![]() |
Cytat:
Dobra wszyscy jesteśmy pazerami :D :) |
Nie wiem czy kto***347; zauwa***380;y***322; ale w nazwie tematu jest b***322;***261;d :D
|
Cytat:
|
witam, mam pytanie co oznacza napis:
"2 CDs requested in 2006-06-05. 2 CDs approved and sent to the shipping company in 2006-06-07" ***380;e p***322;ytki ju***380; wys***322;ali? |
Cytat:
czyli płytki juz sa w drodze :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Poprzednio czekałem ok 2,5 tygodnia :)
|
Raczej przygotujcie si***281; na czekanie. Ruch jest ogromny z powodu startu nowej wersji i coraz wi***281;kszej popularno***347;ci dystrybucji.
|
no i wlasnie otrzymalem plytki z ubuntu + kubuntu plus bonus w postaci 12 naklejek ^^
|
Cytat:
|
ja te***380; dzisiaj otrzyma***322;em p***322;ytki :)
w posyaci kilku sztuk ubuntu/kbuntu 32/64bit/mac + naklejki :) tym razem edycja 1 CD live/install na jednej p***322;ytce :D |
a ja jestem kubuntu rozczarowany, zassa***322;em sobie go, i nie amm na nim internetu, na SuSe jest na Windows jest a na kubuntu nie ma :(
|
Cytat:
|
Te***380; dzi***347; otrzyma***322;em :D
|
z tego kbuntu ciesz***281; si***281; teraz najbardziej :)
i to full legal ? nie przypiepsza si***281;, ***380;e faktury nie mam ? |
A ja nie dostałem naklejek... Jestem rozczarowany :>
|
cos lada dzien powinna przyj***347;c paczka z kubunt :)
prawie zapomnia***322;em - dawa***263; mi tu listonosza... |
mi wczoraj przyslali i nie mam zadnych naklejek ||
|
widze ze tez musze skoczyc po nwa wersje:)
|
tez dzisiaj dostalem :)
ale naklejek brak! co to ma byc?! :P pozdro |
widze ze teraz chca nr telefonu, dlaczego nie moge zrobic edita posta?co to z forum czat sie robi??teraz jest, co za niefart.i fajnie ze mozna 3 cd zamowic a nie 10:)
|
Cytat:
|
nie jestescie wystarczajaco mroczni, wiec nie dostaliscie naklejek :P
|
Cytat:
większość dziś dostała - mniemam, że wysyłają to co jakiś czas podzielone partiami do różnych krajów :taktak: a naklejek dostałem 3 bloczki :D |
Tez dostalem + naklejki
|
a jakie to naklejki, moze jakis obrazek wrzucicie:)
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
A, no to ja naklejek nie dostalem, bo zamowilem tylko kubuntu :)
|
dzieki, moze daja jak wiecej zamowisz plytek, a ja tylko 3, bo po co mi wiecej
|
|
kurde bawi***322;em sie tym kubuntu i mam problem z mycha optyczna opto 325 jak klikne/rusze rolka to mi kursor ucieka ca***322;kiem na lewo i w nic trafi***263; nie idzie qrcze :P
|
Ja mam gorszy problem z ubuntu/kubuntu
Wi***281;cej info tu: http://forum.ubuntu.pl/viewtopic.php?p=48615 |
hmm jako ze moj roboczy PC jest w serwisie :( , zasilacz sie spali***322; i mam nadzieje ze nie zabral ze soba jeszcz czgos .... siedze teraz na PII 350 mhz || na ubuntu ...brakuje mi jakies paczki ... i nei wiem za bardzo jak ja sciagna***263; :(
|
Cytat:
Oryginalnie w ubuntu jest pewnie cos w rodzaju apt-geta lub pochodne. Zajrzyj na forum o ubuntu, ktore swoja droga jest chyba najlepiej rozwinietym forum o jednej dystrybucji. pozdro |
Cytat:
W Ubuntu jest apt-get + synaptic Po dodaniu odp. ***378;r***243;de***322; nie powinno by***263; problem***243;w z zale***380;no***347;ciami bo Debian ma tony pakiet***243;w |
Cytat:
Jak ja nie lubie zlosliwych ludzi.. :P |
|
hmm jako ze ubuntu to okrojony debian to chyba nie obsluhuje paczek .rpm tylko .deb ? ...
pozatym cialem wgrac opere.deb i mi jakis blad wyskoczyl ze cos jest nie obslugiwane ... chyba zaraz najnowsze kubuntu zainstaluje :( ... |
To by***322;o do smartka kt***243;ry ma suse 10.0
|
Cytat:
pozdro |
Cytat:
A wracając do paczek. Istnieje taki fajny program jak Alien, który "przerabia" paczki rpm w deb'y. @mgit Poszukaj rozwiązania swojego problemu na Ubuntu Forums. Tam naprawdę jest MASA informacji, które mogą Ci pomóc. |
Te***380; sobie zam***243;wi***322;em, a co! :fiu:
(fajne nalepki daj***261;, to dlatego :haha: ) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Witajcie. Czy to jest jakaś "przyjazna" dystrybucja Linuksa? Nigdy tego systemu nie widziałem na oczy, a może warto spróbować. Czy zupełnie "zielony" jest w stanie to ogarnąć ? Pozdrawiam
|
tak :)
zainstaluj Mandriv***281; a jak chcesz potestowa***263; to moze by***263; kubuntu live cd |
Cytat:
|
zacznij od któregoś live cd
live cd kubuntu dla początkującego bym nie polecał sam nie zamontuje Ci partycji, co juz KNOPPIX zrobi sam bez problemu |
Jeszcze nie dostalem płyt :(
|
Cytat:
Pozostaje mi na razie cierpliwe czekanie na przesyłkę :) |
ja r***243;wnie***380; nie dosta***322;em :nie: wi***281;c czekam cierpliwie :taktak:
|
Cytat:
No nic czekam dalej z wami :) |
A umiecie liczyc ?? 2006-05-24 + 4 ... 6 tyg to jaki przedzial czasowy ??
|
Cytat:
|
naklejki to podstawa :>
tak***380;e czekam na p***322;ytki kt***243;re pono***263; wys***322;ali mi 24.05.06 :( |
Cytat:
PS. Działałem też z Knoppixem i tam na początku neta nie było potem jakimś cudem dzięci poleceniu netcardconfig się udało neta uruchopmic raz, a drugi raz uruchomić się nie dało :( |
Dzisiaj do mnie przesyłka doszła ;)
5 x Ubuntu, 5 x Kubuntu i 14 x Naklejka :D |
Cytat:
|
dosta***322;em 5 sztuk kubuntu :)
|
Cytat:
Du***380;o ludzi zamiast yasta wybra***322;o smarta kt***243;ry na 10.1 dzia***322;a pono***263; bez zarzutu |
Cytat:
Wie ktoś jak uruchomić tlena na SuSe bo już nie wiem... prubowałem z kopote+jaber+bramka server chrome ale tam piszą że to wyłączyli więc jakieś pomysły ?? PS. Na forum ubuntu olali mój post dotyczący netu (( |
Cytat:
|
Cytat:
EDIt ju***380; se poradzilem jak teraz kontakty odzyska***263; :> |
Cytat:
w Agenta tlena wpisz help i zobacz jakie komendy Ci zwróci. |
Kontakty se przepisze z panelu o2 :) ale jak je doda***263; jak doda***322;em piterniela adres to pisze ***380;e jest niedostepny a w panelu o2 pisze ***380;e jest jak najbardziej dostepny :( czyli jest cu***347; nie tak :(
|
Cytat:
|
nie wiem jutro si***281; z tym pomencze, musi si***281; jako***347; da***263; ustawi***263; :D
|
Cytat:
Na polskim forum to różnie bywa z odpowiedziami... |
wlasnie przyszlo mi 20xCD ubuntu i kubuntu:D
jutro zabieram sie za instalacje:) |
no mam od joujoujou, ale na razie nie mam gdzie postawić....
|
Cytat:
|
Cytat:
Do parapetu mam za daleko. :P |
tez dostalem pare dni temu, ale ja skromnie bralem 3xcd i starczy
|
Coprawda nie chodzi o darmowe plytki, ale sie dopisze.
Otoz dostalem wlasnie zamowiony numer Linux+Extra z Ubuntu 6.06 na 3 DVD i musze powiedziec ze goscie zrobili to rewelacyjnie. Zarowno wydanie papierkowe jest po prostu swietnym kompendium i instrukcja know-how, tak i spis softu zapowiada przemyslana zawartosc plyt (oczywiscie Gnome + KDE). Pobawie sie tym w tym tygodniu i jezeli udalo im sie zrobic jeszcze taka wersje instalacyjna ktora zainstaluje sie ze sterami obslugujacymi OpenGL w ATI, to to wydanie mozna uznac za genialne :) |
a ile za to zalaciles?
|
Kosztuje 35 zl, ale wybralem sobie to jako gratis do prenumeraty .... i tak jak prenumerata podoba mi sie srednio, tak sam gratis mi sie bardzo podoba ||
|
aha:)
|
zn***243;w przys***322;ali mi troch***281; kubuntu ;)
ju***380; nie wiem co z tym robi***263; :D s***261; ch***281;tni :> |
Cytat:
|
Cytat:
a biorę tylko po 5 sztuk |
Ja mam pytanie odno***347;nie odtwarzacza video (divx) pod linuxa. Standardowy w SuSe nie ma opcji powi***281;kszenia tekstu. A mojego ulubionego SubEdita nie ma pod pingwina...
Co by***347;cie mi polecili? Patrz***281;, ***380;e jest: - MPlayer, - Xine... ... ale nie wiem kt***243;ry ma mo***380;liwo***347;***263; powi***281;kszenia tekstu? Mo***380;e mi kto***347; pom***243;c? :piwo: |
mplayer ma wszechstronne mo***380;liwo***347;ci (kompresja, dekompresja, napisy (powiekszanie, pomniejszanie itp.)
|
MPlayer i KMplayer maja powiekszanie napisow :-).
|
Witam
Kaffeine (korzysta z Xine), ma możliwość powiększania tekstu. Ma tylko jedna, dla mnie mało istotną wadę, napisy muszą być w tym samym katalogu co film i mieć taką samą nazwę. Pozdrawiam Adach |
z tego linka mo***380;na zam***243;wi***263; za darmo dvd solaris 10
http://www2.sun.de/dc/forms/reg_us_2211_391.jsp jest tam napisane, ***380;e "for limited time" wi***281;c jak komu***347; zale***380;y to niech si***281; spieszy, ja nie testowa***322;em, nie wiem czy przy***347;l***261; i ile si***281; czeka. |
Zaryzykowa***322;em i wype***322;ni***322;em formularz :D
Zobaczymy co z tego wyjdzie ;) |
solaris do domu to kicha nie ma sensu zamawia***263; - to tylko platforma programistyczna
Jest przeznaczony dla programist***243;w, ma***322;o pakiet***243;w multimedi***243;w z tego co wiem - brak |
Cytat:
|
To teraz czeka***263; tylko na plytke :>
|
u mnie na wydziale stały na tym serwery i chcąc nie chcąc musiałem z tego korzystać, ale tylko z poziomu użytkownika, więc zbyt dużo o nim powiedzieć nie mogę.
|
nowy projekt zwi***261;zany z ubuntu http://ubuntustudio.org/ , teoretycznie system ma s***322;u***380;y***263; do edycji multimedi***243;w.
|
|
@radosio
przys***322;ali Ci ?? ja czekam na to od "lat" i nic :( ;) |
Cytat:
|
ja zamawia***322;em w zesz***322;ym roku i nic ;(
c***243;***380; czekam dalej :D |
Wychodzi***263; ma w kwietniu 7.04 - Feisty Fawn.
Jest ju***380; do ***347;ci***261;gni***281;cia wersja testowa - ***347;ci***261;ga***322;em, dzia***322;a OK. Szybciej ni***380; SUSE... zastanawiam si***281; nad wywaleniem Sus***322;a i wrzucenia Ubuntu... Co o tym my***347;licie? |
Cytat:
suse jest lepszy (wiecej pakietow, poza tym ubuntu to tylko gnome) nie rozumiem Was... po co tak skaka***263; po systemach, zostancie przy jednym i go poznajcie gruntownie - dopiero wtedy na tym sie fajnie pracuje. Wywalisz suse na rzecz ubuntu i znowu szukasz od nowa wszystkie pakiety itp itd ech... |
Patrix - ostatnio pr***243;ba instalacji sterownik***243;w do GeForce2Ti zako***324;czy***322;a si***281; brakiem KDE display error... w Ubuntu zainstalowa***322;o mi sterowniki ju***380; przy starcie z p***322;yty live...
|
Cytat:
A poza tym, masz przecież Kubuntu z KDE lub Xubuntu z XFCe, więc każdy sobie wybiera co mu pasuje. Ja jak najbardziej popieram przesiadkę na Ubuntu (proponuję jednak poczekać do wydania finalnego 7.04) - dla mnie SuSE ma za dużo wszystkiego... Po co ściągać 4GB, skoro zużytkujesz z tego góra 1GB... Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:06. |