąłem okazało się, że upgrade do ver. 1.6 przebiegł bezproblemowo pomimo loadera Samsunga. Robiłem to dokładnie wg instrukcji.

A właśnie - na stronie Manty jest kolejna wesja softu - 1.97. Po zmianach działają napisy 00:00:00 i poprawiono czcionkę.

Jednak ze względu na pewne bugi, których niestety nie uniknęli oraz potencjalne zagrożenie ze strony Szajsunga, wstrzymam się i poczekam na jakąś pewniejszą wersję.
Stary 22.12.2005, 08:36   #119
ksviper
samotność

Data rejestracji: 08.08.2004
ksviper po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>ksviper po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>ksviper po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>ksviper po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>ksviper po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Proponuję przeczytać artykuł w najnowszym (1/2006) numerze CHIP'a. Jest tam porównanie stacjonarnych odtwarzaczy DivX i XviD. Może wniesie to coś nowego.
Stary 22.12.2005, 08:40   #120
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Przed kupnem idzie jakoś sprawdzić wizualnie jaki loader posiada E3? ...różnią się może jakimś kodem, nr. serii itp? . Nie chodzi mi o wystukiwanie 5 1 6 8

Twoje uprawnienia: