![]() |
A jaka wersje sie dotaje do domciu PL?
|
Cytat:
Bo zawsze jest tak. Przynajmniej nie spotkalem sie z inna mozliwoscia. Instalacja jesli nie jest po polsku to na pewno jest po angielsku. A jak masz system zainstalowany to juz sam mozesz go spolszczyc. To nie jest windows, ze wydaja oddzielne wersje jezykowe dla roznych krajow. Po prostu masz dystrybucje i sam sobie wybierasz w jakim ma byc jezyku. No w kazdym razie cos w tym stylu. @Smartek to bzdura co slyszales. Nie sadze aby trzeba bylo pokryc koszty wysylki. Jesliby tak bylo to poprostu nie przyjme paczki. Suse dostalem za free i nic o zadnych kosztach nie bylo mowy. |
Cytat:
http://www.novell.com/community/linux/order_limited.php |
Cytat:
co do suse - wydawalo mi sie, ze to platna, komercyjna dystrybucja linuksa? pozdro ;) |
w recenzji ubuntu przeczytalem cus takiego:
Cytat:
|
A też sobie zamówiłem... Kiedyś trzeba zacząć przygodę z Linuxem... 8 )
|
Cytat:
Ale mniej wiecej tak to wygladalo. Wypelniales cos w tym stylu i przysylali. A to jest jakas nowsza akcja promocyjna za free? @Smartek Suse jest platna ale z ftp mozesz sobie zainstalowac za darmo. Nie ma po prostu dostepnych obrazow. Wtedy novell wysylal bo promowal ta dystrybucje |
Cytat:
KDE jest oparte na qt, a GNOME na gtk. KDE na dodatek wyglada tak jak windows. GNOME juz troche inaczej. To tak w skrocie. Lepsze mozliwosci ma KDE na dzien dzisiejszy. I raczej sie to nie zmieni. KDE ma lepsze wsparcie. Nie wiem dokladnie ale wczesniej miedzy innymi Suse wspieralo KDE. Nie ma sie czego bac. Miesiac czasu wystarczy aby sie w miare dobrze poruszac po linuksie. Tzn. aby mozna bylo cos sobie zainstalowac. Takie *******y jakie zwykle robisz na kompie. |
Cytat:
>- SUSE LINUX Enterprise Server 9.0 (ISO Installation Images) >- SUSE LINUX 9.1 Professional (Bootable Installation DVD) >- Ximian Desktop 2.0 Evaluation (ISO Image) >- Ximian Red Carpet 2.0.2 Evaluation (ISO Image) >- Novell Linux Services 1.0 (ISO Image & NLS Companion CD) >- Novell GroupWise for Linux 6.5.1 - Server, Client & Messenger (ISO Images) >- and more... ale jak widac strona nadal dziala oferujac nowsza wersje Cytat:
|
Hmm a moze wypadaloby sie spytac na forum suse? Bo nigdzie nie widzialem, zeby byla taka akcja. A zawsze przeciez reklamuja cos takiego.
Tu jest oficjalne forum: http://forum.suse.pl/ |
Cytat:
|
nie da sie z tamtad zamowic, przynajmniej mi wyskakuje blad 404 :/
edit: ten suse oczywiscie, bo ubuntu juz plynie :) |
ubuntu - juz zamowilem ;) nawet na 64bit bo zastanawiam sie nad kupnem laptoka z amd 64bit :taktak:
a co do suse z tego linku to jest za free ??? |
nie da się wypełnić formularza, po wypełnieniu nawet całości wyskakuje 404
a czy jeśli ściągne z FTPa SuSE - na stronie podają lokalizacje i jest nawet serwer w Poznaniu, z którego mi ciągnie 180kb - to czy taka dystrybucja jest legalna? czy to jest jedynie na zasadzie triala? ktoś się orientuje? |
Cytat:
http://forum.suse.pl/viewtopic.php?t=1472 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:35. |