Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dc++ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dc-20752/)

-=Shade=- 05.05.2003 10:11

Dlatego warto co lepsze huby trzymac w "ulubionych" , w ten sposob nigdzie sie nie zgubia;) Co do dociagania plikow to jak gosc nas odetnie lub sam wylaczy klienta dc++ to jescze nie ma problemu. Problem jest wtedy gdy to co sciagalismy od tego goscia mial tylko on(co naogol nie jest prawda - wystarczy tylko poszukac). Wazny jest tylko rozmiar, nazwa pliku sie nie liczy. Dla przykladu : sciagnelismy 300 MB fimu Daredevil (nazwa pliku Daredevil.avi), gosc sie rozlaczyl wiec zaczynamy szukac. Wklepujemy "Daredevil" i patrzymy co na wyszukiwarka wywali. Jesli jest to cos ogolniedostepnego to znajdzie jeszcze sporo plikow daredevil.avi o takim rozmiarze jaki nam jest potrzebny. Zdazyc sie moze ze znalezione zostana pliki o tych samych rozmiarach ale o innej nazwie np Daredevil.DVDRip.XVid.avi . Wtedy wystarczy wyedytowac nazwe pliku ktorego mamy juz sciagniete te 300 MB i dociagnac reszte pod inna nazwa. Hehe troche to zamotane ale bardzo pomocne:)

TOMMYx 05.05.2003 11:32

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
No chyba ze bedziesz "smigal" na na StealhDC, mozesz wyprawiac na nic cuda... Ale szkoda miec bana na dobrych hubach :buu:
To jeszcze podaj link'a do tego soft'u.
Z góry THX.

-=KoWaLiK=- 05.05.2003 18:59

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
To jeszcze podaj link'a do tego soft'u.
Z góry THX.

Hehe.. ale to jest swinstwo - uzywanie takiego softu !!
Nie mam linku na szczescie...

TOMMYx 05.05.2003 20:44

Cytat:

Hehe.. ale to jest swinstwo - uzywanie takiego softu !!
Nie mam linku na szczescie...

A ile zajmuje ten program ?
I czy napewno napisałeś poprawną nazwę tego soft'u ?

-=KoWaLiK=- 05.05.2003 20:51

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
A ile zajmuje ten program ?
I czy napewno napisałeś poprawną nazwę tego soft'u ?

Spoko, nie szukaj, nie znajdziesz. Ja swego gdzies wrypalem. Jak znajde to przesle na kszyne.

murt 05.05.2003 22:05

Cytat:

Shifu napisa***322;(a)
Dlatego warto co lepsze huby trzymac w "ulubionych" , w ten sposob nigdzie sie nie zgubia;) Co do dociagania plikow to jak gosc nas odetnie lub sam wylaczy klienta dc++ to jescze nie ma problemu. Problem jest wtedy gdy to co sciagalismy od tego goscia mial tylko on(co naogol nie jest prawda - wystarczy tylko poszukac). Wazny jest tylko rozmiar, nazwa pliku sie nie liczy. Dla przykladu : sciagnelismy 300 MB fimu Daredevil (nazwa pliku Daredevil.avi), gosc sie rozlaczyl wiec zaczynamy szukac. Wklepujemy "Daredevil" i patrzymy co na wyszukiwarka wywali. Jesli jest to cos ogolniedostepnego to znajdzie jeszcze sporo plikow daredevil.avi o takim rozmiarze jaki nam jest potrzebny. Zdazyc sie moze ze znalezione zostana pliki o tych samych rozmiarach ale o innej nazwie np Daredevil.DVDRip.XVid.avi . Wtedy wystarczy wyedytowac nazwe pliku ktorego mamy juz sciagniete te 300 MB i dociagnac reszte pod inna nazwa. Hehe troche to zamotane ale bardzo pomocne:)
A nie latwiej od razu wyszukiwac alternatywnych zrodel zamiast wklepywac od nowa nazwe?

Alinoe 06.05.2003 13:47

osobiście polecam czeskie i szwedzkie huby. transfer dobry i dużo materiału - namiary na sąsiadów z południa http://www.galy.szm.sk/hub_list.htm te z północy znależć nietudno - od czego google w końcu. aha, problem z niektórymi "wypasionymi" hubami polega z regóły na ilości sharingu - są takie które do wejścia wymagają i ze 100 gb... no ale na szczęście LAN jest ;P

pozdrawiam, MArcin

-=Shade=- 06.05.2003 14:09

Taa lan to dobra sprawa jak trzeba wiecej share;) Ja sobie jakos radze bez ( max dam rade udostepnic z 30 GB ) i jest git. Ostatnio wziolem sie za BitTorrent. Niezla zabawka i jest wszystko na biezaco, a i transfery tez niezle ( np zassalem Startrek Nemesis DVDRip przy srednim transferze 45KB/s:P )

AS_Wywiadu 06.05.2003 15:52

skąd ściągnąć tego StealhDC? wie ktoś?

-=KoWaLiK=- 06.05.2003 16:16

Cytat:

AS_Wywiadu napisa***322;(a)
skąd ściągnąć tego StealhDC? wie ktoś?

To co jest w necie jest RABNIETE :( Niechodzace :P Ja ci swego nie dam :P

tomall0 08.05.2003 16:00

Cytat:

To co jest w necie jest RABNIETE :( Niechodzace :P Ja ci swego nie dam :P
Od czego zależy transfer, od huba z którym jestem połączony?

-=KoWaLiK=- 08.05.2003 16:04

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Od czego zależy transfer, od huba z którym jestem połączony?
W zasadzie i od tego i od mozliwosci usera, jak masz lipne lacze to mocny hub nic nie zmieni.

GOLOMB 08.05.2003 16:19

Cytat:

:P Ja ci swego nie dam :P
noto POCO robisz smaka !(( (( ((
Jak niemiałeś zamniaru dawac to sie niechwal na lewo i prawo.

-=KoWaLiK=- 08.05.2003 16:37

Cytat:

GOLOMB napisa***322;(a)
noto POCO robisz smaka !(( (( ((
Jak niemiałeś zamniaru dawac to sie niechwal na lewo i prawo.

Nie robilem nikomu smaka tylko ujawnilem istnienie czegos takiego :P

Ziele 08.05.2003 16:46

Cytat:

Qrde, z tego co mi wiadomo nie ma takiej metody, gdyby byla zapewne bym ja zastosowal, sam jestem PSV :buu:
Oczywiście że jest! :D Jestem w sieci lan czyli za serwerem i nie posiadam zewnętrznego ip a mimo to jestem active 8). Wystrczy przekietować jeden port do siebie np: 12345 i gotowe. Poproś admina to może sie zgodzi i przekieruje. Mój się zgodził nawet na dwa :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:56.