![]() |
Na UBUNTO czekam już ponad miesiąc i nadal nie mam :(
A jeśli tylko będzie się dało SUSE zamówić, to zamawiam :) |
Ilość załączników: 1
Wygląda na to, że mi się udało :)
|
Cytat:
|
w ilu % jest pewne to, ze jest to za free? :>
pozdro ;) |
Cytat:
edit: ale pisze free Kit wiec widać free :D |
mi tam ubuntu przyslali i cale sie rozeszlo bez wersji x64 bo sam czekam na takowego proca ;)
a co do SuSe to mam mieszane uczucia, a noz kaza zaplacic ??? i wtedy jak kolo z podpisu Smartka :> |
mnie juz z poczatku przerazila ilosc pytan w tym formularzu, OmG! :)
tez bym w kupe nie chcial wdepnac.. :P pozdro ;) -edit- no, mam wypelniony formularz [wszedzie NONE :P] i czekam na potwierdzenie "free'watosci" :P... i klika sie "submit" :P |
Cytat:
|
przeczytalem i napisali "free", wiec chyba nie bedzie tak jak w naszym pieknym kraju, ze free to nie free :>
|
Zamówiłem, ciekawe czy oby na penwo nie skażą zapłacić :)
|
Cytat:
pozdro ;) |
Skoro mi przyslali za darmo to dlaczego Wy macie placic? Nie rozumiem tego dziwnego zamieszania.
|
Właśnie zamówiłem 4CD z Ubuntu :) 2 pod AMD64 i 2 pod x86. Ciekawe kiedy przyślą.
|
Cytat:
PS Co tam Ci zapakowali ?! :D |
Dostalem 2 plyty DVD:
DVD1: - VM HOT Lab for Novell Open Enterprise Server (Level One) - VM HOT Lab for Novell Open Enterprise Server (Level Two) - Technical Resources DVD2: - ISO images for Live SUSE LINUX Preffesional 9.3 - VM HOT Lab for Novell Identity Manager on Novell Open Enterprise Server - Install documentation for SUSE LINUX Proffesional 9.3 |
nooo to czekamy teraz jak przysla ||
|
Mam nadzieję, że przyślą mi płytki, ponieważ mam w nazwie miejscowości literę "Ł" i myślę, że nie będą mieli problemów z polskimi czcionkami w zamówieniu... Bo na UBUNTO czekam i się doczekać nie mogę :\
|
Cytat:
|
Cytat:
Mój kolega mieszka w Łodzi i w zamówieniu napisał Lodz, i wszystko doszło... |
zamówienie złożone :) ile rzeczywiście trzeba czekać około 8 tygodni ?
|
Mi Ubuntu przyszło po 5 tygodniach od zamówienia. Płyty nieźle wytłoczone , ładne opakowanie , tylko nie lubie gnome i sobie zostawiłem tylko jedną kopie , sam teraz użytkuje Debiana Sarge 3.1 , max stabilny i na dwóch płytach dvd jest cała masa pakietów.
|
Cytat:
|
Przychodzę sobie dzisiaj ze szkoły, a tu SUPRICE.. Przyszły płytki z Linuxem UBUNTU :D
Właśnie "szaleję" z LIVE CD i przyznam, że całkiem, całkiem :) |
dzis dzien taki do du.. pupy, przychodze po pracy do domu, patrze a tu jakas wymietolona, wypchana koperta a4,
otwieram, a tu sie plytki wysypuja :) dokladnie 44 (18 zestawow x86, 2 zestawy AMD64, 2 zestawy Power PC) wszystkie cale, swiezutkie i jeszcze cieple zostawiam dla siebie po kopii, a reszta pojdzie na prezenty dla znajomych :) |
25 ubuntu 1 suse zobaczymy czy dojdzie lol
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Teoretycznie do transportu powinno się odczepić radiator... no chyba że bude miałeś zaplombowaną.
Ja raz miałem Szybką paczką problemy. Kupiłem bude chefteca w angela.pl i ukradli ją. Kurier raz dzwonił i tylko go widzieli. Na szczęście wysłali mi drugą. |
Zamówiłem Ubuntu. Ale mam refleks :) A mam pytanko dostał ktoś SuSe ?? Oprócz tego Pana na początku??
|
Cytat:
|
Cytat:
Przy zamówieniu podałem imię Michał a adres Dłużec. Na paczce pisało Michas :D A adres Dsuiec i mimo tego doszło :D |
Cytat:
taa a nie lepiej zamiast 'ł' pisać 'l' itd ? :) PS Ja czekam na te płytki na stronce info, że już wysłane ;) |
Cytat:
|
zobaczymy...
U mnie w adresie tez jest 'ż' takze ciekawei ciekawie... ps. zamowilem SuSE i czekam... |
Mozna jeszcze zamawiac tego SuSe?
|
Cytat:
https://secure-www.novell.com/commun...nux/order.php? Podoba mi sie taka akcja. Tylko pytanie te płytki są tylko do użytku domowego ? |
Thx zamowilem i czekam :)
|
Cytat:
|
czekanie najgorsze :)
|
Cytat:
|
Dzisiaj mi przyszly - zamowilem 4 sztuki i podzielilem sie z kolegami. Pierwsze wrazenia pozytywne. Jest ladny i rpzyjazny poczatkujacemu userowi linuxa, tylko szkoda ze nei w pelni spolszczony...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dostałem dziś płytki Ubuntu :D
po 10 sztuk razem 30 kompletów :D 9 (3x3) kompletów już zaniosłem do szkoły dziś ;P Jestem mile zasskoczony tym systemem || |
A dostał ktoś płytki od Novella???
Ja jeszcze czekam.... |
nienawidzę gnome
|
KDE 3.4 ruzel :D
|
Ponad trzy miesiace czekam i jak do tej pory jeszcze mi nie przyslali. Chyba mnie nie lubia. :( ||
|
Cytat:
Gdzieś się sprawdzało czy płyty są już wysłane :) Albo za dużo zamówiłeś || |
Dzisiaj w skrzynce znalazłem 4 komplety Ubuntu. 2x x86 i 2x AMD64. Całość bez żadnych uszkodzeń.
|
Zamówiłem sobie 5 CD. Teraz wysyłają już wersję 5.10.
|
ja mam takie pytanie, poniewaz jestem laikiem w sprawach linuxa, a coraz bardziej sie nim zaczynam interesowac i chcial bym sie dowiedziec czy musze miec w pierw zainstalowana zwykla wersje Linuxa, czy tez moge zainstalowac wersje Unbutu od razu?!
|
Nie ma czegos takiego jak podstawowa wersja linuksa czy tez zwykla. Linux to jak windows. A ubuntu to powiedzmy jak windows 98. Taka odmiana. Wiec albo instalujesz sobie windows 98 albo windows xp. Tak samo jest z linuksem albo ubuntu albo suse.
Chyba dobrze to wyjasnilem. :) |
Cytat:
|
dzieki za wyjasnienie :) mysle ze dla chcacego nic trudnego, bo w sumie czlowiek uczy sie na swoich bledach :P a mam jeszcze jedno male pytanie, mianowicie chodzi o to czy jest mozliwosc zainstalowania windowsa xp i linuxa na 2 osobnych partycjach, tak aby byla mozlowosc wybrania systemu przy rozruchu pc?
|
tak jest taka mozliwosc - sposob uczynienia tago jest inny dla kazdej dystrybucji wiec napisz dla ktorej ci interesuje - moze bede w stanie pomoc :)
|
myslalem zeby zainstalowac na glownej partucji windows xp, a na drugiej linuxa unbuto
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=56923 duzo tam wyjaśniłem :) jak co to pytaj tutaj... |
ok, dziekuje za pomoc;) to teraz czekam na nowy dysk zeby miec miejsce i w razie problemow bede sie zglaszal :) thnx
|
a ja SuSE jeszcze nie dostalem...:/
Sa jeszcze jakies linuchy oprocz tego suse i ubuntu? |
no ja trez ;/ nie wiem poczekam jeszcze z 2 tygodznie i potem sam zassam to ..
|
Cytat:
|
jak niema tak nima
|
To Suse też za darmo wysyłają?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wlasnie dzis dostalem UBUNTU (ver 5.04).
Pierwsze wrazenie dosc dziwne - chyba bardziej "podoba" mi sie knopix albo mandrake (ale ja jestem zupelnie "zielony" jesli chodzi o linuxa). Musze sobie zalatwic jakis dysk i sprobowac wiecej sie pobawic. BTW. Prosilem o 10 sztuk, ale zrobilem maly blad w adresie i wpisalem po raz drugi. Mam w zwiazku z tym 20 sztuk 8 ) - chetnie ODSTAPIE jesli ktos chcialby. |
Cytat:
|
Wyslalem tez prosbe o suse, zobaczymy jak szybko przyjdzie:)
|
Ja teraz czekam na Ubuntu 5.10 :D
A tak na marginesie: dostał ktoś płytki od SuSE??? Ja czekam i się doczekać nie mogę... |
Cytat:
|
ja to samo coś mi się zdaje że jak chce sie SuSe to cza zassać ;)
|
Ja zamówiłem jakieś 1,5 miecha temu i jeszcze nie ma.
Ciekaw jestem czy przyślą mi wersję 5.04 czy już 5.10 |
Dostałem dziś Linuxa Suse 9.3 Professional :) Trochę długo z Los Angeles szło, ale jednak doszło :)
|
Cytat:
no ja jeszcze czekam, no ale jak Ty dostałeś to znacyz, że wysyłaja :) |
Ale normalnie to SUSE jest w takim bajeranckim kartonowym pudle?
|
Coś takiego mi przyszło :)
http://img351.imageshack.us/img351/8...scan1uk.th.jpg http://img441.imageshack.us/img441/2...can22xq.th.jpg |
Ciekawe kiedy domnie dojdzie Suse już się doczekać nie mogę :D
|
Dzisiaj przyszło do mnie 15 płytek z Ubuntu 5.10 :jupi: :D
A SuSE jak nie widziałem, tak nie widzę... Ubuntu zamówiłem koło 15.10 i już go mam, a SuSE dużo wcześniej... |
No, ja też dziś dostałem płytki (widać był "rzut" na podhale :D )
5 zestawów. |
No i dalej SuSe nie ma i chyba już nie będzie coś mi się tak zdaje :)
|
Mi juz przysłali z miesiac temu.... plytki po 4 kazdego rodzaju :]
|
no ja suse nie dostałem ale olać to.
mam problem - chcialem sobie zamowic Ubuntu 5.10 tylko moje stare konto wywalili a nowe jakos nie chce sie zalozyc :| tutaj: https://shipit.ubuntu.com/ podaje maila u wysylaja mi linka, klikam wpisuje dane, enter ii po chwili Kod:
Timeout error |
zamowienie zlozone po 50 kazdego rodzaju :P tylko teraz czekac i jeszcze raz czekać :D
|
Ja sobie dzisiaj zamówiłem dopiero :)
|
na pewno to za darmo jest?
bo wlasnie zamowilem :P |
Cytat:
Chyba pora zmienieć SuSe 10 i przejść na bardziej poważną dystrubucje bazująca na debianie |
Co sądzicie o tej dystrybucji? Chciałbym w końcu zainstalować jakiegoś Linucha, ale się zastanawiam. Załadowałem poprzednią wersję 'live' i całkiem przyjemnie to wygląda...
Jakie jest Wasze zdanie? |
Cytat:
na pierwszy kontakt polecam Mandrava 2006, SuSe 10 |
SUSE ma wbudowaną odrazu Jave i Flash'a :taktak:
|
Cytat:
Ja osobiście polecam tę dystrybucję, ale na początku trzeba mieć dużo samozaparcia, ponieważ w tym linuksie często trzeba używać terminala... |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Mój pierwszy kontakt z Linuxem to był Mandrake 10, a teraz szykuje się SuSe 10 :D
Zobaczymy ile na nim posiedzę :> @mgit jak wygląda sprawa ze sterami do ATI na Susie? Trzeba też tak kombinować jak mi kiedyś podsyłałeś instrukcję na priv przy Mandrak'u? |
Cytat:
Więcej info tu :czytaj: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=Linux Co do Mandrake to umnie strasznie zamula .... SuSe bardzo fajny, ale ma za dużo softu którego nigdy się nie użyje w przeciwieństwie do Ubuntu tylko to ma co potrzeba (sami wybieramy co chcemy mieć) :) |
OK. Ściągam SUSE Live na DVD - dziś będę miał. Zobaczę jak chodzi i ew. włączę ściąganie całej wersji na DVD. :D
Dzięki! |
hmm niby sie sterowniki zainstalowały ale gdy chce wejsc do panelu wyskakuje takie cos TO
klikne ok i wyswielta mi sie panel ale tylko mam 2 zakladki information i tv out hmm i nie wiem co jest grane :| ... wlaczylem yast2 niech zassysa wszytkie poprawki ... moze to pomoze ... |
Nic dalej to samo :/ nie mam akceleracji .. a niby sie wsystko poinstalowało ...
poszukam jeszcze na forum suse ... |
Cytat:
|
z www.kubuntu.org można już ściągnąć nową wersję Dapper Drake, nie wiem jak z ubuntu bo nie sprawdzałem. dvd zajmuje 3.2gb.
http://ftp.heanet.ie/pub/ubuntu-cdim...u/dvd/current/ |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:38. |