Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2005, 14:18   #31
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja nie pisze ze nie jest on potrzebny albo ze mi wisi czy auto ktorym jezdza go rpzeszlo czy nie
odnioslem sie tylko do wypowiedzi @ManDragon, ktory napisal ze ni powinno byc wogule dopuszczone do sprzedarzy
co do kraju - mozliwe, nie jestem pewien, jak pisalem
a co do testow
testy EURO NCAP nie istneije od zawsze
sa dopiero od kilku lat i wiekszosc (jak przypuszczam) z nas jezdzi samochodami sprzed ery wprowadzenia oceny gwiazdkowej
niedawno w wielkiej brytani (konkretnie televizja bbc w programie top gear) robila testy zdezeniowe samochodow z ocnea NCAP i tych samoych samochodow z rcocznikow sprzed wprowadzenia NCAP
wyniki byly szokujace - przy czolowce z predkoscia 50km/h (to standardowa predkosc dla testowania zdezen samochodow - warto wiedziec zeby sie nie zdziwic jak po przywaleniu super bedzpieczna laguna jadac 120km/h w drzewo obudzimy sie u swietego Piotra) renowka bez oceny NCAP miala strefe zgniotu miedzy kierownica a fotelem, a silnik w miejscu nog
wiec jak ktos jezdzi 10letnia fiesta to niech nie krzywi sie na wyniki dacii - jego samochod prawdopodobnie mialby o wiele gorsze

swoja droga pare dni temu fiesta zaparkowala w tylku mojej meganki - u mnie rysy na zdezaku, fiesta miala zmasakrowany zdezak, swiatla, maskownice, maske, pas przedni... kwestia rocznika...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2005, 14:55   #32
ManDragon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
ManDragon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja tej definicji sam nie wymyśliłem tylko znalazłem w wikipedii
http://pl.wikipedia.org/wiki/Test_%C5%82osia
ManDragon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 16:11   #33
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ManDragon
taaa akurat logan ma 5 gwiazdek w EuroNCAP (chyba raczej w sumie ze wszytkich testów) (...)
znajdź mi zdanie w którym napisałem że Logan ma 5 gwiazdek i wtedy ze mną rozmawiaj.
Tyle Ci powiem.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 18:20   #34
ManDragon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 04.02.2003
ManDragon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
znajdź mi zdanie w którym napisałem że Logan ma 5 gwiazdek i wtedy ze mną rozmawiaj.
Tyle Ci powiem.
nie napisałeś ze konkretnie Dacia ma 5 gwiazdek ale wszystkie auta Renault
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
(all model's by Renault have 5 stars in EuroNCAP test's )
A Logan jest przecież "by Renault"

PEACE

Ostatnio zmieniany przez ManDragon : 12.08.2005 o godz. 18:24
ManDragon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 19:17   #35
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Test ADAC: http://www.adac.de/Tests/Crash_Tests...ageID=8650%230
Stary 12.08.2005, 19:42   #36
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moje kryteria zakupu samochodu są następujące:
1. bezpieczeństwo (konstrukcja, airbagi, wielkość samochodu)
2. zawieszenie
3. silnik
4. Wykonanie, tapicerka, itp. (w to wchodzi również kraj, w którym samochód jest produkowany)

W każdym z tych elementów Dacia zawodzi. No ale nie oszukujmy się, to jest samochód, który był konstruowany z założeniem maksymalnej prostoty i redukcji kosztów. Na rynku nie ma obecnie auta, które byłoby "tylko" autem - wszystkie są drogie i posiadają wiele udziwnień, których niektórzy nie potrzebują. Czasem jest potrzeba, aby kupić zwykłą skorupę (czym właśnie jest Logan, bez względu na wersję wyposażenia - wystarczy przeanalizować jakość tych dokupionych elementów). I Dacia tą niszę rynkową swoją "skorupą" wypełnia. Dobre posunięcie z ich strony.

Ale powiedzmy sobie szczerze - to nie jest auto rodzinne. Przede wszystkim nie jest bezpieczne, co nie tylko wykazują testy, ale także ludzka logika. A bezpieczeństwo to dla aut rodzinnych podstawa. Zawieszenie jest miękkie, dupą rzuca, auto nie jest stabilne - w końcu czego można się spodziewać po dorzuceniu do podłogi z Clio (bodajże) bagażnika. To tak jak z Thalią, która również jest za miękka i powstała na bazie Clio. Kolejna sprawa to wykonanie - o miękkich plastikach można sobie pomarzyć za tą cenę. Nie ma takiej możliwości, aby te twarde tworzywa nie zaczęły drgać i rezonować po pewnym czasie. Zresztą tandetną tapicerkę ma tez Thalia, nie mogłem wręcz wyjść z wrażenia, że zrobiono ją w jakiejś fabryce zabawek odpustowych. Mówiąc wprost - made in Vietnam.

Co prawda przytoczyłem tu same wady, ale one nie stanowią o całokształcie tego samochodu. Ten model kupią przede wszystkim ludzie, którzy prowadzą jakąś działalność gospodarczą i potrzebują niewielki i tani samochód do przemieszczania towarów na krótkich dystansach. Właścicielom takich firm niepotrzebna jest dobra jakość wykonania tapicerki, klimatyzacja, pewne zawieszenie. Tacy ludzie zainteresowani są jak najmniejszym kosztem i w tej grupie to auto z pewnością znajdzie nabywców. Wszystkim pozostałym (tj. takim, którzy chcą z Dacii zrobić auto rodzinne) Logana odradzam z powodów wymienionych wyżej.
Stary 12.08.2005, 20:41   #37
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Te testy zderzeniowe EURO NCAP to taka trochę lipa jest. Nie tak dawno czytałem w którejś z gazet ciekawy artykuł dotyczący właśnie tego tematu. Porównywano Toyotę Yaris do jednego z nowszych modeli Volvo niestety nie pamiętam już którego. Toyota w testach uzyskała pięć gwiazdek Volvo trzy gwiazdki, więc zapytano inżynierów, EURO NCAP jak to możliwe skoro Volvo jest o wiele większym samochodem od Toyoty...no cóż konkluzja jednego z inżynierów była taka, że gdyby miał zaliczyć, dzwona jednym z tych samochodów to zdecydowanie wybrałby trzygwiazdkowe Volvo. W samych testach jest jeszcze jakiś podział na klasy samochodów tyle tylko, że o tym w reklamach to już nikt nie wspomina...

Dlatego ja osobiście traktuje te gwiazdki z lekkim przymrużeniem oka

A co do Daci Logan autko mi się nie podoba z tych samych powodów, które wymienił Nol a mając do dyspozycji taką ilość pieniędzy można w tej chwili kupić bardzo ciekawą używkę.

Ostatnio zmieniany przez *Vojtas* : 12.08.2005 o godz. 20:51
*Vojtas* jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 20:56   #38
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@NOL widzę że klub TDI się powiękasz kto jeździ jeszcze TDI?
Stary 12.08.2005, 22:08   #39
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czechoj
@NOL widzę że klub TDI się powiękasz kto jeździ jeszcze TDI?
VW Passat Variant 1,6 TDI GT 8 )

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2005, 23:01   #40
mroweczek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 11.05.2005
mroweczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
fajnie.

tylko jak będzie to taka jakość jak policyjnych Aro pokazywanych w TVN to ja dziękuję za taki nowy samochód. :\
Aro byly genialne najlepszy moment z tego filmu to jak koles wyszedl wlaczyc przedni naped oczywiscie podczas poscigu za przestepca /nawet w ulazach wlacza sie bez wychodzenia z samochodu/

Genialny reportaz, tylko wspolczuc policji bo skladaja kolejne zamowienia
no i bylo pokazane forum policyjne, z wypowiedzia "my to cudo dostajemy za 2 tygodnie..."
mroweczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2005, 00:33   #41
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
VW Passat Variant 1,6 TDI GT 8 )
eee coś nie tak......... VW nie ma i nie miał nigdy TDI w motorze 1,6 co najwyżej było 1,6 TD (a dokładnie GTD)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: