![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mnie ciekawi (bo to sieć bez kabli praktycznie) czy mogą kolesia namierzyć,
bo kapnąć to sie na pewno kapną, w jednej sieci 2 kart o tym samym MAC'u nie moze byc - wiec admin na pewno sie wścieknie ![]() No ale kontynujcie temat bo to jest jeden z ciekawszych w tym miesiącu ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Takie coś można wykryć bardzo łatwo. Wystarczy wysłać zapytanie o np. nasz adres IP po sieci i jeżeli otrzymamy dwie odpowiedzi z tego samego IP znaczy że coś jest nie tak. Normalnie powinna być jedna odpowiedź z każdego adresu IP. Nie może być natomiast dwóch adresów IP o róznych adresach sprzętowych [MAC Adress] bo będzie występował konflikt sprzętowy.
![]() |
![]() |
#33 |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
tylko ze pakiety beda lecialy raz tu raz tam
ps. zmontowalem antenke z puszki po "doglandzie" ( akurat pasowala wymiarami ) http://www.saunalahti.fi/elepal/antenna2.html zapuscilem sofware - co prawda instalnalem sobie auditora na knopixx-ie bo ma full wypas tools-ow jak sie uda to powalczymy na windach po okolo 20 minutach pracy airodumpa mamy taki wynik decodowania WEPA airocrack-iem BINGO !!! dodam jeszcze , ze ponizej 100 tysiecy pakietow wynik brzmial : "NO LUCKY , SORRY"
Ostatnio zmieniany przez zick : 15.07.2005 o godz. 16:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
.................
![]() |
przełaczylem sie na windowsa
zmieniłem MAC, ( dopiero po 3 zmianie dostałem dzierżawę z DHCP ) trochę rwie ale zapuściłem pinga na router no i jest zdecydowanie lepiej necik śmiga za darmochę chciałem zapodać posta z tego zwiedzanego łącza ale pakiety uciekały pomiędzy routerem klientem i sobowtórem poświęcając troche czasu można zrobić listę i korzystać z tego , ktory aktualnie jest offline czyli jak to napisał w drugim poście tej dyskisji Cytat:
może jeszcze dodam jakiego softu użyłem: airodump - wyłapał pakiety aircrack - wyszukał klucz sieciowy WEP commwiev for wifi - do wysłuchania co w trawie piszczy edytor rejestru windows w celu zmiany mac-adresu cain do kompletnego przeglądu sieci karta sieciowa D-link AG520 CDN... WSZYSTKIM , KTÓRZY CHCĄ MIEĆ BEZPIECZNĄ SIEĆ WIFI 2,4 GORĄCO POLECAM SYSTEM ZBUDOWANY W OPARCIU O LINUKSA - CO PRAWDA TYLKO CZĘŚCIOWO DARMOWY ALE ZAJEFAJNY - KOŻYSTAM Z NIEGO OD KILKU LAT I JESZCZE NIGDY NIKT MI SIĘ NIE " DOSTAŁ " DO MOJEJ SIECI http://demo.mt.lv/
Ostatnio zmieniany przez zick : 15.07.2005 o godz. 19:18 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
.................
![]() |
sory ze wale posta za postem
Cytat:
powiem ci tylko ze bzdury totalne opowiadasz
![]() |
![]() |
#36 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Hmm, może włamie się do swojej sieci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz mam radiówke ale transfery takie że ![]() skombinuje skądś drugą karte i powalczę ![]() ![]() ![]() Tylko jedyne co mnie trzyma przed sprawdzeniem czy dało by się zrobić taki wałek w mojej sieci, to to jak by to było widziane przez admina ![]() zabezpieczen wiekszych w mojej sieci nie ma, a mac adres moglbym wziasc od wujka (w miesiacu korzysta z internetu moze max. 10h) albo od kuzyna
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
.................
![]() |
a to dla tego że mowa o sieciach wireless a nie wired
![]() |
#39 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Powróce do tematu.
Mam laptopa z kartą wifi, na stacjonarnym kompie mam dość mocną antene więc wiadomo na laptopie sygnał jest dość słaby. Jakim programem mógłbym znaleźć miejsce w którym siła sygnału jest najmocniejsza??
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
W win xp prof masz wskaźnik.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
.................
![]() |
Cytat:
http://www.netstumbler.com/downloads/ edit: przy dobrze zwizowanych antenach powinniśmy uzyskać taki wynik "Badanie 192.168.0.1 z użyciem 4000 bajtów danych: Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=25ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=33ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=26ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=26ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=29ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=25ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=29ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=26ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=25ms TTL=63 Odpowiedź z 192.168.0.1: bajtów=4000 czas=29ms TTL=63 Statystyka badania ping dla 192.168.0.1: Pakiety: Wysłane = 10, Odebrane = 10, Utracone = 0 (0% straty), Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach: Minimum = 25 ms, Maksimum = 33 ms, Czas średni = 27 ms" wtedy mamy pewność że link działa idealnie Cytat:
![]() ja używam takiego
Ostatnio zmieniany przez zick : 08.08.2005 o godz. 08:44 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
USER FRIENDLY?
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Generalnie z tego, co zauważyłem to jakość sygnału jest zawsze ciut lepsza od siły sygnału (przynajmniej tak jest u mnie).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
.................
![]() |
Cytat:
tyle, że nie zawsze jakość sygnału jest najlepsza w miejscu najwyższego poziomu
![]() |
![]() |
#44 |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
OK. Dzięki, będe musiał poszukac miejsce gdzie jest najlepszy sygnał.
A jeszcze jedno. Jako że na moim PC mam wykupiony dostęp do bezprzewodowego internetu, to skonfigurowanie i podłączenie do sieci drugiego komputera-laptopa (właściwie to zmienienie mac adresu i ręczne wklepanie ip, bramy, dns'ów i innych pierdoł) nie było problemem, bo skoro jestem w sieci, wystarczyło włączyć jakikolwiek skaner sieci i znalezienie innych mac adresów i recznie wpisanie reszty danych. Ale tu mam pytanie, bo wpiąłem się na czyjś adres ip i mac adres. Czy mogę sprawdzać pocztę na laptopie (przez Outlooka) czy może jest to ryzykowne (w sensie że jakby ktoś wykryt że się podłączyłem to będzie miał ułatwioną sprawę, dojść do mnie, tymbardziej że mój adres e-mail wygląda dla przykładu: moja_nazwa@reszta_adresu.com i mam strone internetową o adresie www.reszta_adresu.com A może da się jakoś ustawić szyfrowanie danych tak by admin sieci nie widział adresu e-mail?? Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Dzi***347; z nudy postanowi***322;em wbi***263; si***281; do sieci wykrywanej w laptopie brata, ale niestety napotka***322;em problemy...
Net Stumbler - wskaz***322;a jako zabezpieczenie jedynie WEP CommView'em zlogowa***322;em ponad 20k pakiet***243;w i niestety nie znalaz***322; klucza, a AirCrack'a nie mog***281; niestety odpali***263; poniewa***380; wyskakuje mi b***322;***261;d pliku peek.dll - mo***380;e kto***347; si***281; z tym spotka***322;? Mo***380;e jest jaki***347; inny program warty polecenia potrafi***261;cy poradzi***263; sobie z tym WEP'em pod XP'kiem? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|