![]() |
Cytat:
|
Hmm, może włamie się do swojej sieci????:D:D:D Hehehe, to by były jaja :P
Teraz mam radiówke ale transfery takie że :klnie: skombinuje skądś drugą karte i powalczę :D:D:D Tylko jedyne co mnie trzyma przed sprawdzeniem czy dało by się zrobić taki wałek w mojej sieci, to to jak by to było widziane przez admina ??? gdyby jedna karta w komputerze była wpięta legalnie a druga na dziko?? zabezpieczen wiekszych w mojej sieci nie ma, a mac adres moglbym wziasc od wujka (w miesiacu korzysta z internetu moze max. 10h) albo od kuzyna |
sory ze wale posta za postem
Cytat:
powiem ci tylko ze bzdury totalne opowiadasz |
przełaczylem sie na windowsa
zmieniłem MAC, ( dopiero po 3 zmianie dostałem dzierżawę z DHCP ) trochę rwie ale zapuściłem pinga na router no i jest zdecydowanie lepiej necik śmiga za darmochę chciałem zapodać posta z tego zwiedzanego łącza ale pakiety uciekały pomiędzy routerem klientem i sobowtórem poświęcając troche czasu można zrobić listę i korzystać z tego , ktory aktualnie jest offline czyli jak to napisał w drugim poście tej dyskisji Cytat:
może jeszcze dodam jakiego softu użyłem: airodump - wyłapał pakiety aircrack - wyszukał klucz sieciowy WEP commwiev for wifi - do wysłuchania co w trawie piszczy edytor rejestru windows w celu zmiany mac-adresu cain do kompletnego przeglądu sieci karta sieciowa D-link AG520 CDN... WSZYSTKIM , KTÓRZY CHCĄ MIEĆ BEZPIECZNĄ SIEĆ WIFI 2,4 GORĄCO POLECAM SYSTEM ZBUDOWANY W OPARCIU O LINUKSA - CO PRAWDA TYLKO CZĘŚCIOWO DARMOWY ALE ZAJEFAJNY - KOŻYSTAM Z NIEGO OD KILKU LAT I JESZCZE NIGDY NIKT MI SIĘ NIE " DOSTAŁ " DO MOJEJ SIECI http://demo.mt.lv/ |
Ilość załączników: 1
tylko ze pakiety beda lecialy raz tu raz tam
ps. zmontowalem antenke z puszki po "doglandzie" ( akurat pasowala wymiarami ) http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna2.html zapuscilem sofware - co prawda instalnalem sobie auditora na knopixx-ie bo ma full wypas tools-ow jak sie uda to powalczymy na windach po okolo 20 minutach pracy airodumpa mamy taki wynik decodowania WEPA airocrack-iem BINGO !!! dodam jeszcze , ze ponizej 100 tysiecy pakietow wynik brzmial : "NO LUCKY , SORRY" |
Cytat:
Takie coś można wykryć bardzo łatwo. Wystarczy wysłać zapytanie o np. nasz adres IP po sieci i jeżeli otrzymamy dwie odpowiedzi z tego samego IP znaczy że coś jest nie tak. Normalnie powinna być jedna odpowiedź z każdego adresu IP. Nie może być natomiast dwóch adresów IP o róznych adresach sprzętowych [MAC Adress] bo będzie występował konflikt sprzętowy. |
mnie ciekawi (bo to sieć bez kabli praktycznie) czy mogą kolesia namierzyć,
bo kapnąć to sie na pewno kapną, w jednej sieci 2 kart o tym samym MAC'u nie moze byc - wiec admin na pewno sie wścieknie :D No ale kontynujcie temat bo to jest jeden z ciekawszych w tym miesiącu ;) |
witam
ciekawy temat choc nie mam o nim pojecia dlatego pytam ;) choc sprawdzilem z ciekawosci u siebie-mam radiowke wlasciwosci karty sieciowej tam gdzie sa sieci do wyboru. Znajduje mi tam rowniez inne sieci oprocz mojej. i tak: moja siec przy WEP ma No przy AP ma Yes, czy to oznacza ze jest slabo zabezpieczona? czy ktos moze sie do niej dostac kombinujac jak @zick? i druga rzecz, inne sieci ktore znajduje tez maja WEP No i maja AP na Yes. Ciekawe czy by sie dalo teoretycznie || .... |
no fajnie ale szukaj sobie ipka do bramy jesli nie jest on standardowy 192.168.*.1 10.... itd a wystarczya 2 switche po drodze i maca juz nie wysluchasz i IP naszego gejtueja wiec jak uzyskasz net nie majac bramy? oczywiscie pomijam dhcp bo jak ustawisz sobie maca od kogos to nie ma zmiluj sie :) mowie tu o "recznym" przypadku
|
Cytat:
p.s. jutro zmontuję antenę i powalczymy |
Tylko wprowadzanie WEP i WPA obniża wydjaność całej sieci.
|
bardzo ciekawe tematy z tuneli kozystam od dawna ale myślę, ze znikomy ułamek procenta właścicieli WirelessAP stosuje się chociażby do dwóch no może trzech barier z powyższych linków 1. WEP lub WAP 2. MAC authentication 3. No DHCP a wiesz , że to żadne zabezpieczenie pewien jestem, że 99,9% adminów takich urządzeń pojęcia nie ma co to jest bit maski i porada typu Cytat: Napisany przez demek najprostszym sposobem jest nadanie innego IP naszej bramie do netu i pewie troche komus zejdzie zanim to zrobi poprostu powala mnie z nóg :) sorki demek bez urazy, nie wątpię, że masz TeraBajty wiedzy w jakiejś dziedzinie ale w tym temacie może pozostań czynnym obserwatorem :czytaj: zadającym pytania a nie doradcą :idea: |
Szkoda ze na palmtopy nie ma takich fajnych programów. Na samej drodze od domu na uczelnie łapie kilkanaście sieci z czego pare jest bez wepa.
|
Cytat:
przepraszam ale co znaczy ? " najprostszym sposobem jest nadanie innego IP naszej bramie " |
najprostszym sposobem jest nadanie innego IP naszej bramie do netu:) i pewie troche komus zejdzie zanim to zrobi
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35. |