Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2004, 20:39   #1
Rolins
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.08.2004
Rolins w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Skaczący obraz w filmach avi - POMOCY !!!!

Cześć Wam
mam taki problem ... ściągam z netu filmy, ale niestety niektóre z nich są chyba w innym kodeku. Objawem jest to że skacze mi obraz. Jakiego kodeka mi brakuje ?? Używam allplayera, i mam zainstalowane wszystkie wymagane przez niego kodeki.

pomóżcie .....

pozdro
Rolins jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2004, 20:46   #2
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tylko niektóre filmy tak skaczą czy wszystkie, także te które przynosisz od np. kumpla? Może po prosty akurat te filmy są skopane i nic kodekom do nich......?

Jeśli nie to wywal wszystkie kodeki jakie masz, wyczyść rejestr i zainstaluj sobie ffdshow skonfiguruj go i powinno działać. NIE instaluj żadnych codeck packów, tylko zaśmiecą Tobie system i niewielki będzie z nich pożytek......

Polska strona o BSG | Napisy do serialów SF | Credo
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2004, 20:50   #3
Rolins
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.08.2004
Rolins w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki za szybką odpowiedź. Skaczą tylko niektóre. Większość filmów jest Ok, ale czasami zdażają się takie, że wszystko się trzęsie .... ludziom latają głowy, jakby mieli parkinsona ... wszytstko drży .... Gdzieś kiedyś wyczytałem, że może to wynika z tego że jest więcej (a może mniej ) klatek ....
Rolins jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2004, 22:08   #4
Mr.Manson
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.12.2002
Mr.Manson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Rolins
dzieki za szybką odpowiedź. Skaczą tylko niektóre. Większość filmów jest Ok, ale czasami zdażają się takie, że wszystko się trzęsie .... ludziom latają głowy, jakby mieli parkinsona ... wszytstko drży .... Gdzieś kiedyś wyczytałem, że może to wynika z tego że jest więcej (a może mniej ) klatek ....
Witam!
Jakie kodeki masz zainstalowane? Mialem podobny problem. Przyczyna okazla sie Xvid. Zainstalowalem nowszy i jest ok. Mialem zainstalowany jakis pack kodekow Kazza (nie pamietam dokladnej nazwy).
Mr.Manson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2004, 23:34   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wywalic wszystkie kodeki i zainstalowac ffdshow - wszystkie kklopoty jak reka odjal, a jak sie pobawi konfiguracja to nagle filmy zaczynaja o wiele lepiej wygladac

jak obraz sie tresie to moze setunie i przestanie tylko nie przecholowac bo po kilku setuniach na wyostrzenie widzenia nagle swiat moze sie totalnie rzoplynac
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2004, 23:54   #6
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja na odwrot od powyzszych rad, skaczacy obraz zlikwidowalem wlasnie przez instalacje kaza lite codec pack i jak na razie wszystko dziala pieknie
czero jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2004, 10:01   #7
DrunkenMaster
Stały Bywalec

Avatar użytkownika DrunkenMaster

Data rejestracji: 19.12.2003
DrunkenMaster zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam razem z kodekiem Xvid jest aplikacja AviC(FourCC changer) wystarczy otworzyc tym plik z filmem zmienić Xvid Na Divx ... i nie bedzie skakania obrazu Pozdrowionka
DrunkenMaster jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2004, 21:08   #8
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Cytat:
Napisany przez Rolins

Witam!
Jakie kodeki masz zainstalowane? Mialem podobny problem. Przyczyna okazla sie Xvid. Zainstalowalem nowszy i jest ok. Mialem zainstalowany jakis pack kodekow Kazza (nie pamietam dokladnej nazwy).
Może chodzi o K-Lite Codeck Pack? Wg. mnie to bardzo dobry zbiór kodeków... skłonny jestem powiedzieć że nie ma lepszego
bakupl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2004, 21:21   #9
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
zainstaluj XviD-1.0-RC3-29022004 albo XviD-1.0-RC4-05042004, któraś z tych wersji rozwiązuje sprawe.

Twoje uprawnienia: