![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
![]()
Kabel sieciowy jak przedłużyć? Oczywiście w możliwie najprostszy sposób co zapewne związane będzie z minimalnymi kosztami( a o to głównie chodzi). Niestety byłem zmuszony przenieśc komputer w najdalszy kąt mieszkania i kabel okazal się za krótki, firma od której mam łącze za taką usługę pobiera 40 zł. opłaty plus kasa za materiały.
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
Idziesz do sklepu komputerowego mówisz poproszę kabel sieciowy tyle i tyle metrów. Oni zadadzą ci pytanie krosowany czy niekrosowany ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
KiNgOfOcEaN
![]() |
![]()
No tak zapomniałem dodać że ja nie mam gniazdka w domu, tylko kabel idzie bezpośrednio z huba, który jest w piwnicy a do niego nie mam dostepu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
ale w czym problem?
zamawiasz w sklepie kabelek sieciowy i z zacisnietymi wtyczkami RJ-45 odpowiedniej dlugosci (kolo 1,0 - 1,5 zeta / metr) i kupujesz w tym samym sklepie taki plastikowy cus, lacznik kabla sieciowego, co wyglada tak ze ma z przodu wejscie na RJ-45 i z tylu to samo wejscie. Wpinasz oba kabelki (kupiony i ten co z piwnicy leci) do tego plastikowego "cusia" i surfujesz po necie. i jeszcze jedno: pamietaj ze zasadniczo nie powienienes przekraczac 100m od huba, bo moze byc zbyt duzy zanik sygnalu, wtedy konieczny bylby wtornik / hub / switch. edit: zapomnialem dodac, ze wtyczki to cena 0,5 - 2 zeta z zacisnieciem, plastikowy "cus" okolo 5 zeta. pozdrovka Ostatnio zmieniany przez pykson : 10.05.2004 o godz. 12:06 Powód: zapomnialem czegos |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Merry F****** Christmas
Data rejestracji: 22.10.2002
![]() |
Cytat:
Mojemu kumplowie podpieli wiekszy transfer przez pomylke, powiedzieli "eee, jak przyjdziemy podpinac na stale to piwko postawisz" (na okres prubny zamawial). Jesli sa tylko pracownikami to im sie bardzie oplaca... przeciez sa na pensji
![]() |
![]() |
#6 | |
KiNgOfOcEaN
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |