![]() |
Cytat:
sudo mkdir /media/windows sudo mount /dev/hda1 /media/windows/ -t ntfs -o nls=utf8,umask=0222 ale zadnego komunikatu po tym nie bylo i w napedach tez nic nowego nie zauwazylem aha da sie przed startem ubuntu wpisac jakies poelecenie na rozdzielczosc bo za pierwszym razem uruchomilo mi sie w 1152x864 i moglem zmienic na mniejsza a w nastepnych razach uruchamial mi sie w 640x480 i nie moglem zmienic na wieksza |
Mam już płytki na biurku :D
|
To ja pewnie dostanę koło września ;(
|
Z tego co widze to miesiac sie czeka:)
|
Ja jeszcze nie dostalem ale dostal znajomy, ktoremu sam wypelnialem ankiete. Dostal 9 sztuk. Kazda pozycje zamowilem mu x3. Takze jakbym nie dostal to wezme od niego. :)
|
no ja też już dostałem :D 9 płytek :)
niestety, za montowanie najwcześniej się wezmę (przy dobrym wietrze) dopiero we wrześniu, póki co robota, druga fucha po godzinach i magisterka za wiele manewru i czasu wolnego nie pozostawiają (( :( ale czekam jakby co na opinię tych, co już sobie poinstalowali... |
Do mnie szły 3 tygodnie:)
|
Wkońcu przysłali mi również Linux Ubuntu ||
Oto moje pierwsze wrażenie związane z tym systemem :) Przysłali mi 3 płytki dwie dla Intel i jedną dla ADM. Przy próbie instalcji okazało się że jedna z płytke instalacyjnych jest uszkodzona, i nie szło z niej zainstalować systemu naszczęście była jeszcze jedna płytka z której udało się zainstalować bez najmniejszych problemów. Ku mojemu zdziwieniu instalacja odbyła się w trybie tekstowym (nie powinno mnie to dziwić wkońcu na stronie producenta o tym piszą), ale czytać się nie chciało ;) Instalcja tekstowa była bardzo prosta i odbyła się w ojczystym języku, po paru mimunach od instalcji pojawił się problem z utworzeniem patrycji ale po kilku sekundach został rozwiązany, instalcja trwała dosyć długo (dłużej niż LE 2005) cały sprzęt został wykryty bez problemu, w połowie instalcji instalator chciał łaczyć się do internetu żeby zassać dodatkowe pliki językowe. Pierwsze co odrużnia (na pierwszy rzut oka) ten system to:
Zaletą tego systemu jest czas uruchamiania systemu około 39 sekund, jak i małe wymagania sprzętowe, jak i ładny ekran logowania ;) Według mnie Ubuntu nie nadaje się dla początkujacego użytkownika, nie ma wielu kreatorów i wszystkie istotne zmiany w systemie czeba dokonywać rencznie. Jak dla mnie LE 2005 był o wiele lepszy (czyt. ładniejszy), i bardziej nadaje się dla początkujacego usera. No ale ile userów tyle opini. :fiu: Mi się Ubuntu nie podoba Może by tak ktoś jeszcze kto go zainstalował wypowiedzialby się na jego temat :) |
Doszlo i do mnie ;)
|
Cytat:
Ale teraz do rzeczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mnie osobiscie Ubuntu sie podoba :) |
A to ja tak na marginesie nie czeba a trzeba:) Jak wroce to tez to zainstaluje:) Jechalem na jakims livecd ale mi sie nie podobalo, bo neta nie bylo:)Mam w chacie mandrake 10.1 bete chyba, ale jeszcze nie instaluje, narazie mam win2003 trial:)
|
@kraluk
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie twierdze w żadnym razie że ten system jest zły, może nawet jest lepszy od LE 2005 :fiu: kwestia przyzwyczajenia :) |
No doszły w końcu i do mnie. Nasza kochana poczta tak rzucała paczką ze wszystkie okładki mam pogięte. Oczywiście musiałem iść na poczte po paczke bo listonoszowi nie chciało się ruszyć d*** na górę tylko zostawił awizo
|
tak wygląda
http://img318.imageshack.us/img318/6...shot7tn.th.png bardzo fajnie się prezentuje (mowa o live), chodzi elegancko, szybciutko, troche narzedzi ma, konfiguracja bezproblemowa |
Cytat:
POZdrawiam |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:15. |