![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2004
![]() |
Neostrada rozwiązanie umowy
Na początku czerwca założyłem sobie neostrade w opcji 128,to był błąd po wyczerpaniu limitu i obcięciu transferu praktycznie nie dało się normalnie kożystać z internetu postanowiłem rozwiązać umowę i oczywiście ponieś konsekwęcje zapłacić karę 41zł za każdy miesiąc użytkowania łącza.W tele punkcie stwierdzono że umowę mogę rozwiązać od razu bo w regulaminie nie ma nic o terminie rozwiązania umowy na czas określony,umowę rozwiązaliśmy.Wczoraj dzwonili do mnie z telekomunikacji że jednak nie mogę rozwiązać umowy od razu powołując się na ten punkt regulaminu"Klient może wypowiedzieć świadczenie Usługi na czas nieokreślony z zachowaniem miesięcznego terminu wypowiedzenia ze skutkiem na koniec okresu rozliczeniowego. Oświadczenie takie powinno zostać złożone na piśmie w komórce organizacyjnej TP." co otym sądzicie miałem umowę na czas określony.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ze niestety maja racje, rozwiazanie umowy biegnie od konca jednostki rozliczeniowej przez jeden okres rozliczeniowy.
Albo: -prawnik z Federacji Konsumentow - porada prawna, na telefon - bezplatna. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
powiedz im, że jeżeli nie rozwiążą w trybie natychmiastowym, zrezygnujesz całkowicie z ich usług.
u mnie to zawsze działa - wszelkie sprawy załatwiam od ręki i po mojej myśli. powód? mamy rachunki po 150-200 zł/m-c + 139 zł/m-c za neo+ co daje im trochę do myślenia. a to, że netii u mnie nie ma, to oni nie muszą wiedzieć
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
dokladnie jak pisze woitas...
troche wjechac im na strate klienta. Jezeli gadasz duzo i masz rachuneczki duze. Co prawda maja racje na pewno. Wiem ze wujas jak przechodzil z neo na net24 w netii tez tak placil ... ale na szczescie za 2 miechy
|
|
|
|
#5 |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
no wlasnie neostrada sie uwsteczna ale regulamin pilnuja niezli prawnicy nie wygrasz nawet jakbys mial racie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
I jest jeszcze jeden "maly" problem z modemem, jak brales od tepsy modemik za 1zl to masz dodatkowe koszty bo w przypadku zerwania umowy dolicza ci koszty modemu w cenie poza promocja czyli 149 zl z vat .Ja sie zabezpieczylem i modem kupilem na allegro za 20 zl i nie bralem od nich tego za 1 zl
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Ale ja mam już umowę rozwiązaną przez ich przedstawiciela w telepunkcie z datą i jego podpisem jak już pisałem nie mógł w regulaminie znaleźć nic w regulaminie o terminie rozwiązania umów na czas określony,a oni mi teraz wydzwaniają,że jeszcze mam neostradę.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Nie mozesz od razu zerwac umowy tak z dnia na dzien. Jest okres rozliczeniowy na ktory oni sie powoluja.Wedlug mnie tpsa ma racje.Musisz jeszzce placic za ta usluge do konca tego okresu rozliczeniowego.W tym telepunkcie to albo zle zrozumiales ich pracownika , albo to byl jakis los.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
No ale gość w telepunkcie jest przecież przedstawicielem TP SA. Skoro więc na rozwiązaniu umowy widnieje podpis i data przedstawiciela TP SA to wydaje mi się że taki dokument jest wiążący dla obu stron.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Też tak myślałem lecz oni tz: TP SA ma inne zdanie.
|
|
|
|
![]() |
|
|