Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dc++ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dc-20752/)

-=KoWaLiK=- 08.05.2003 16:50

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Oczywiście że jest! :D Jestem w sieci lan czyli za serwerem i nie posiadam zewnętrznego ip a mimo to jestem active 8). Wystrczy przekietować jeden port do siebie np: 12345 i gotowe. Poproś admina to może sie zgodzi i przekieruje. Mój się zgodził nawet na dwa :D
Nie rozumiem. A jaki on by mial w tym interes skoro za przydzielenie zewn IP musialbym mu placic, hmm.. Mozesz troszke jasniej ???

tomall0 08.05.2003 17:06

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Oczywiście że jest! :D Jestem w sieci lan czyli za serwerem i nie posiadam zewnętrznego ip a mimo to jestem active 8). Wystrczy przekietować jeden port do siebie np: 12345 i gotowe. Poproś admina to może sie zgodzi i przekieruje. Mój się zgodził nawet na dwa :D
Jak go przekonałeś?

Ziele 08.05.2003 17:17

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Nie rozumiem. A jaki on by mial w tym interes skoro za przydzielenie zewn IP musialbym mu placic, hmm.. Mozesz troszke jasniej ???
Raczej żaden. Zgodził się na przekierowanie i już 8)

Ziele 08.05.2003 17:21

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Jak go przekonałeś?
Trochę sie pogadało przez gg i jakos tak wyszło. Pytałem się czy da się zrobić aktywnym w dc i odpowiedział że tylko przekierowując port. Po dalszej rozmowie powiedział że piekieruje i tak już zostało :D

tomall0 08.05.2003 18:18

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Trochę sie pogadało przez gg i jakos tak wyszło. Pytałem się czy da się zrobić aktywnym w dc i odpowiedział że tylko przekierowując port. Po dalszej rozmowie powiedział że piekieruje i tak już zostało :D
Mam pytanie odnośnie transferów w DC++, obecnie jadę na eMule i sobie go bardzo chwalę, ąle chciałbym spróbować DC++ ale nie wiem czy warto?Od czego zależą? Może jakieś dobre huby;)

Ziele 08.05.2003 19:00

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Mam pytanie odnośnie transferów w DC++, obecnie jadę na eMule i sobie go bardzo chwalę, ąle chciałbym spróbować DC++ ale nie wiem czy warto?Od czego zależą? Może jakieś dobre huby;)
Wszystko zależy od szybkości łącza osoby po drugiej stronie. Hub służy tylko do nawiązania połaczenia...polecam Polish Free Drop Zone (jest 5 hubów o różnych wymaganiach). Jeśli chodzi o prędkość to wyciągnołem 100KB/s :D

tomall0 08.05.2003 19:07

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Wszystko zależy od szybkości łącza osoby po drugiej stronie. Hub służy tylko do nawiązania połaczenia...polecam Polish Free Drop Zone (jest 5 hubów o różnych wymaganiach). Jeśli chodzi o prędkość to wyciągnołem 100KB/s :D
Czyli moje łącze nie wchodzi w grę podczas pobierania?

mapsajm 08.05.2003 19:44

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
to ja polecam polish drop zone. wymagany okres próbny, ale naprawdę warto. info o hubie na stronce www.pedezet.prv.pl

pepperman 05.07.2003 01:57

Cytat:

-=KoWaLiK=- napisa***322;(a)
Spoko, nie szukaj, nie znajdziesz. Ja swego gdzies wrypalem. Jak znajde to przesle na kszyne.

przeciez to zaden problem, aby go znalezc.

-=KoWaLiK=- 05.07.2003 11:41

Cytat:

mapsajm napisa***322;(a)
a nie wiecie, czy jest jakaś metoda na obejście passiva przy braku zew. ip?

Wiem ze mozna, ale nie proobowalem, moj koles ktoory sie bawi roznymi TAKIMI rzeczemi w internecie (nie bede pisal blizej) mowil cos o zmianie siecowki na inna niz masz przypisana u providera i o flashowaniiu jej biosu. Po takim zabiegu mozna se przypisac IP jakie chcesz. Ile w tym prawdy ?

CrazyLucas 05.07.2003 20:32

omijasz w ten sposob blokade po numerze seryjnym karty (tzw MAC-adresie) ale zewnetrznego IP w ten sposob raczej nie zdobedziesz

-=KoWaLiK=- 05.07.2003 21:36

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
omijasz w ten sposob blokade po numerze seryjnym karty (tzw MAC-adresie) ale zewnetrznego IP w ten sposob raczej nie zdobedziesz
Tak wiec napisalem tylko o tym co mi tlumaczyl, dokkladnie nic nie wiem :D

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:13.