![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
słaniec w winXP
Cześć.
Pytanie banał ??!! Ostatnio wyskoczył mi komunikat nadany przez jednego z userów w LANie, chciałem mu odpowiedzieć i ... nie wiem jak !! Nie mam pojęcia jak odpalić ten komunikator - czy fakt że odinstalowałem messengera ma tu jakieś znaczenie ?? Pozdrawiam, Marcin. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Re: słaniec w winXP
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
thorgal to ciota
![]() |
ehhh
po prostu wyskoczył mi komunikat z nagłówkiem - "usługa posłaniec" a pod nim treść wiadomości - posłaniec to taki Xpkowy odpowiednik winpopupa (czy jakoś tak) z 98, 98se i ME
pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Re: ehhh
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
wafel
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
w starcie w opcji uruchom [run dla xp ang] wpisujesz: net send ip_lub_nazwa_kompa treść_wiadomości
i to wszystko przykładowy komunikat przesłany do mnie od majoneza: net send 156.17.***.*** a może by tak sobie strzelić browarka ![]() Ostatnio zmieniany przez przemas : 15.10.2002 o godz. 22:21 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
thorgal to ciota
![]() |
no tak
Tak, o to mi właśnie chodziło - wielkie dzięki, ale mam kolejne pytanie jak wysłać wiadomość do całej grupy użytkowników ??
Dzięki - pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
thorgal to ciota
![]() |
aha i jeszcze jedno
No tak coś sobie jeszcze przypomniałem o czym zapomniałem - czy on nie ma jakiejś graficznej nakładki ??
Pozdrawiam, Marcin |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
moze troche po chamsku ale oto wszystko co o tej opcji jest napisane w pomocy windowsa
Polecenie net send wysyła wiadomości do innych użytkowników, komputerów lub nazw komunikacyjnych w sieci. Składnia net send {nazwa | * | /domain[:nazwa] | /users} wiadomość * Wysyła wiadomość do wszystkich nazw w domenie lub grupie roboczej. /domain:nazwa wysyła wiadomość do wszystkich nazw w domenie komputera. Można określić parametr nazwa, aby wysłać wiadomość do wszystkich nazw w określonej domenie lub grupie roboczej. /users Wysyła wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy nawiązali połączenie z serwerem. Można emitować wiadomość do wszystkich nazw w domenie komputera (za pomocą parametru * lub /domain) lub w innej domenie (parametr /domain:nazwa_domeny). Wiadomości emisji mogą zawierać maksymalnie 128 znaków. Parametr /users zezwala na wysłanie wiadomości do wszystkich użytkowników, którzy mają sesje z danym serwerem. Wiadomości można odbierać pod warunkiem, że uruchomiono usługę Posłaniec. Przykłady Aby wysłać wiadomość ***8222;Spotkanie przełożone na 15:00 w tym samym miejscu.***8221; do użytkownika robertf, należy wpisać: net send robertf Spotkanie przełożone na 15:00 w tym samym miejscu. Aby wysłać wiadomość do wszystkich użytkowników podłączonych do danego serwera, należy wpisać: net send /users Ten serwer zostanie zamknięty za 5 minut. Aby wysłać wiadomość zawierającą znak kreski ułamkowej, należy wpisać: net send robertf "Sformatuj dysk, używając polecenia FORMAT /4" mam nadzieje ze to wyjasni wszystko
![]() |
![]() |
#9 | |
Arab'ski
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
Re: no tak
Cytat:
mozna tego dokonać w taki oto sposób: wchodzisz: Start>panel sterowania>narzedzia admin.>zarządzanie kompem>uslugi i aplikacje, klikasz prawym na usługi, rozwijasz pole "Wszystkie zadania", i klikasz na Wyślij komunikat klonsoli. tam masz okienko w którym dodajesz userów do jakich chcesz wysłać wiadomość wiadomości na LANie za pomocą usługi posłaniec mozna przesyłać za pomocą programu LANGuard Network Scanner jest na tej stronce w dziale download. W polu Target tego progsa wpisujesz xwke jaką dany user do którego chcesz wysłac wiadom. ma u was w sieci, klikasz ENTER, w okienku po lewrj stronie wyświetlają ci sie informacje o tym userze, klikasz na to prawym, wybierasz Send Message i wpisujesz wiadomość (w polu "From Computer:" morzesz wpisać cokolwiek np Haker ![]() ...::koniec::... Ostatnio zmieniany przez Adik : 06.01.2003 o godz. 13:38 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|