Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym sie rożni manta Emperor 2 od 3? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-sie-ro-ni-manta-emperor-2-od-3-a-59365/)

andrzejj9 01.05.2006 17:25

Cytat:

Napisany przez Smartek
zyjac Twoim tokiem rozumowania - nigdy nie powinnismy niczego kupowac, bo przeciez ciagles cos nowego i lepszego wychodzi, a te wczesniej lepsze - tanieja.. i tak w kolko :)

Staram się raczej znaleźć złoty środek, pomiędzy kupowaniem 'na żywca', a czekaniem na najbardziej odpowiednią ofertę, co.. powiedzmy nie zawsze mi do końca wychodzi.. ;)

A co do telefonu, to powiem tylko, że miesiąc po tym, jak w końcu podpisałem umowę, pojawiła się kolejna - o niebo! - lepsza promocja od tego, z której skorzystałem.. Tak więc.. trzeba było jeszcze poczekać.. ;)

Smartek 01.05.2006 15:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
jeszcze ktoś pamięta.. :fiu: ;)

Podobnie jest też z aparatem, do którego przymierzam się od mniej więcej pół roku, ale to przecież nie moja wina, że co chwila wychodzą nowe, ciekawsze modele.. prawda..? :>

zyjac Twoim tokiem rozumowania - nigdy nie powinnismy niczego kupowac, bo przeciez ciagles cos nowego i lepszego wychodzi, a te wczesniej lepsze - tanieja.. i tak w kolko :)

co do pamietania - do tego mam wybitna pamiec, czesto gadajac z kims na zywo pamietam jaki kto ma avatar na forum i np. po tym mu tlumacze o kogo chodzi ;)

andrzejj9 01.05.2006 13:20

Cytat:

Napisany przez Smartek
Twoj pospiech znamy z np. wyboru komorki i oferty operatora ;)

jeszcze ktoś pamięta.. :fiu: ;)

Podobnie jest też z aparatem, do którego przymierzam się od mniej więcej pół roku, ale to przecież nie moja wina, że co chwila wychodzą nowe, ciekawsze modele.. prawda..? :>

Smartek 01.05.2006 12:54

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Tak więc czekam, bo i mi się specjalnie nie spieszy, a cały czas nie znalazłem jeszcze modelu, przy którym stwierdziłbym - o tak, to jest to, co chcę kupić :)

Twoj pospiech znamy z np. wyboru komorki i oferty operatora ;)

andrzejj9 01.05.2006 12:21

Cytat:

Napisany przez MaciejT
@andrzejj9: wybrales cos? I jak sie sprawuje?

Pozdrawiam

A nie, jakoś w międzyczasie się inne tematy pojawiły i o tym zapomniałem.

Ale mam go jeszcze na uwadze i cały czas mniej więcej obserwuję, co jest na rynku. Jakaś WIWA, Kor(?) i inne takie, plus ostatnio czytałem, że Xbox ma stanieć do ok. 100 dolarów.

Tak więc czekam, bo i mi się specjalnie nie spieszy, a cały czas nie znalazłem jeszcze modelu, przy którym stwierdziłbym - o tak, to jest to, co chcę kupić :)

Smartek 01.05.2006 10:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A tak obiektywnie patrząc - jest jakaś przewaga (poza cenową) 'zwykłego' odtwarzacza DVD nad X-boxem?

dziwne, nie zauwazylem wczesniej postu na moj ulubiony temat? :)

Moim zdaniem (i tych, ktorzy sa AntyXbox ;) ) DVD ma:

- wyswietlacz LCD (xbox go nie posiada- jednak mozna go na zamowienie u ludzi wmontowac ;))
- DVD jest cichsze (dobre slowo?) - chociaz moja stacjonarna nagrywarka DVD Sony tez ma wiatraczek i czasami jest glosniejszy niz ten xboksowy..
- DVD lepszy wyglad, bardziej nadajacy sie do salonu :) (u mnie stoi za kolumna i go nie widac :P)

MaciejT 01.05.2006 02:32

@andrzejj9: wybrales cos? I jak sie sprawuje?

Pozdrawiam

andrzejj9 28.03.2006 22:59

Cytat:

Napisany przez Morris
Chodzi może o TO? :>

:fiu:

O dokładnie, dzięki :)

Tak właśnie myślałem, że to wtedy ty pisałeś, ale nie byłem już pewien :)

andrzejj9 28.03.2006 22:58

Cytat:

Napisany przez Smartek
pomijajac, ze to wytwor microsoftu (gdybys nie wiedzial, ze to MS i zobaczyl jego mozliwosci i o dziwo - stabilnosc - w zyciu bys nie pomyslal, ze to wytwor tej firmy..), troche dokladasz (na dzien dzisiejszy - jak juz wspominalem - niewiele!) i masz sprzet z mozliwoscia:

- ogladania divx/xvid/rmvb (wlasciwie wszystko co dziala na PC) z napisami o dowolnej czcionce, rozmiarze i kolorze, w dowolnym miejscu na ekranie i z dowolna iloscia linijek napisow.. - do tego dochodza cuda z filmami (kilkanascie filtrow obrazu, tworzenie zakladek - bez koniecznosci pamietania w ktorym momencie skonczyles ogladac film, klikasz i ogladasz dalej.., skalowanie obrazu do roznych rozmiarow 4:3 / 16:9 / wlasne, recznie ustawiane, dowolne przesuwanie czasu napisow itp.).

- mozliwosc polaczenia PC <=> XBOX - przerzucanie na HDD (ktory tez mozna 'wstawic' do niego..) plikow po sieci (oszczedzasz na plytkach, ktorych przed checia obejrzenia film nie musisz koniecznie wypalac..)

- korzystania z internetu (po sieci) - ogladanie trailerow gier, filmow, pogody, telewizji, sluchania ogromnej ilosci stacji radiowych

- ogladania zdjec + sluchanie muzyki (nawet jednoczesnie), niesamowite pokazy slajdow, wygaszacze ekranu, mozliwosci sciagniecia z imdb opisow i okladek do danych albumow mp3/dvd/divx..

- i wiele, wiele, wiele wiecej.. - czego aktualnie po prostu nie pamietam..

ale naprawde WARTO.. i wiem co mowie, bo xboksa mam dokladnie rok i 4 miesiace :)
pozdro ;)

hmm... 'trochę' jest to przekonywujące, co mówisz ;)

Zaraz poszperam na Allegro, żeby zobaczyć, za ile tą maszynkę można już dostać :)

A tak obiektywnie patrząc - jest jakaś przewaga (poza cenową) 'zwykłego' odtwarzacza DVD nad X-boxem?

Smartek 28.03.2006 21:06

Cytat:

Napisany przez Morris
A tak serio: Rzeczywi***347;cie jest to jaka***347; alternatywa, ale jednak dro***380;sza... :ysz:

pomijajac, ze to wytwor microsoftu (gdybys nie wiedzial, ze to MS i zobaczyl jego mozliwosci i o dziwo - stabilnosc - w zyciu bys nie pomyslal, ze to wytwor tej firmy..), troche dokladasz (na dzien dzisiejszy - jak juz wspominalem - niewiele!) i masz sprzet z mozliwoscia:

- ogladania divx/xvid/rmvb (wlasciwie wszystko co dziala na PC) z napisami o dowolnej czcionce, rozmiarze i kolorze, w dowolnym miejscu na ekranie i z dowolna iloscia linijek napisow.. - do tego dochodza cuda z filmami (kilkanascie filtrow obrazu, tworzenie zakladek - bez koniecznosci pamietania w ktorym momencie skonczyles ogladac film, klikasz i ogladasz dalej.., skalowanie obrazu do roznych rozmiarow 4:3 / 16:9 / wlasne, recznie ustawiane, dowolne przesuwanie czasu napisow itp.).

- mozliwosc polaczenia PC <=> XBOX - przerzucanie na HDD (ktory tez mozna 'wstawic' do niego..) plikow po sieci (oszczedzasz na plytkach, ktorych przed checia obejrzenia film nie musisz koniecznie wypalac..)

- korzystania z internetu (po sieci) - ogladanie trailerow gier, filmow, pogody, telewizji, sluchania ogromnej ilosci stacji radiowych

- ogladania zdjec + sluchanie muzyki (nawet jednoczesnie), niesamowite pokazy slajdow, wygaszacze ekranu, mozliwosci sciagniecia z imdb opisow i okladek do danych albumow mp3/dvd/divx..

- i wiele, wiele, wiele wiecej.. - czego aktualnie po prostu nie pamietam..

ale naprawde WARTO.. i wiem co mowie, bo xboksa mam dokladnie rok i 4 miesiace :)
pozdro ;)

Morris 28.03.2006 20:54

Cytat:

Napisany przez Smartek
aktualnie mozna okolo 2x-2,5x wiecej zaplacic za xboksa i miec 100x wiecej mozliwosci niz przy mancie..

A... już sobie przypomniałem - co drugi post to X-BOX :D

Hmmm... nie wiedzieć czemu, ale mam awersję do M$oftu... :\
Może się pokusisz o analizę mojego przypadku? :P

A tak serio: Rzeczywiście jest to jakaś alternatywa, ale jednak droższa... :ysz:

Smartek 28.03.2006 20:37

Cytat:

Napisany przez Morris
Powiedz mi np. ile musisz zap***322;aci***263; za inny odtwarzacz DVD/DiviX, kt***243;ry dodatkowo ma regulacj***281; op***243;***378;nienia/przy***347;pieszenia napis***243;w?

aktualnie mozna okolo 2x-2,5x wiecej zaplacic za xboksa i miec 100x wiecej mozliwosci niz przy mancie..

Morris 28.03.2006 20:28

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Teraz dopiero sprawdziłem link. To nie o ten temat mi chodziło. Tutaj właściwie nie ma za wiele informacji. Chyba w tym topicu, w którym jesteśmy, wcześniej, było porównanie punkt po punkcie Emperora 3 z Prince 2.

Chodzi może o TO? :>

:fiu:

andrzejj9 28.03.2006 20:25

Teraz dopiero sprawdziłem link. To nie o ten temat mi chodziło. Tutaj właściwie nie ma za wiele informacji. Chyba w tym topicu, w którym jesteśmy, wcześniej, było porównanie punkt po punkcie Emperora 3 z Prince 2.

Morris 28.03.2006 20:22

Cytat:

Napisany przez Smartek
oj wiele, poczytaj wczesniejsze posty..
nie chce sie powtarzac, bo coniektorzy moga mnie za to zbiczowac :P

I słusznie. ||
Jak na sprzęt za 200 zł, to Emperor3 spełnia oczekiwania większości użytkowników, a takie niedociągnięcia można poprawić, co też programiści czynią.
Liczy się też wsparcie i serwis, czego brakuje w innych odtwarzaczach. A do tego pojawiające się miłę niespodzianki.
Powiedz mi np. ile musisz zapłacić za inny odtwarzacz DVD/DiviX, który dodatkowo ma regulację opóźnienia/przyśpieszenia napisów?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58.