![]() |
Jeżeli Ruter nas identyfikuje po mac'u to żaden problem. Tak jak pisałi poprzednicy można go bardzo łatwo zmienić;) Żeby się dobrze zabezpieczyć polecam wprowadzić dodatkowo uwierzytelnienie Radius;)
Pozdro |
Ilość załączników: 2
Cytat:
ale vitaminka na to też się znalazła słuchacz + łamacz |
Cain :D Ciekawe tylko ile trwało by jego złamanie?
|
pożyjemy zobaczymy
wiesz co to klaster ? :) |
Cytat:
|
Cytat:
a poza tym wszelkie sugestie i pomoc mile widziane |
|
najprostszym sposobem jest nadanie innego IP naszej bramie do netu:) i pewie troche komus zejdzie zanim to zrobi
|
Cytat:
przepraszam ale co znaczy ? " najprostszym sposobem jest nadanie innego IP naszej bramie " |
Szkoda ze na palmtopy nie ma takich fajnych programów. Na samej drodze od domu na uczelnie łapie kilkanaście sieci z czego pare jest bez wepa.
|
bardzo ciekawe tematy z tuneli kozystam od dawna ale myślę, ze znikomy ułamek procenta właścicieli WirelessAP stosuje się chociażby do dwóch no może trzech barier z powyższych linków 1. WEP lub WAP 2. MAC authentication 3. No DHCP a wiesz , że to żadne zabezpieczenie pewien jestem, że 99,9% adminów takich urządzeń pojęcia nie ma co to jest bit maski i porada typu Cytat: Napisany przez demek najprostszym sposobem jest nadanie innego IP naszej bramie do netu i pewie troche komus zejdzie zanim to zrobi poprostu powala mnie z nóg :) sorki demek bez urazy, nie wątpię, że masz TeraBajty wiedzy w jakiejś dziedzinie ale w tym temacie może pozostań czynnym obserwatorem :czytaj: zadającym pytania a nie doradcą :idea: |
Tylko wprowadzanie WEP i WPA obniża wydjaność całej sieci.
|
Cytat:
p.s. jutro zmontuję antenę i powalczymy |
no fajnie ale szukaj sobie ipka do bramy jesli nie jest on standardowy 192.168.*.1 10.... itd a wystarczya 2 switche po drodze i maca juz nie wysluchasz i IP naszego gejtueja wiec jak uzyskasz net nie majac bramy? oczywiscie pomijam dhcp bo jak ustawisz sobie maca od kogos to nie ma zmiluj sie :) mowie tu o "recznym" przypadku
|
witam
ciekawy temat choc nie mam o nim pojecia dlatego pytam ;) choc sprawdzilem z ciekawosci u siebie-mam radiowke wlasciwosci karty sieciowej tam gdzie sa sieci do wyboru. Znajduje mi tam rowniez inne sieci oprocz mojej. i tak: moja siec przy WEP ma No przy AP ma Yes, czy to oznacza ze jest slabo zabezpieczona? czy ktos moze sie do niej dostac kombinujac jak @zick? i druga rzecz, inne sieci ktore znajduje tez maja WEP No i maja AP na Yes. Ciekawe czy by sie dalo teoretycznie || .... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:01. |