![]() |
Kropelka do niczego nie starczy, puszcza po kilku dniach, gorszego dziadostwa nie ma.
I tu znowu UHU wiedzie prym, zwykły, nie żelowy - ten długo zasycha. Oczywiście należy uczciwie odtłuścić klejone części. |
Mnie uczyli, ze dobry jest klej z paciaji tj krochmalu-stare metody musza dac rade!
|
Ale tylko starym rzeczom - np. peerelowskiej poszewce...
|
Poszewke to na wcisk sie laczy.
|
ja mam takie pytanie, czym najlepiej przykleić kabel antenowy do ściany? jakim klejem?
|
8 -rniczka ?
|
|
dzięki, raczej wypróbuje ośmiorniczkę, ten pistolet z klejem jest za drogi :]
|
Cytat:
Do odrywania źle przyklejonych elementów :) |
Tego typu pistoleciki można kupić w pierwszym lepszym supermarkecie w cenie poniżej 20 zł. Żeby przykleić jakimś innym klejem będziesz się babrał jakimiś tubkami, zapałeczkami, umażesz wszystko, a i tak się nie przyklei. Pistolecikiem położysz równo, cienką linię kleju, a trzyma on znakomicie przewody. Ale zrobisz oczywiście jak uważasz...
|
taki pistolecik ma już sam w sobie klej, czy klej się kupuje osobno?
|
Na 95% powinien miec przynajmniej 1 "laske" kleju.
Jak to jest "jednorazowe" klejenie to wystarczy kupic najtańszy z lidla czy biedronki. Spokojnie sie nada. |
Koledzy - zaczne od przywitania sie na forum :-)
a pisze z taka nietypowa prosba.. otoz mam pokrowiec wodoszczelny na aparat - http://www.allegro.pl/item870377119_...p_s10_gdy.html jednak nie ma w nim mocowania na statyw i takie wlasnie mocowanie chcialbym dorobic.. bylaby metalowy adapter z plytka - http://www.allegro.pl/item870342633_...tto_200pl.html wklejony od srodka a od zewnatrz musialbym zrobic mala dziurke na gwint 1/4 i dokrecic od spodu taka plytke - http://www.allegro.pl/item897246192_...tto_200pl.html taki zestaw bylby skrecony "do oporu" ale chcialem i tak go skleic i w jakis sposob uszczelnic.. co poradzicie by skleic metal z plastikiem a jednoczesnie zachowac chocby prowizoryczna szczelnosc ?? z aparatem nie zamierzam nurkowac ale na pewno pare fal go solidnie podmyje ;-) |
Skręcić to na amen, na dwuskładnikowy klej nie żałując go, jak zastygnie, to sprawdzić w wannie szczelność... bez aparatu... :> ;)
|
a propos fal i nurkowania
mam wodoszczelny aparat zgodnie z opisem producenta moge z nim nurkowac do 10m - tyle nie probowalem, bo plywam wylacznie w ABC, ale owszem - nurkowalem i robilem zdjecia pod woda i ani razu nie znalazlem sladu wilgoci wewnatrz po takich ekscesach a w instrukcji mam wyraznie, ze tak moze byc - woda moze sie przedostac do paru miejsc i wtedy nalezy aparat wysuszyc jak aparat byl wystawiny wlasnie na fale, nie zanurzany bezposrednio, wtedy znalazlem karte i baterie mokra oraz wilgoc na wew. stronie szybki wyswietlacza oczywiscie wysuszylem i dziala perfect tylko daje pod rozwage - cisnienie statyczne na pewnej glebokosci nawet w polaczeniu z dynamicznym spowodowanym plywaniem nijak sie ma do tego, jakie wytwarzaja fale wiec radze uwazac wlasnie z falami ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:50. |