![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.08.2004
![]() |
Skaczący obraz w filmach avi - POMOCY !!!!
Cześć Wam
mam taki problem ... ściągam z netu filmy, ale niestety niektóre z nich są chyba w innym kodeku. Objawem jest to że skacze mi obraz. Jakiego kodeka mi brakuje ?? Używam allplayera, i mam zainstalowane wszystkie wymagane przez niego kodeki. pomóżcie ..... pozdro |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Hit me if you can!
Data rejestracji: 27.05.2002
![]() |
Tylko niektóre filmy tak skaczą czy wszystkie, także te które przynosisz od np. kumpla? Może po prosty akurat te filmy są skopane i nic kodekom do nich......?
Jeśli nie to wywal wszystkie kodeki jakie masz, wyczyść rejestr i zainstaluj sobie ffdshow skonfiguruj go i powinno działać. NIE instaluj żadnych codeck packów, tylko zaśmiecą Tobie system i niewielki będzie z nich pożytek......
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.08.2004
![]() |
dzieki za szybką odpowiedź. Skaczą tylko niektóre. Większość filmów jest Ok, ale czasami zdażają się takie, że wszystko się trzęsie .... ludziom latają głowy, jakby mieli parkinsona ... wszytstko drży .... Gdzieś kiedyś wyczytałem, że może to wynika z tego że jest więcej (a może mniej
) klatek ....
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 27.12.2002
![]() |
Cytat:
Jakie kodeki masz zainstalowane? Mialem podobny problem. Przyczyna okazla sie Xvid. Zainstalowalem nowszy i jest ok. Mialem zainstalowany jakis pack kodekow Kazza (nie pamietam dokladnej nazwy). |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wywalic wszystkie kodeki i zainstalowac ffdshow - wszystkie kklopoty jak reka odjal, a jak sie pobawi konfiguracja to nagle filmy zaczynaja o wiele lepiej wygladac
![]() jak obraz sie tresie to moze setunie i przestanie tylko nie przecholowac bo po kilku setuniach na wyostrzenie widzenia nagle swiat moze sie totalnie rzoplynac
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
-=| GodFather |=-
Data rejestracji: 30.04.2003
![]() ![]() |
Ja na odwrot od powyzszych rad, skaczacy obraz zlikwidowalem wlasnie przez instalacje kaza lite codec pack i jak na razie wszystko dziala pieknie
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Stały Bywalec
Data rejestracji: 19.12.2003
![]() |
Witam razem z kodekiem Xvid jest aplikacja AviC(FourCC changer) wystarczy otworzyc tym plik z filmem zmienić Xvid Na Divx ... i nie bedzie skakania obrazu Pozdrowionka
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zainstaluj XviD-1.0-RC3-29022004 albo XviD-1.0-RC4-05042004, któraś z tych wersji rozwiązuje sprawe.
|
![]() |
|
|