![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Czym skleić gumę i metal?
Czym skleić gumę i metal? A czym polipropylen i papier? Klej musi być mocny, elastyczny lub twardy, najlepiej bezbarwny.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 06.06.2004
![]() |
hmmm... może takim klejem POLO (tak sie chyba nazywa) - klej poliwinylowy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
poxipol bezbarwny polecam ale on nie jest taki 100% bezbarwny robi sie lekko bialy po wymieszaniu
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
LOCTITE - http://www.loctiteproducts.com/glue.asp
Nie wiem tylko jak jest z dostępnością tych środków w Polsce dla przeciętnego konsumenta. (w firmie mamy tego sporo). pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() Jest taki fajny, i tani, ale należy do grupy "błyskawicznych" - Cyjanopan. Występuje w 2 wesjach - twardej i elastycznej. Do papieru raczej się nie nadaje, bo by wsiąkł, ale guma i metal - można kombinować. Do papieru, jeżeli ma być zaje***** mocny, to wybrałbym jakiś do stolarki drewnianej z tych gęstszych. Ewentualnie można sróbować z silikonem. on prawie wszystko łączy - miękkim elastycznym z wytzymałością termiczną chyba do ok. 150-300 stopni C., lub tym do przewodów kominowych z wytrzymałością termiczną do 1200 stopni - jeśli do extremalnego OC. ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
Cytat:
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Cytat:
Chodziło mi raczej o coś takiego: http://www.tai.com.pl/wroclaw/woronko/ klej do zastosowań przemysłowych ![]() pozdr. 8 ) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wyjechać Ci z bani ?
![]() |
te kleje tez robi henkel wogole marka loctite jest henkla i trzebaby poszukac w jakis sklepach specjalistycznych tego kleju
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Zapomniałem jednak dodać, że liczy się estetyka - klej musi się łatwo nakładać, nie może po nim zostać żadnych śladów. Mam zamiar przykleić gumowe zawieszenie głośnika do metalowego kosza. Zawsze wszystko kleiłem na wikol, ale on się w ogóle nie trzyma gumy. A gdyby zastosować butapren?
![]() |
#10 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 | |
>my private watch dog ;)<
Data rejestracji: 09.04.2003
![]() |
[QUOTE=Zip]Czym skleić gumę i metal? A czym polipropylen i papier? Klej musi być mocny, elastyczny lub twardy, najlepiej bezbarwny.[QUOTE]
Cytat:
Loctita robi bardzo dobre i specjalistyczne kleje, to nie to samo co kropelka, kropelka to klej cyjanoakrylowy, a taki klej tio tylko ułamek oferty Loctit'a. Przed klejeniem polipropylenu zrób test czy czasem klej go za bardzo nie rozpuszcza. Dobre są też kleje montażowe TYTAN, i to co teraz reklamuja PATEX. ZIP a co będziej kleił? Nie co za materiał tylko co to jest?
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.01.2004
![]() |
Cytat:
Prawdopodobnie odpowiedni będzie Cyjanopan do połączeń elastycznych. Z tego co pamiętam, we Włocławku jest co najmniej jeden sklep modelarski. Wstąp do niego i powiedz sprzedawcy o co chodzi, powinien coś znaleźć odpowiedniego. W modelarstwie stosuje się bardzo dużo tego rodzaju "preparatów". |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.10.2003
![]() |
wiesz chyba sami specjalisci od marketingu ci doradzają, Chyba nie chcesz się za pomocą tej membranki wystrzelić na księżyc , lepiej zastań już przy swoim butaprenie, stary sprawdzony i możesz se niuchnąć, a jeżeli chodzi o siłę klejenia to bije na głowę wiekszość komercyjnych (reklamowanych) badziewi
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|