Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.05.2004, 10:53   #1
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Data rejestracji: 06.09.2002
misz_masz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question Kabel sieciowy jak przedłużyć?

Kabel sieciowy jak przedłużyć? Oczywiście w możliwie najprostszy sposób co zapewne związane będzie z minimalnymi kosztami( a o to głównie chodzi). Niestety byłem zmuszony przenieśc komputer w najdalszy kąt mieszkania i kabel okazal się za krótki, firma od której mam łącze za taką usługę pobiera 40 zł. opłaty plus kasa za materiały.
misz_masz jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.05.2004, 11:11   #2
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misz_masz
Kabel sieciowy jak przedłużyć? Oczywiście w możliwie najprostszy sposób co zapewne związane będzie z minimalnymi kosztami( a o to głównie chodzi). Niestety byłem zmuszony przenieśc komputer w najdalszy kąt mieszkania i kabel okazal się za krótki, firma od której mam łącze za taką usługę pobiera 40 zł. opłaty plus kasa za materiały.

Idziesz do sklepu komputerowego mówisz poproszę kabel sieciowy tyle i tyle metrów. Oni zadadzą ci pytanie krosowany czy niekrosowany Odpowiadasz. On bierze kabelek np 8 metrów z jednej strony daje wtyczkę i z drugiej koszt 20 zeta za kabel 7 metrów mnie skroili w szczecinie ostatnio
Stary 10.05.2004, 11:33   #3
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Unhappy

No tak zapomniałem dodać że ja nie mam gniazdka w domu, tylko kabel idzie bezpośrednio z huba, który jest w piwnicy a do niego nie mam dostepu (zresztą to zrozumiałe).
Stary 10.05.2004, 12:05   #4
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ale w czym problem?
zamawiasz w sklepie kabelek sieciowy i z zacisnietymi wtyczkami RJ-45 odpowiedniej dlugosci (kolo 1,0 - 1,5 zeta / metr) i kupujesz w tym samym sklepie taki plastikowy cus, lacznik kabla sieciowego, co wyglada tak ze ma z przodu wejscie na RJ-45 i z tylu to samo wejscie. Wpinasz oba kabelki (kupiony i ten co z piwnicy leci) do tego plastikowego "cusia" i surfujesz po necie.
i jeszcze jedno: pamietaj ze zasadniczo nie powienienes przekraczac 100m od huba, bo moze byc zbyt duzy zanik sygnalu, wtedy konieczny bylby wtornik / hub / switch.

edit: zapomnialem dodac, ze wtyczki to cena 0,5 - 2 zeta z zacisnieciem, plastikowy "cus" okolo 5 zeta.

pozdrovka

Ostatnio zmieniany przez pykson : 10.05.2004 o godz. 12:06 Powód: zapomnialem czegos
pykson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.05.2004, 13:57   #5
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez misz_masz
Znajdujesz tych co pracuja w tej sieci jako monterzy... dajesz dyche i piwo a jak beda w okolicy to ci to zrobia

Mojemu kumplowie podpieli wiekszy transfer przez pomylke, powiedzieli "eee, jak przyjdziemy podpinac na stale to piwko postawisz" (na okres prubny zamawial).
Jesli sa tylko pracownikami to im sie bardzie oplaca... przeciez sa na pensji
Stary 10.05.2004, 21:36   #6
misz_masz
KiNgOfOcEaN

Cytat:
Napisany przez pykson
ale w czym problem?
zamawiasz w sklepie kabelek sieciowy i z zacisnietymi wtyczkami RJ-45 odpowiedniej dlugosci (kolo 1,0 - 1,5 zeta / metr) i kupujesz w tym samym sklepie taki plastikowy cus, lacznik kabla sieciowego, co wyglada tak ze ma z przodu wejscie na RJ-45 i z tylu to samo wejscie. Wpinasz oba kabelki (kupiony i ten co z piwnicy leci) do tego plastikowego "cusia" i surfujesz po necie.
i jeszcze jedno: pamietaj ze zasadniczo nie powienienes przekraczac 100m od huba, bo moze byc zbyt duzy zanik sygnalu, wtedy konieczny bylby wtornik / hub / switch.

edit: zapomnialem dodac, ze wtyczki to cena 0,5 - 2 zeta z zacisnieciem, plastikowy "cus" okolo 5 zeta.

pozdrovka
Dziękuję kolegom, którzy chcieli mi pmóc. Juz sprawa załatwiona - zrobiłem tak jak napisał pykson i wsio działa.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: