![]() |
Bo to jest uszczelniacz, do tego trwale elastyczny.
Nie używałem, ale do tego, moim zdaniem, sie nie nadaje. A swoją drogą, mam też taką baterię, też z wyrwanym 'grzybkiem' i tak się zastanawiam - czemu ten grzybek nie jest po prostu nakręcany na ten wyciągany trzpień? :hmm: Kiedyś skleiłem na gorąco klejem z pistoletu i potrzymał może ze 2 tygodnie... W zasadzie bateria jest w kabinie, więc za bardzo nie ma potrzeby przełączania tym wody i tak sobie mam baterię bez tego grzybka. :szczerb: |
Cytat:
|
Andrzej i Promi
Moi kochani! Ja też jestem tego samego zdania co Grzegorz. Musicie wiedzieć, że tu działa pewna siła. Chcąc przełączyć strumień wody na słuchawkę prysznicową, trzeba uchwycić grzybek i pociągnąć go w górę. Tak więc grzybek z trzpieniem musi być połączony bardzo mocnym spoiwem, bo inaczej się urwie. Tak więc propozycja eda, yahola lub Smartka wydaje się być najlepszym rozwiązaniem. To musi być "job twoju mać" ;) mocne i wytrzymałe. |
Ten silikon też niby ma swoją wytrzymałość, ale jakoś nigdy nie mógł mnie przekonać. Pewnie to tylko takie wrażenie, ale dla mnie sztywne łączenie zawsze jest pewniejsze niż "elastyczny" klej - który sprawia wrażenie, że za moment "puści"...
|
na bateriach i klejeniu metalu z paltikiem zaczeli a na chwytaniu grzybka skończyli ..:sciana:
|
Mi się ułamał taki wihajster w baterii kuchennej, kleiłem kropelka i później distalem, łamało się to, wywaliłem baterie i kupiłem taka sama za 80 zł, nie wiem czy jest sens wydawać na kleje, które nie maja zbyt dobrej wytrzymałości na długotrwale meczenie materiału...
|
Tak sobie przeglądałem net i natrafiłem na stronę z różnymi rodzajami klejów:
http://www.cyfronika.com.pl/IXark5.htm Są te, o których pisaliście ale też takie do innych zastosowań... |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
a a propos czesci zamiennych - w przypadku moich rodzicow skonczylo sie na zakupie nowej baterii, bo gwarancja przeciez nie uznaje zlamanego plastiku a ze to padlo od normalnego uzywania a nie walenia mlotkiem w raczke baterii... |
A przy okazji - czym najlepiej skleić plastik? Ułamała mi się nóżka od klawiatury, a akurat nie mam żadnego błyskawicznego kleju w domu. Jak już i tak będę kupował, to wziąłbym coś, co nie puści pod lekkim uciskiem..
|
Jeśli nie przenosi sił skrętnych czy łamiących, to starczy np cyjanopan, kropelka albo i superglu.
|
O kropelce właśnie myślałem. Rzucać klawiaturą nie zamierzam, więc sił dużych nie będzie. Spróbuję więc.
|
plastik najlepiej zespawać
|
Po co kombinować? Element statyczny najlepiej skleić.
Spawanie może zmienić wysokość nóżki albo ją odkształcić i kupa, a przynajmniej jest takie ryzyko. |
ja juz zaczynam spawac :zygi:
:szczerb: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:33. |