Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 28.03.2006, 20:54   #151
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
aktualnie mozna okolo 2x-2,5x wiecej zaplacic za xboksa i miec 100x wiecej mozliwosci niz przy mancie..
A... już sobie przypomniałem - co drugi post to X-BOX

Hmmm... nie wiedzieć czemu, ale mam awersję do M$oftu... :\
Może się pokusisz o analizę mojego przypadku?

A tak serio: Rzeczywiście jest to jakaś alternatywa, ale jednak droższa...

Ostatnio zmieniany przez Morris : 28.03.2006 o godz. 20:57
Morris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2006, 21:06   #152
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
A tak serio: Rzeczywi***347;cie jest to jaka***347; alternatywa, ale jednak dro***380;sza...
pomijajac, ze to wytwor microsoftu (gdybys nie wiedzial, ze to MS i zobaczyl jego mozliwosci i o dziwo - stabilnosc - w zyciu bys nie pomyslal, ze to wytwor tej firmy..), troche dokladasz (na dzien dzisiejszy - jak juz wspominalem - niewiele!) i masz sprzet z mozliwoscia:

- ogladania divx/xvid/rmvb (wlasciwie wszystko co dziala na PC) z napisami o dowolnej czcionce, rozmiarze i kolorze, w dowolnym miejscu na ekranie i z dowolna iloscia linijek napisow.. - do tego dochodza cuda z filmami (kilkanascie filtrow obrazu, tworzenie zakladek - bez koniecznosci pamietania w ktorym momencie skonczyles ogladac film, klikasz i ogladasz dalej.., skalowanie obrazu do roznych rozmiarow 4:3 / 16:9 / wlasne, recznie ustawiane, dowolne przesuwanie czasu napisow itp.).

- mozliwosc polaczenia PC <=> XBOX - przerzucanie na HDD (ktory tez mozna 'wstawic' do niego..) plikow po sieci (oszczedzasz na plytkach, ktorych przed checia obejrzenia film nie musisz koniecznie wypalac..)

- korzystania z internetu (po sieci) - ogladanie trailerow gier, filmow, pogody, telewizji, sluchania ogromnej ilosci stacji radiowych

- ogladania zdjec + sluchanie muzyki (nawet jednoczesnie), niesamowite pokazy slajdow, wygaszacze ekranu, mozliwosci sciagniecia z imdb opisow i okladek do danych albumow mp3/dvd/divx..

- i wiele, wiele, wiele wiecej.. - czego aktualnie po prostu nie pamietam..

ale naprawde WARTO.. i wiem co mowie, bo xboksa mam dokladnie rok i 4 miesiace
pozdro

Ostatnio zmieniany przez Smartek : 28.03.2006 o godz. 21:08
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2006, 22:58   #153
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Smartek
pomijajac, ze to wytwor microsoftu (gdybys nie wiedzial, ze to MS i zobaczyl jego mozliwosci i o dziwo - stabilnosc - w zyciu bys nie pomyslal, ze to wytwor tej firmy..), troche dokladasz (na dzien dzisiejszy - jak juz wspominalem - niewiele!) i masz sprzet z mozliwoscia:

- ogladania divx/xvid/rmvb (wlasciwie wszystko co dziala na PC) z napisami o dowolnej czcionce, rozmiarze i kolorze, w dowolnym miejscu na ekranie i z dowolna iloscia linijek napisow.. - do tego dochodza cuda z filmami (kilkanascie filtrow obrazu, tworzenie zakladek - bez koniecznosci pamietania w ktorym momencie skonczyles ogladac film, klikasz i ogladasz dalej.., skalowanie obrazu do roznych rozmiarow 4:3 / 16:9 / wlasne, recznie ustawiane, dowolne przesuwanie czasu napisow itp.).

- mozliwosc polaczenia PC <=> XBOX - przerzucanie na HDD (ktory tez mozna 'wstawic' do niego..) plikow po sieci (oszczedzasz na plytkach, ktorych przed checia obejrzenia film nie musisz koniecznie wypalac..)

- korzystania z internetu (po sieci) - ogladanie trailerow gier, filmow, pogody, telewizji, sluchania ogromnej ilosci stacji radiowych

- ogladania zdjec + sluchanie muzyki (nawet jednoczesnie), niesamowite pokazy slajdow, wygaszacze ekranu, mozliwosci sciagniecia z imdb opisow i okladek do danych albumow mp3/dvd/divx..

- i wiele, wiele, wiele wiecej.. - czego aktualnie po prostu nie pamietam..

ale naprawde WARTO.. i wiem co mowie, bo xboksa mam dokladnie rok i 4 miesiace
pozdro
hmm... 'trochę' jest to przekonywujące, co mówisz

Zaraz poszperam na Allegro, żeby zobaczyć, za ile tą maszynkę można już dostać

A tak obiektywnie patrząc - jest jakaś przewaga (poza cenową) 'zwykłego' odtwarzacza DVD nad X-boxem?

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2006, 22:59   #154
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
Chodzi może o TO?

O dokładnie, dzięki

Tak właśnie myślałem, że to wtedy ty pisałeś, ale nie byłem już pewien

Stary 01.05.2006, 02:32   #155
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@andrzejj9: wybrales cos? I jak sie sprawuje?

Pozdrawiam
Stary 01.05.2006, 10:55   #156
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A tak obiektywnie patrząc - jest jakaś przewaga (poza cenową) 'zwykłego' odtwarzacza DVD nad X-boxem?
dziwne, nie zauwazylem wczesniej postu na moj ulubiony temat?

Moim zdaniem (i tych, ktorzy sa AntyXbox ) DVD ma:

- wyswietlacz LCD (xbox go nie posiada- jednak mozna go na zamowienie u ludzi wmontowac )
- DVD jest cichsze (dobre slowo?) - chociaz moja stacjonarna nagrywarka DVD Sony tez ma wiatraczek i czasami jest glosniejszy niz ten xboksowy..
- DVD lepszy wyglad, bardziej nadajacy sie do salonu (u mnie stoi za kolumna i go nie widac )
Stary 01.05.2006, 12:21   #157
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez MaciejT
@andrzejj9: wybrales cos? I jak sie sprawuje?

Pozdrawiam
A nie, jakoś w międzyczasie się inne tematy pojawiły i o tym zapomniałem.

Ale mam go jeszcze na uwadze i cały czas mniej więcej obserwuję, co jest na rynku. Jakaś WIWA, Kor(?) i inne takie, plus ostatnio czytałem, że Xbox ma stanieć do ok. 100 dolarów.

Tak więc czekam, bo i mi się specjalnie nie spieszy, a cały czas nie znalazłem jeszcze modelu, przy którym stwierdziłbym - o tak, to jest to, co chcę kupić

Stary 01.05.2006, 12:54   #158
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Tak więc czekam, bo i mi się specjalnie nie spieszy, a cały czas nie znalazłem jeszcze modelu, przy którym stwierdziłbym - o tak, to jest to, co chcę kupić
Twoj pospiech znamy z np. wyboru komorki i oferty operatora
Stary 01.05.2006, 13:20   #159
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Smartek
Twoj pospiech znamy z np. wyboru komorki i oferty operatora
jeszcze ktoś pamięta..

Podobnie jest też z aparatem, do którego przymierzam się od mniej więcej pół roku, ale to przecież nie moja wina, że co chwila wychodzą nowe, ciekawsze modele.. prawda..?

Stary 01.05.2006, 15:40   #160
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
jeszcze ktoś pamięta..

Podobnie jest też z aparatem, do którego przymierzam się od mniej więcej pół roku, ale to przecież nie moja wina, że co chwila wychodzą nowe, ciekawsze modele.. prawda..?
zyjac Twoim tokiem rozumowania - nigdy nie powinnismy niczego kupowac, bo przeciez ciagles cos nowego i lepszego wychodzi, a te wczesniej lepsze - tanieja.. i tak w kolko

co do pamietania - do tego mam wybitna pamiec, czesto gadajac z kims na zywo pamietam jaki kto ma avatar na forum i np. po tym mu tlumacze o kogo chodzi
Stary 01.05.2006, 17:25   #161
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Smartek
zyjac Twoim tokiem rozumowania - nigdy nie powinnismy niczego kupowac, bo przeciez ciagles cos nowego i lepszego wychodzi, a te wczesniej lepsze - tanieja.. i tak w kolko
Staram się raczej znaleźć złoty środek, pomiędzy kupowaniem 'na żywca', a czekaniem na najbardziej odpowiednią ofertę, co.. powiedzmy nie zawsze mi do końca wychodzi..

A co do telefonu, to powiem tylko, że miesiąc po tym, jak w końcu podpisałem umowę, pojawiła się kolejna - o niebo! - lepsza promocja od tego, z której skorzystałem.. Tak więc.. trzeba było jeszcze poczekać..

Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: